Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  2
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 14 of 14

Thread: oscam nu salveaza modificarile

  1. #1
    Member Beginner
    Join Date
    13 Jun 2008
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    47

    Default oscam nu salveaza modificarile

    Salut!

    Nu am mai intrat de mult prin fisierele oscam si acum intampin urmatoarea problema: orice modificare pe care o fac in fisierele oscam, oscam.conf, oscam. user, oscam.server, etc, nu se salveaza. Apas butonul save dupa modificari si nu salveaza nimic.
    Am incercat sa editez fisierele cu total commander, sa fac modificarile si apoi sa le salvez. Nu imi permite nici prin metoda aceasta.

    Aveti idee ce se intampla?

  2. #2
    Golden Member dingo31's Avatar
    Join Date
    13 Mar 2011
    Location
    Constanta
    Posts
    926
    Mentioned
    31 Post(s)
    Rep Power
    50

    Default

    Nu le salveaza pentru ca nu le-ai pus unde trebuie. Nu toate imaginile au fisierele in etc/tuxbox/config
    Vezi din menu-ul oscam/files care este locatia pentru ConfigDir, le pui unde trebuie si le va salva.

  3. #3
    Member Beginner
    Join Date
    13 Jun 2008
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    47

    Default

    Nu cred ca asta e problema. Oscam-ul meu functioneaza de 3 ani. Acum vreau doar sa sterg un reader. Din web sterg readerul dau save si nu salveaza iar din total commander, editez fisierul sterg readerul si deasemenea nu salveaza modificarea. Nu incerc sa salvez fisierul in alt folder. Acolo unde este, acolo se incearca salvarea. O setare nu imi permite sa rescriu peste un fisier existent dar nu stiu care. Daca vreau sa adaug un fisier nou in configdir, pot fara probleme.

  4. #4
    Golden Member dingo31's Avatar
    Join Date
    13 Mar 2011
    Location
    Constanta
    Posts
    926
    Mentioned
    31 Post(s)
    Rep Power
    50

    Default

    Sigur asta e problema! Vrei sa salvezi niste fisiere acolo unde nu sunt, deci nu ai cum le salva.
    Asta e in legatura cu imaginea folosita, probabil ai schimbat-o sau ai stricat ceva.
    Deschide din web oscamul, apoi click Files si vei vedea unde este folderul Config pentru imaginea respectiva (stinga sus)
    Poate fi si in usr/tuxbox/..... Daca nu ai tuxbox si config in usr le faci manual, dar mai întâi trebuie să vezi unde trebuie sa fie

  5. #5
    Member Beginner
    Join Date
    13 Jun 2008
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    47

    Default

    Multumesc pentru raspunsuri dar nu cred ca ai inteles ce fac si ce se intampla.
    Metoda 1 Deschid din web oscam, fac click Files, deschid oscam.server, sterg un reader, dau save si nu salveaza modificarea. Deschid din nou oscam.server si readerul pe care l-am sters este tot acolo.
    Metoda 2 Cu total commander intru in var/tuxbox/config si gasesc acolo fisierul oscam.server. Il editez, sterg readerul si dau rescriere care e refuzata. Nu incerc sa salvez in alta parte. Fisierul e acolo de 3 ani si functioneaza foarte bine. Nu am schimbat imaginea si nu am schimbat oscamul de 3 ani.

  6. #6
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    7,064
    Mentioned
    56 Post(s)
    Rep Power
    100

    Default

    Poate ai schimbat drepturile la fisiere sau rulezi oscamul cu alt user care nu are drept de edit la file.
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

  7. #7
    Member Beginner
    Join Date
    13 Jun 2008
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    47

    Default

    Asa este! Se intampla ceva cu imaginea. Nu pot sa adaug fisiere in niciun folder. Nu are legatura cu oscam. La imaginea openpli stiti cum pot sa schimb dreptul de edit si de rescriere a fisierelor?

  8. #8
    Standard RSP member
    Join Date
    10 Nov 2009
    Posts
    137
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    41

    Default

    Nu am lucrat de mult cu enigma2,dar parca era reset pentru imagine,se sterge tot ce ai avut,programe tv,oscam etc,si pune din nou tot ce ai avut.Sau incearca alt imagine.

  9. #9
    Member Beginner
    Join Date
    13 Jun 2008
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    47

    Default

    De asta imi era frica si lene.....sa pun iar img si oscam. Asta este! Ma apuc de schimbat!

  10. #10
    Member Beginner
    Join Date
    13 Jun 2008
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    47

    Default

    Am schimbat imaginea si oscam si acum totul este ok.

    Acum ma confrunt cu urmatoarea problema si nu stiu ce setare sa fac, poate ma ajutati voi.

    Am oscam cu emu si key pe un dm500. Diablo wifi este conectat la oscam si imi decodeaza programele de pe cablu. Problema este ca Diablo wifi nu decodeaza mereu cu key din oscam, uneori se conecteaza la cate un client din oscam si decodeaza din 1880. Cand verific log-uri din oscam, gasesc Diablo conectat la oscam emu 1801 iar uneori la 1880 ceea ce face sa nu fie stabil. Se intrerupe des si nu inteleg de ce nu isi ia key mereu din emu 1801.
    Ce setare ar trebui sa fac?

  11. #11
    Standard RSP member alex07's Avatar
    Join Date
    12 Nov 2007
    Posts
    85
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    49

    Default

    Salutare, cred ca asta ar fi o solutie https://www.sateliti.info/showthread...scam-cu-dvbapi

  12. #12
    Member Beginner
    Join Date
    13 Jun 2008
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    47

    Default

    Am facut un priority pentru 1801 si a functionat bine. Totusi intr-o zi nu a vrut din 1801 ci doar din 1880, apoi si-a revenit. Ar mai trebui sa fac ceva?

    Doar pentru studiu si de dragul vremurilor trecute, va mai intreb ceva....... Ce setari trebuie facute ca sa functioneze oscam cu cerebro sau fun card? Am gasit pe un forum german informatia potrivit careia cu oscam si cerebro sau fun card deschideau Unity Media nagra2.

  13. #13
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    5,368
    Mentioned
    36 Post(s)
    Rep Power
    96

    Default

    Ce rost are fun card dacă oscam emu deschide dintr-un softcam cey?
    Adică tu vrei să deschizi nagra2 dintr-un card , dar poți să deschizi direct din oscam.
    LA TOTI NI GREU
    "SGU Stargate Universe"

  14. #14
    Member Beginner
    Join Date
    13 Jun 2008
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    47

    Default

    Am scris deja! Pentru studiu, pentru provocare si impotriva plictiselii in lunile acestea de iarna. Am dm500 cablu cu oscam, cerebro, fun card atmega, fisierele cerebro si atmega pentru Unity Media si timp destul pana la primavara.
    Daca va mai aduceti aminte ceva despre cum functioneaza aceste carduri, cum au fost facute fisierele pentru nagra2, cum pot fi modificate, etc, astept informatii cu interes.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •