Deci pana la urma se poate citi din ce scrieți pe aici ca e vorba de anii '80
Ia recitiți voi ce am scris eu mai jos/anterior , legat de "catei partidului" și cutremurul din '77
Știu ani '80 ca i-am trăit și eu , dar marea parte a copilăriei mele , a fost în anii '70 când NU aparuse "rationalizarea" , cozile și tot ce scrieți pe aici
În urma unei vizite în Japonia în anii '70 , Ceaușescu a rămas foarte incantat ca o tara mult mai mica decât RO este superior dezvoltata industrial , fata de RO la aceea vreme
De la aceasta vizita , printre altele a rezultat transformarea RO dintr-o tara agrar-industriala în una industrial-agrara
Astfel a început sa strice agricultura de la acea vreme ( eram grănarul Europei ) si sa dezvolte puternic industria
A chemat la orașe o gramada de agricultori , au început sa apară căminele pentru nefamiliști și marile combinate sa se înmulțească
Bucurestiu-l anilor '70 NU era atât de aglomerat ca în '89 , sau emancipat oamenii venind în orașele mari și li-sa asigurat conditii propice de trai ca la oraș
Meserii precum gunoier , sofer/vatmant la itb erau meserii ingrate pentru bucureștenii de atunci , cam cum sunt meseriile prestate de romani pt englezi după '89
În anii '80 deja incepea sa se cunoască aceasta schimbare a tarii - jumătate din populația tarii în anii '80 erau muncitori
În 1966 în Bucuresti erau aproape 1.370.000 locuitori , în 1977 deja depasea 1.800.000 ca în 1992 deja sarea de 2.000.000 și ne mai întrebam de ce a ajuns Bucurestiul asa în prezent
Noroc ca în anii '80 , "agramatul" a modernizat albia raului Dâmbovița, ca altfel și în prezent duhnea ca în anii '70
Nu au fost în stare sa păstreze Casa Poporului care a fost construita cu un efort uman foarte mare și au inundat-o cu rejectii....ce sa mai zic de blocuri/autostrăzi....
Chinezul e în stare sa facă peste noapte zeci de kilometri de autostrada , romanului ii trebuie zeci de ani sa facă un kilometru de autostrada......., dar toți sunt cu facultate , nu "agramati" în posturile cheie
E adevărat ca azi se fura cel mai bine cu acte în regula , pana îl prinde/dovedește se prescrie cazul.....
Nu a fost "lapte și miere" în anii '80 , dar ce este începând cu '89 , întrece cu mult logica umana