Vă salut. Unde găsesc cât semnal pe cablu trebuie să îmi asigure Digi la intrarea în apartament?
Vă salut. Unde găsesc cât semnal pe cablu trebuie să îmi asigure Digi la intrarea în apartament?
E pur si muove
Salut.
La unele receptoare ai nivel de semnal. Nivelul ok e sa fie in marja de 90 - 100 %. Aici poate interveni daca ai o problema de traseu de la punctul de distributie pana la televizor, receptor, etc.
Daca ai si un analizor de semnal poti verifica la iesire distributie semnal ce tine de partea lor, si la mufa de iesire care intra in TV, REC, etc.
Dar cel mai bine te lamuresti la un receptor care arata nivel de semnal, cum am pus in imagine.
![]()
DM 920 UHD, Emme Esse 1,25, TBS 5520, 5590, 5927.
@Swerige
Da mai multe detalii si poate te ajutam.
Ce merge, ce nu merge, si mai ales pe ce merge si pe ce nu.
Daca e semnalul slab de la ei nu poti rezolva "din casa".
Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...
Dacă "umblu" la splitterul din casă se schimbă treaba. Scade nivelul semnalului, îmi bagă bit error mare.
Suntem toată scara legați la amplificatorul de 30 db pe care l-am atașat la începutul topicului.
Tocmai că nu știu cât de "curat" este semnalul care îmi întra în casă.
Nivelul de semnal este afișat de un TV Samsung mai nou la care am observat că are un tuner cu sensibilitate ridicată. Dacă conectez alt TV v-a indica alte valori la semnal.
Deci de fiecare dată când intervin (ex. inversez cablurile între ele la ieșire, îl mișc puțin, etc) la splitterul din casă (4 ieșiri ), se comportă ca un ou firav.
E pur si muove
Cablul de pe hol intra direct in primul splitter? (daca e asa fa o poza cu splitterul).
Cat de lung e traseul pana la splitter la tine in locuintza?
Pune aparatul care nu are semnal direct la cablul ce vine din hol (in locul splitterului) si testeaza semnalul.
Dupa teste trecem la pasul urmator.
Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...
Verifica mufele, sau mai bine le schimbi cu altele mai bune, sunt bune cele cu compresie daca te descurci.
Cum a spus Claudiu, cred că cel mai bine suni la RDS și ceri ajutorul unei echipe care au apărat de măsurare a semnalului și identifică rapid problema.
Reglează amplificatorul cum trebuie și văd dacă mai trebuie pus alt amplificator.
O să fie contra cost dar așa nu mai ai bătăi de cap.
PS: poate găsești o echipă și vorbești direct cu ei dacă sunt prin zonă și te înțelegi cu ei.
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
@Swerige
da , un tuner de cablu , de obicei cele hibride dvbc-dvbt mai fac surprize adica injecteaza tensiune - pentru dvbt au optiune de 12v pentru alimentare amplificator antena si chiar daca il setezi pe dvbc el mai da ceva tensiune pe intrarea tunerului . Posibil si vreun spliter sa fie cu probleme. Dar ,ca e si un dar , daca ar injecta ceva tensiune ar plinge si vecinii tai ca tu ai spliter powerpass si tensiunea se duce in reteaua blocului sau in spliterul de pe etajul tau nu ramine in apartamentul tau . O distributie de cablu tv e o chestie simpla si ar trebui sa fie cu putine batai de cap dar din pacate 99% sint facute fara o masuratoare si fara un calcul simplu la ce gaseste la fata -cum se prezinta distributia si cum sa abordezi distributia semnalului pentru a avea un semnal echilibrat la toti utilizatorii.
Nu stiu daca suni la rds au echipa in zona ta care sa te ajute -sa va ajute pe toti locatarii din bloc sa aveti un semnal curat si si corect la televizoare.
pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm
Am inteles, dar TV-ul poate introduce semnal parazit?
Si nu inteleg, cum misc putin de splitter cresc anumite frecvente si scad altele
Splitterele generale sunt la cota garajului subteran si de-acolo pleaca cablu coaxial la fiecare apartament. Deci nu exista splitter pe etaje.
E pur si muove