@mateda
daca au carte de identitate romana ,da ;
@zildan
eu vorbesc de cite masini umbla prin bucuresti ,ca dupa cele inmatriculate in bucuresti vin cele inmatriculate in ilfov, constanta si cluj. Ca sint firme cu flota inmatriculata in bucuresti si le folosesc prin tara e altceva asa cum cele inmatriculate in cluj care umbla prin bucuresti sint leasinguri. Si sint destule si si din alte judete.
Iar cu alegerile ,eu am o verisoara care are carte de identitate pe adresa mea ,in primul tur era acasa ,undeva in judetul satu mare si mergind la votare cu parintii ei sa constate ca apare pe liste alaturi de parinti ,cu toate ca eu am luat-o in spatiu prin 2005 sau 2006. Despre ce vorbim ? despre proasta comunicare intre birourile electorale judetene .
Sau si mai si mostra de debandada electronica in urma cu 4 ani la alegerile parlamentare ,eram la o sectie de votare din militari -lujerului si vine un domn , da cartea de identitate si dupa verificare ii spune persoana care se ocupa cu verificarea ca trebuie sa mearga sa voteze la o sectie la bucur obor. Omul intrigat de ce sa voteze unde a locuit inainte ca de mai bine de 2 ani se mutase in militari si ca vrea sa voteze aici; toti din sectia de votare am crezut ca e vorba de o provocare ,imediat au fost chemati politistii de pe circumscriptie si s-a oprit votarea in sectie. Omul era cu actele in regula ,aparea pe lista in sectia de votare de care apartinea cu domiciliul actual dar mai aparea si la o sectie de votare unde locuise inainte iar la verificarea identitatii sistemul l-a trimis la vechea sectie de votare . Dupa 20 minute de telefoane omul a renuntat sa mai voteze pentru ca din toate partile raspunsul a fost sa voteze unde indica sistemul iar persoana nu avea chef sa se plimbe pentru a vota. Si nu cred ca a fost singular cazul.