@Swerige
Da mai multe detalii si poate te ajutam.
Ce merge, ce nu merge, si mai ales pe ce merge si pe ce nu.
Daca e semnalul slab de la ei nu poti rezolva "din casa".
@Swerige
Da mai multe detalii si poate te ajutam.
Ce merge, ce nu merge, si mai ales pe ce merge si pe ce nu.
Daca e semnalul slab de la ei nu poti rezolva "din casa".
Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...
Dacă "umblu" la splitterul din casă se schimbă treaba. Scade nivelul semnalului, îmi bagă bit error mare.
Suntem toată scara legați la amplificatorul de 30 db pe care l-am atașat la începutul topicului.
Tocmai că nu știu cât de "curat" este semnalul care îmi întra în casă.
Nivelul de semnal este afișat de un TV Samsung mai nou la care am observat că are un tuner cu sensibilitate ridicată. Dacă conectez alt TV v-a indica alte valori la semnal.
Deci de fiecare dată când intervin (ex. inversez cablurile între ele la ieșire, îl mișc puțin, etc) la splitterul din casă (4 ieșiri ), se comportă ca un ou firav.
E pur si muove
Cablul de pe hol intra direct in primul splitter? (daca e asa fa o poza cu splitterul).
Cat de lung e traseul pana la splitter la tine in locuintza?
Pune aparatul care nu are semnal direct la cablul ce vine din hol (in locul splitterului) si testeaza semnalul.
Dupa teste trecem la pasul urmator.
Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...
Verifica mufele, sau mai bine le schimbi cu altele mai bune, sunt bune cele cu compresie daca te descurci.
Cum a spus Claudiu, cred că cel mai bine suni la RDS și ceri ajutorul unei echipe care au apărat de măsurare a semnalului și identifică rapid problema.
Reglează amplificatorul cum trebuie și văd dacă mai trebuie pus alt amplificator.
O să fie contra cost dar așa nu mai ai bătăi de cap.
PS: poate găsești o echipă și vorbești direct cu ei dacă sunt prin zonă și te înțelegi cu ei.
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"