Thanks Thanks:  5
Likes Likes:  2
Results 1 to 11 of 11

Thread: Amplificare semnal la router

  1. #1
    Standard RSP member
    Join Date
    10 Nov 2009
    Posts
    170
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    45

    Default Amplificare semnal la router

    Sal,am un abonament la telecom,Smart wifii.Am primit un router ZTE mf283v .Problema ar fi semnalul ce primeste routerul ,2 linii din 5.La putere semnal imi scrie -109dbm.M-am gandit sa cumpar o antenna exterior,si am citit pe un site de specialitate. O antenă externă trebuie achiziţionată atunci când puterea semnalului scade sub -85 dBm sau sub 3 liniuţe dintr-o scală de 5. O altă situaţie care determină achiziţia unei antene externe este aceea când puterea semnalului variază - acestea sunt date de schimbări atmosferice şi de schimbarea vitezei de propagare a semnalelor.
    Imi puteti propune o antenna exterioara?,luand in considera distanta pana la releu e aproximativ 10 km.Eu m-am gandit la asta https://www.emag.ro/sistem-antene-mi.../pd/D8R619BBM/

  2. #2
    Standard RSP member eox80's Avatar
    Join Date
    19 Mar 2009
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    60
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    46

    Default

    De banii astia zic sa te uiti la niste amplficatoare de semnal triband. Nu ar fi mai ok?
    RON 228.16 50% Off | Tri Band Amplifier 900 1800 2100 GSM DCS WCDMA 2G/3G/4G LTE Universal Signal Booster Intelligent Repeater Kit signal generator
    https://star.aliexpress.com/share/sh...%3DsocialShare

  3. #3
    RSP Enigma Team & GM
    Join Date
    04 Feb 2007
    Posts
    401
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    57

    Default

    Daca ai ceva indemanare si rabdare incearca sa construiesti : https://martybugs.net/wireless/biquad/double.cgi are undeva la 9 db parca.

  4. #4
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    7,395
    Mentioned
    70 Post(s)
    Rep Power
    100

    Default

    Cred ca cea mai buna “reparație” in cazul tău e adăugarea unui acces point sau ruter AC !
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

  5. #5
    Standard RSP member
    Join Date
    10 Nov 2009
    Posts
    170
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    45

    Default

    @zildan cred nu ai inteles problema mea,nu e problema cu puterea semnalului retelei wireless existente ce da routerul in casa, ci cu semnalul de la Telekom,fiindca stau departe de la releu.Cum routerul are doua mufa SMA am posibilitatea sa leg la el o antenna externa sa amplific puterea semnalului de la Telekom.

  6. #6
    RSP - TEAM zildan's Avatar
    Join Date
    05 Dec 2007
    Location
    Sudul Romaniei
    Posts
    7,395
    Mentioned
    70 Post(s)
    Rep Power
    100

    Default

    Scuze, acum vad ca te referi la semnalul primit de router.
    Am citit decat firma care a fabricat router-ul si .... avand experiente neplacute cu altul de la ei pe fibra ... m-am grabit sa raspund.
    Cer scuze iarasi.
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

  7. #7
    Standard RSP member
    Join Date
    10 Nov 2009
    Posts
    170
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    45

    Default

    O sa cumpar ce a propus @eox80,fiindca are si amplificator,dar am o nelamurire.
    Zice aparatul lucreaza pe frecventa 900 1800 2100 GSM DCS WCDMA 2G/3G/4G LTE Tri Band Amplifier.
    M-am documentat,in ce frecventa lucreaza Telekom.Telekom: 800 ,900, 1800 Mhz. pentru 4G
    Ce inseamna?Lucreaza in acelas timp in aceste frecventa in toata romania sau sunt zone unde se lucreaza numai pe frecventa 800,900 sau 1800.
    Intreb fiindca aparatul nu e pentru 800 Mhz pe care lucreaza Telekom,dar e bun pentru 900 si 1800 Mhz.
    Cum as putea afla in zona mea pe ce frecventa lucreaza,exista vreo aplicatie?

    ---------- Post added at 21:51 ---------- Previous post was at 21:10 ----------

    Nu e bun pentru mine,asta am gasit pe un site.
    Acest aparat muta cu succes semnalul ce-l gaseste intr-o zona in alta in care acesta lipseste sau are o frecventa redusa, putand in zona cu semnal slab sa l imbunatateasca.
    Cu alte cuvinte, semnalul GSM pe care aparatul il gaseste in afara casei il muta la interior, nu il amplifica. E cunoscut pe piata ca amplificator dar el de fapt muta semnalul dintr-un loc in altul.
    Daca nu avem nicio zona in care semnalul sa fie bun, pentru a putea fi captat si apoi retransmis de antena emitatoare in spatiul inchis de la interior, aparatul nu va putea da rezultate.
    Omu invata mereu.

  8. #8
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    5,554
    Mentioned
    53 Post(s)
    Rep Power
    102

    Default

    Oare nu e mai bine sa mai aștepți și să te orientezi spre alt operator?
    Cei de la Digi sunt in expansiune in multe zone, trag fibră optică la greu prin multe zone de sate.
    Nu uita că prin martie-aprilie Telekom Romania se vinde pe bucăți către Orange , Vodafone și RCS RDS
    LA TOTI NI GREU
    "SGU Stargate Universe"

  9. #9
    Standard RSP member
    Join Date
    10 Nov 2009
    Posts
    170
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    45

    Default

    Stau intrun loc unde este bagat cablu,dar eu stau dincolo de cale ferata unde sta cateva familii,a zis Digi pentru ei nu merita sa foreze sub cale ferata.Am incercat aici Digi si orange mobil net,am avut si abonament pentru internet dar pana acum Telekom merge cel mai bine ca viteza.Inainte era o firma care a dat si ip fix si mergea foarte bine netul prin wifii,dar dupa un timp nu mai mergea,am renuntat la ei.

  10. #10
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    5,554
    Mentioned
    53 Post(s)
    Rep Power
    102

    Default

    Pai intelege-te cu cel mai apropiat vecin de peste cale ferată care are cablu și net prin fibră și faci un acces point până la tine și o să meargă netul brici.
    LA TOTI NI GREU
    "SGU Stargate Universe"

  11. #11
    Standard RSP member eox80's Avatar
    Join Date
    19 Mar 2009
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    60
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    46

    Default

    Quote Originally Posted by laci View Post
    O sa cumpar ce a propus @eox80,fiindca are si amplificator,dar am o nelamurire.
    Zice aparatul lucreaza pe frecventa 900 1800 2100 GSM DCS WCDMA 2G/3G/4G LTE Tri Band Amplifier.
    M-am documentat,in ce frecventa lucreaza Telekom.Telekom: 800 ,900, 1800 Mhz. pentru 4G
    Ce inseamna?Lucreaza in acelas timp in aceste frecventa in toata romania sau sunt zone unde se lucreaza numai pe frecventa 800,900 sau 1800.
    Intreb fiindca aparatul nu e pentru 800 Mhz pe care lucreaza Telekom,dar e bun pentru 900 si 1800 Mhz.
    Cum as putea afla in zona mea pe ce frecventa lucreaza,exista vreo aplicatie?

    ---------- Post added at 21:51 ---------- Previous post was at 21:10 ----------

    Nu e bun pentru mine,asta am gasit pe un site.
    Acest aparat muta cu succes semnalul ce-l gaseste intr-o zona in alta in care acesta lipseste sau are o frecventa redusa, putand in zona cu semnal slab sa l imbunatateasca.
    Cu alte cuvinte, semnalul GSM pe care aparatul il gaseste in afara casei il muta la interior, nu il amplifica. E cunoscut pe piata ca amplificator dar el de fapt muta semnalul dintr-un loc in altul.
    Daca nu avem nicio zona in care semnalul sa fie bun, pentru a putea fi captat si apoi retransmis de antena emitatoare in spatiul inchis de la interior, aparatul nu va putea da rezultate.
    Omu invata mereu.
    Telekom emite pe toate frecventele dar tu trebuie sa vezi la tine in zona pe ce frecventa captezi semnalul 4G. Exista aplicatii dedicate pentru telefon Nu cred ca e asa cum zici tu legat de faptul ca de fapt nu amplifica semnalul. Acele aparate de care vorbesti tu se numesc repetoare. E adevarat ca pentru imbunatatirea calutatii semnalului trebuie sa ai n zna cat de cat semnal, sa aiba ce amplifica cum ar veni. Oricum sa stii ca nici cu antena si nici cu amplificatorul nu va fi o chestie usor de facut. Ma refer la reglaj.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •