Revin cu un alt proiect, de data aceasta al unui italian - Michele Pinassi. Pot spune ca este cel mai grozav din tot ce am testat pana acum deoarece reda fara probleme stream-urile aac si aac plus. Cautam un proiect simplu pentru la bucatarie si asa l-am gasit, sursa: https://github.com/michelep/ESP32_WebRadio.

Deoarece in bucatarie nu tineam neaparat ca radioul sa fie stereo am inlocuit PCM5102 cu MAX98357, tot DAC I2S care are in plus amplificator mono de 3W. Nu am redesenat schema, modulul MAX98357 l-am conectat astfel la ESP32:
- LRC ----D25
-BCLK----D26
-DIN-----D22
-GAIN---legat printr-o rezistenta de 100KOhmi la +5 volti (castig: 3dB)
-SD-----legat la +5 volti pentru redarea canalului din stanga sau printr-o rezistenta de 370 KOhmi la +5 volti pentru redarea canalului din dreapta sau printr-o rezistenta de 1.011 MegaOhmi la +5 volti pentru redarea ambelor canale

Alimentarea modulului s-a facut la +5 volti, din tensiunea de + 3,3 volti ramanand alimentat doar afisajul lcd iar modulul led Neopixel nu l-am mai montat.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Modulele si lcd-ul sunt cumparate de pe Ali; carcasa, butoanele colorate si masca difuzorului dintr-un magazin online romanesc. Desigur are si interfata web:

Untitled2.jpg