Thanks Thanks:  5
Likes Likes:  3
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 13 of 13

Thread: Dm800 eroare scriere imagine

  1. #1
    Standard RSP member
    Join Date
    20 Sep 2008
    Posts
    78
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default Dm800 eroare scriere imagine

    Va salut, am avut pe clona dm800 o imagine open pli japhar ( cu sim japhar ) din prostie am bagat ceva mai vechi o versiune de dream ellite sim 2.01 pe aceelasi sim japhar. Dupa ce am instalat dream elite nu mai pot sa repun openpli de la japhar imi da eroare si spune ca e versiune veche. Posibil sa fi distrus sim ul japhar ??

  2. #2
    dishwasher val's Avatar
    Join Date
    14 Jul 2007
    Location
    DTX
    Posts
    1,687
    Mentioned
    25 Post(s)
    Rep Power
    71

    Default

    Pentru a nu deschide alt topic: SIM japhar se mai găsește pe undeva?
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

  3. #3
    RSP Enigma Team & GM
    Join Date
    04 Jun 2007
    Location
    bucuresti
    Posts
    768
    Mentioned
    28 Post(s)
    Rep Power
    63

    Default

    @pitone
    incerca sa pui imagine pe serial ,doar serial nu serial si retea-dureaza dar poate ai noroc ; cauti imagine japhar cu bootloader care il are dreamul ,vezi ce spune dreamup cind pornesti receptorul.
    @val
    la chinezi nu,ma refer la vinzatorii chinezi seriosi care din 2018 nu mai au nici un fel de piese se schimb pentru dreambox. Pe ebay sint 2 vinzatori din germania care dezmembreaza dreamboxuri dar trebuie sa-i urmaresti cind posteaza deoarece componentele cu cautare nu asteapta mult pina se vind. Tot pe ebay mai sint citiva care vind simuri programabile cu ce iti trebuie si pentru modelul care il ai . Nu te hazarda sa iei neprogramat pentru ca nu stii daca gasesti programator si soft. In principiu la banii care ii dai pe un sim ,urmaresti pe olx si cumperi un dream defect care are sim si te mai alegi si cu ceva piese de rezerva.
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

  4. #4
    dishwasher val's Avatar
    Join Date
    14 Jul 2007
    Location
    DTX
    Posts
    1,687
    Mentioned
    25 Post(s)
    Rep Power
    71

    Default

    Receptorul este sigur clonă, l-am resuscitat cu simul vechi -A2P. Inscrisul pe SIM este cu litere gri și nu are urme de lipici, este clonă sau contrafăcut? In sensul că una scrie pe SIM și alta este de fapt.
    Last edited by val; 29-06-21 at 19:31.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

  5. #5
    dishwasher val's Avatar
    Join Date
    14 Jul 2007
    Location
    DTX
    Posts
    1,687
    Mentioned
    25 Post(s)
    Rep Power
    71

    Default

    De resuscitat l-am resuscitat, actuala imagine este Openpli dar nu "vede" tunerul.

    screenshot_20000101021307.jpg

    Tunerul este ALPS; ce trebuie sa mai fac, sa instalez driverele pentru tuner?

    IMG_20210630_124703.jpg
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

  6. #6
    RSP Enigma Team & GM
    Join Date
    04 Jun 2007
    Location
    bucuresti
    Posts
    768
    Mentioned
    28 Post(s)
    Rep Power
    63

    Default

    cum in meniu iti apar 2 tunere ceva nu e in regula. Imaginile de 800 au drivere pentru tunerele alps cu care au fost echipate de fabrica. Nu ramine decit sa incerci cu alt tuner alps ,daca gasesti pe la vreun cunoscut si este dispus sa te ajute sa te lamuresti ce e cu cu al tau. Daca tunerul este bun , nu mai are rost sa te obosesti.
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

  7. #7
    dishwasher val's Avatar
    Join Date
    14 Jul 2007
    Location
    DTX
    Posts
    1,687
    Mentioned
    25 Post(s)
    Rep Power
    71

    Default

    Receptorul avea inițial imagine GP, și tunerul era funcțional. După ce l-am "dat de-a dura" i-mi da eroarea respectiva, am incercat și cu imagine Black Hole tot la fel apare.

    ---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 22:07 ----------

    Scuzați neștiința, cumva bootloaderul la genul acesta de receptoare se află în SIM? Cât era funcțional, varianta BL era 72, după ce am incercat sa schimb imaginea a devenit 84; ceva nu am făcut bine.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

  8. #8
    RSP Enigma Team & GM
    Join Date
    04 Jun 2007
    Location
    bucuresti
    Posts
    768
    Mentioned
    28 Post(s)
    Rep Power
    63

    Default

    este corect , ultimul bootloader pentru 800 este BL84d daca nu ma insel ; acum ce sim ai pe el ? 2.01 , A8P sau japhar? Cu sim A8P poti pune imagini originale ca asta e motivul pentru care a aparut acest sim; daca ai unul din celelate 2 cauta imagine pentru simul respectiv.Simul japhar era laudat ca poti pune orice imagine ca o accepta fara probleme ,indiferent daca era imagine de 2.01 , ferrari sau imagine de original nu vei mai avea eraorea aia cu "CA not found" . Odata updatat bootloaderul nu prea mai ai cum sa-i faci downgrade. Au fost ceva probleme cu trecerea de la bl82 la bl84 si dupa intre versiunile lui bl84 . Normal in sim sint bootloaderul si driverele pentru palca de baza .Pentru tuner sint integrate in imagine. Daca identifici corect simul tau ar trebui sa pui imaginea corecta si sa il ai functional. Ce incurcaturi au facut vinzatorii cu simuri pe care scrie una si e programat cu alta si receptorul venea cu imagini aiurea asta e alta poveste si nu mai are rost sa discutam .
    Cum in meniul receptorului apar 2 tunere ma gindesc sa nu fie o imagine cu drivere pentru 2 tunere -in conditiile in care nu se mai gaseau tunere alps au adaugat drivere sa poata fi folosit tunerul broadcom de pe 800se . Ca nu il vede e cam aiurea , clar nu e alimentat corect sau nu e alimentat deloc. Primo vezi alimentatorul si verifica tunerul in alt receptor . Daca tunerul e ok in alt receptor si alimentatorul de 12v/3A e ok , nu zic nou dar sa nu fie obosit de ani de folosinta atunci inseamna ca placa de baza nu te mai ajuta . Dar eu inclin sa cred ca tunerul nu mai functioneaza .
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

  9. #9
    dishwasher val's Avatar
    Join Date
    14 Jul 2007
    Location
    DTX
    Posts
    1,687
    Mentioned
    25 Post(s)
    Rep Power
    71

    Default

    Am sa postez o fotografie cu simul când ajung acasă, este A2P, inscrisul fiind făcut cu litere de culoare gri. Ce am citit pe net cele cu înscris de culoare neagra ar fi originale Dream Multimedia, cele că ale mele contrafăcute sau clone.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

  10. #10
    RSP Enigma Team & GM
    Join Date
    04 Jun 2007
    Location
    bucuresti
    Posts
    768
    Mentioned
    28 Post(s)
    Rep Power
    63

    Default

    daca booteaza si intra in meniu asta inseamna ca despacheteaza imaginea si o incarca in memorie ,deci bootloader e ok ,driverele de pe sim ok problema ramine cu tunerul , daca e crapat posibil sa gasesti sa-l inlocuiesti si ar fi cea mai putin problematica situatie , daca e bun tunerul si e ceva problema la placa de baza atunci nu cred ca mai merita. Ideea nu e sa postezi poza cu simul ca nu rezolva problema . Cauta sa testezi tunerul in alt receptor , ca e dm800, 800Se , 8000 sau mai noile 7020 sau 7080 , trebuie clarificat daca e functional sau nu tunerul ca asa vei pune zeci de imagini ,vei pierde ore si nu apare rezolvarea. Poti sa incerci si cu alt tuner in 800 , un tuner de cablu daca nu gasesti un alt alps. De mai bine de 3 ani am incetat sa-mi mai bat capul cu ele ,majoritatea destul de mult folosite si au ajuns sa crape sau sa aiba probleme care mai de care mai ciudate si fara rezolvare . Cind m-am hotarit sa termin cu ele am dus la amicii care se ocupa cu recuperarea si reciclarea electronicelor vreo 4 placi si vreo 10 tunere, placile cu probleme la procesoare ,plecau dar cind se incalzeau reboot iar tunerele defecte la ce mod -unele nu erau vazute deloc de receptoare ,altele erau vazute totul ok dar la scanare nu gaseau nimic.
    Poate totusi iti pui/editezi locatia si se gaseste cineva apropiat de tine sa-ti sara in ajutor ca sa lamuresti problema.
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

  11. #11
    dishwasher val's Avatar
    Join Date
    14 Jul 2007
    Location
    DTX
    Posts
    1,687
    Mentioned
    25 Post(s)
    Rep Power
    71

    Default

    De poimâine intru in concediu, nu știu exact pe unde ajung după care vad pe cine deranjez.

    Un tuner de cablu ar fi de preferat in locul celui de satelit, se pot înlocui fără alte modificări?
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

  12. #12
    RSP Enigma Team & GM
    Join Date
    04 Jun 2007
    Location
    bucuresti
    Posts
    768
    Mentioned
    28 Post(s)
    Rep Power
    63

    Default

    da ,se poate pune tuner de cablu la el fara prea mare bataie de cap. M-am uitat si mai am o tabla pentru spatele de dm800 cu decupaj pentru tuner de cablu , asa ca vezi daca iti merge placa de baza si iti trimit tabla. Cu tuner de cablu , sa intreb daca mai are cineva si nu-i foloseste , ca de cind cu extinderea catv-ului au cam disparut si cine are nu prea vrea sa -l dea.
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

  13. #13
    dishwasher val's Avatar
    Join Date
    14 Jul 2007
    Location
    DTX
    Posts
    1,687
    Mentioned
    25 Post(s)
    Rep Power
    71

    Default

    Nu tunerul era problema, ci SIM-ul care nu se împacă cu variantele recente de soft. Am găsit variante incipiente aici : https://www.satsupreme.com/showthrea...SSL69-70-72%29
    Downgrade prin varianta clasica cu browser, acum totul a revenit la normal. Cam atât, oricum am pierdut destul timp, poate dacă găsesc tuner pt. cablu să-mi mai bat capul cu el.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •