Thanks Thanks:  3
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: cifs/nfs remote

  1. #1
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Apr 2009
    Posts
    535
    Mentioned
    5 Post(s)
    Rep Power
    47

    Default cifs/nfs remote

    salutare.
    candva pe vremea inceputurilor lui Gigablue 800SE reusisem sa montez un share local(nu mai tin minte daca era samba sau nfs) de pe PC ca /media/hdd in reciever.
    Puteam sa-l folosesc pentru recording, backupuri, picons etc.
    ma intrebam daca as putea realiza ceva similar, dar de la distanta, un PC care se afla in afara retelei in care este conectat recieverul.
    ma gandesc ca cea mai logica metoda ar fi prin VPN, dar nu gasesc vreo ducumentatie pe net cum as putea sa montez shareul prin vpn.
    a mai facut cineva asa ceva?
    multumesc anticipat.

  2. #2
    maniac lao's Avatar
    Join Date
    02 Sep 2009
    Posts
    2,920
    Mentioned
    16 Post(s)
    Rep Power
    71

    Default

    In afara retelei locale, nu. Ca nu am avut nevoie.
    pentru retea locala editezi in /etc/fstab cam asa:
    Code:
    rootfs               /                    auto       defaults              1  1
    proc                 /proc                proc       defaults              0  0
    devpts               /dev/pts             devpts     mode=0620,gid=5       0  0
    usbdevfs             /proc/bus/usb        usbdevfs   noauto                0  0
    tmpfs                /var/volatile        tmpfs      defaults              0  0
    usbfs                /proc/bus/usb        usbfs      defaults              0  0
    //192.168.8.18/filme1080p      /media/net/filme1080p    cifs    user=vuduo4K,pass=PAROLA,_netdev,rw,iocharset=utf8    0 0
    //192.168.8.18/filmeUHD        /media/net/filmeUHD    cifs    user=vuduo4K,pass=PAROLA,_netdev,rw,iocharset=utf8    0 0
    //192.168.8.18/seriale            /media/net/seriale    cifs    user=vuduo4K,pass=PAROLA,_netdev,rw,iocharset=utf8    0 0
    //192.168.8.15/WD3G/seriale2      /media/net/seriale2    cifs    user=vuduo4K,pass=PAROLA,_netdev,rw,iocharset=utf8    0 0
    //192.168.8.15/WD3G2/filme3D    /media/net/filme3D    cifs    user=vuduo4K,pass=PAROLA,_netdev,rw,iocharset=utf8    0 0
    //192.168.8.2/media/hdd/movie     /media/net/duo2    cifs    user=root,pass=PAROLA,_netdev,rw,nolock,tcp    0 0
    Pentru extern, ai nevoie de server vpn si clienti vpn, unul pe enigma2 si in functie de unde e serverul vpn, altul pe calculatorul cu folderul sharuit.
    Daca serverul vpn si calculatorul sunt in aceeasi retea locala, nu mai e nevoie de client si pe calculator
    Vei adauga o linie ca mai sus cu ip calculator (nu ip public)
    Code:
    //192.168.0.44/folder     /media/net/calculator    cifs    user=BLABLA,pass=PAROLA,_netdev,rw,nolock,tcp    0 0
    Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul si apoi iti spune care era lectia. - Vernon Law

  3. #3
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Apr 2009
    Posts
    535
    Mentioned
    5 Post(s)
    Rep Power
    47

    Default

    o sa incerc diseara cu zerotier . am vazut ca este pe pure2 si cica ar fi foarte simplu de configurat.
    ce am incercat eu fara succes a fost conextiune prin VPN intre routerul unde este recieverul catre routerul unde este PC-ul( avea optiune pentru a lasa shareurile samba prin vpn) dar nu am gasit nimic in mount manager.
    si nu imi este clar cu ce ip ar trebui sa detectez pcul avand in vedere ca comunica printr-o interfata separata.
    o sa mai testez.
    Multumesc.

  4. #4
    maniac lao's Avatar
    Join Date
    02 Sep 2009
    Posts
    2,920
    Mentioned
    16 Post(s)
    Rep Power
    71

    Default

    1. Conexiunea VPN inseamna legarea a 2 puncte, stb si calc. Intre 2 rutere nu stiu daca te ajuta cu ceva, eu cand am activat vpn pe ruter am folosit sa intru remote in el prin vpn. Dar reteaua ruterului respectiv nu o vedeam.
    2. Pui exact ip-ul de pe placa de retea a calc.
    Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul si apoi iti spune care era lectia. - Vernon Law

  5. #5
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Apr 2009
    Posts
    535
    Mentioned
    5 Post(s)
    Rep Power
    47

    Default

    cel putin routerul la care e conectat pc-ul care a fost si folosit ca server vpn(routerul in sine) are optiune de a permite accesul atat la deviceurile conectate la el cat si la internet si totodata permisiuni pentru samba shares.
    la 2. ma refeream la ipul care ar fi asignat pc in in reteaua vpn creata intre routere...
    dar da, poate nu merge asa si cel mai bine incerc conexiune vpn directa intre PC si reciever.

  6. #6
    maniac lao's Avatar
    Join Date
    02 Sep 2009
    Posts
    2,920
    Mentioned
    16 Post(s)
    Rep Power
    71

    Default

    are optiune de a permite accesul atat la deviceurile conectate la el
    Daca are, ai rezolvat cu serverul vpn, pui client vpn pe STB si bagi in fstab ip-ul de pe placa de retea a calculatorului.
    Nu mai are importanta daca pui client vpn si pe PC. Conexiunea e intr-un singur sens, de la STB la PC, PC-ul nu trebuie sa vada STB-ul.
    Si gata.
    Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul si apoi iti spune care era lectia. - Vernon Law

  7. #7
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Apr 2009
    Posts
    535
    Mentioned
    5 Post(s)
    Rep Power
    47

    Default

    a mers perfect cu zerotier.
    n-am stat sa ma mai complic.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •