Lao
Prosumator inseamna sa fi legat de reteaua nationala si sa ai beneficiu zero aproape...de ce? deoarece invertoarele pentru prosumatori sunt strict dependente de reteaua nationala de electricitate,astfel...daca iti cade reteaua nationala,panourile desi primesc energie de la soare ele nu vor da nici in reteaua casei nici in reteaua nationala,invertorul este astfel gandit ca,sa lucreze doar cand reteaua nationala sa zicem ca esti legat la Enel este functionala,daca ea este cazuta din varii motive, ex. avarii locale nici tu nu vei avea curent in casa desi panourile primesc energie de la soare,asta este doar unul din dezavantajele de a deveni prosumator prin programul esuat "casa verde" de aceea au aparut invertoarele hybride care stiu sa comute instant fie pe off-grid fie pe on - grid,dar si aici este discutabil modelul de invertor ales.
6BB inseamna modulele solare bi-faciale care asigură lumina indirectă a razelor solare reflectate este captată din partea din spate a celulelor solare și, prin urmare, ele obțin o eficiență mai mare.
Si da, ai dreptate,este foarte greu sa gasesti toate chichitele,mie mi-au trebuit 2 ani,altora 3 sau mai mult pana sa se apuce,iar fiecare sistem este personalizat in functie de consumatorii casnici avuti de fiecare,aici nu merge ca la sateliti..."pun si eu acelasi sistem multifeed ca la Gheorghe..." nu, aici este TOTAL diferit si fiecare sistem este conceput INDIVIDUL pentru fiecare consumator,de aceea am vrut sa va invit intr-un grup pe FB privat care nu apartine nici unei firme dar numele grupului este numele invertorului care poate face tot ceea ce nu fac alte invertoare de gen, dar ma rog,asa este politica acestui forum....desi nu era publicitate la nici o firma ci pur si simplu era o invitatie fara link la un grup privat unde peste 170 de oameni din toata tara isi impartasesc experientele pozitive sau negative asupra acestui fenomen numit energia verde....una peste alta....ai nevoie de timp si informatii precise pentru a-ti construi de la 0000 un sistem propiu,ceea ce eu am prezentat si voi prezenta pe masura ce avansez este valabil raportat strict la consumatorii mei casnici, deci...slabe sanse sa mearga perfect si la altii....

Reply With Quote