Thanks Thanks:  2
Likes Likes:  2
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Amplificator cablu Digi

  1. #1
    Standard RSP member Swerige's Avatar
    Join Date
    18 Jan 2010
    Location
    Pitesti
    Posts
    304
    Mentioned
    5 Post(s)
    Rep Power
    44

    Default Amplificator cablu Digi

    Bună seara.
    La nivelul -1 al blocului în care locuiesc Digi are montat amplificatorul din imaginea atașată. Unde trebuie să învârt (Attenuator sau Equalizer) pentru o putere mai mare a semnalului?

    E pur si muove

  2. #2
    Standard RSP member alex07's Avatar
    Join Date
    12 Nov 2007
    Posts
    88
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    50

    Default

    Salutare, atenuatorul mareste nivelul semnalului,dar cel mai bine ar fi sa vina o echipa de service, ei pot masura si nivelul de intrare in amplificator, poate intra prost, poate nu amplifica, sunt mai multe cauze, poate fi ramura din care esti conectat .

    Succes !

  3. #3
    RSP Enigma Team & GM
    Join Date
    04 Jun 2007
    Location
    bucuresti
    Posts
    760
    Mentioned
    27 Post(s)
    Rep Power
    63

    Default

    e un amplificator cu valoare de 30db, daca semnalul e prea puternic micsorezi din atenuare care ar trebui sa iti scada semnalul cu 15db cind e rotit la maxim ; in functie de cum arata frecventele dupa amplificare umbli la egalizator care va micsora diferentele de valoarea intre frecvente dar va creste zgomotul, asa ca trebuie putina atentie si un aparat de masura. Daca doar tu ai probleme cu semnalul in bloc foarte posibil sa fie la tine problema ,daca a "luat-o pe ulei" amplificatorul ar trebui sa fie mai multi in bloc care au probleme. Daca nu ai aparat de masura , mai bine nu umbli sa nu ajungi sa te certi cu vecinii.
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

  4. #4
    Old Member mondo's Avatar
    Join Date
    31 Jan 2007
    Location
    Romania
    Posts
    2,305
    Mentioned
    26 Post(s)
    Rep Power
    74

    Default

    Dupa cum se vede, cineva a mai umblat acolo.

  5. #5
    Standard RSP member Swerige's Avatar
    Join Date
    18 Jan 2010
    Location
    Pitesti
    Posts
    304
    Mentioned
    5 Post(s)
    Rep Power
    44

    Default

    Quote Originally Posted by alex07 View Post
    bine ar fi sa vina o echipa de service, ei pot masura si nivelul de intrare in amplificator, poate intra prost, poate nu amplifica, sunt mai multe cauze, poate fi ramura din care esti conectat .

    Succes !
    Traseul CATV este urmatorul:
    1. fibra optica intra intr-un GPON (?) Huawei
    2. din Huawei semnalul intra in amplificatorul atasat
    3. la iesirea din amplificator prin intermediul a 2 distribuitoare semnalul este transmis prin cablu coaxial la fiecare apartament

    ---------- Post added at 13:19 ---------- Previous post was at 13:14 ----------

    Quote Originally Posted by claudiu View Post
    Daca doar tu ai probleme cu semnalul in bloc foarte posibil sa fie la tine problema
    Lungimea cablului coaxial este cam lunga, de la -1 unde este montat amplificatorul Digi pina la etajul 2. Iar eu am montate prize in perete, splitter la intrare, cablu la iesirea din priza spre TV-uri.
    Am observat ca la fiecare Tv difera sensibilitatea tunerului. Daca am 100% la unul, la altul doar 70% calitate semnal conectat la acceasi sursa-antena.
    E pur si muove

  6. #6
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    7,276
    Mentioned
    65 Post(s)
    Rep Power
    100

    Default

    Eu am pus propriul amplificator in cutia blocului, al lor se stricase si aduceau altele recuperate, cu probleme.
    L-am reglat pe canalele cu semnal mai slab plecand de la semnal mic.
    Am scris cu markerul pe el ca e proprietatea mea si nr de telefon.
    Cei de la digi din zona stiu
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •