Thanks Thanks:  5
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 12 of 12

Thread: Schimbare CID card de memorie

  1. #1
    StreetMan mondo's Avatar
    Join Date
    31 Jan 2007
    Location
    România
    Posts
    2,115
    Mentioned
    9 Post(s)
    Rep Power
    65

    Default Schimbare CID card de memorie

    Am incercat sa schimb CID la un card Samsung evo plus 32GB ( am inteles ca este singurul care merge ) pe care vreau sa-l bag intr-o navigatie RNS 315 de pe un Passat CC. Am urmat toate instructiunile de aici: https://www.youtube.com/watch?v=tbWXsSaAb2M dar la final am primit eroarea "Failed to enter vendor mode. Genuine Samsung Evo Plus?" Cardul l-am cumparat de la magazin nu cred ca e fake! Ma poate ajuta cineva sa rezolv problema?

  2. #2
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,994
    Mentioned
    16 Post(s)
    Rep Power
    87

    Default

    Informații găsite pe net poate te ajută:

    "Pentru a modifica CID-ul la VW exita 2 variante de aplicatii una pentru Linux 32bit si alta pentru Linux 64bit.
    Pentru VW s-au pus aplicatiile si instructiunile necesare pentru Linux 32bit si Linux 64bit.





    Toate aceste comenzi au fost testate pe Ubuntu 16.04.1 LTS

    1 - Card EVO+ ( incercat pe SD de 32G si 64G)

    2 - Formatezi cardul FAT32 (in windows) si copiezi navpsf_update in rrot

    3 - Instalezi Ubuntu 32/64 (64 eu asta am folosit)

    4 - Copiezi local (pe Desktop in linux) folderul VW

    5 - Deschizi folderul copiat si cick dreapta -> open terminal

    6 - Verifici drepturile de executie cu comanda "ll".

    Trebuie sa ai pe langa atributele "r", "w" si un "x".
    Daca nu apare un x, scrie: "chmod 777 mmc32" daca ai linux 32 sau "chmod 777 mmc64" daca ai linux 64.
    Verifica iar drepturile iar cu "ll"

    7 - Insereaza SD-ul in slot. Comanda in terminal "df" si verifica numele cardului.
    Undeva jos de tot trebuie sa apara /dev/mmcblk0p1, daca iti apare /dev/sdb1 nu este bun PC/Laptop si nu poti modifica CID.
    Sufixul p"numar"reprezinta partitia de pe card, deci nu ne intereseaza, folosim doar "/dev/mmcblk0".

    Pentru a citi CID-ul din SD original:
    cat /sys/block/mmcblk0/device/cid
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

    8 - Pentru a schimba CID Comanda in Terminal:

    - pentru linux 32
    sudo ./mmc32 prog_cid /dev/mmcblk0 5d53424c32424d31013917ca53010400

    - pentru linux 64
    sudo ./mmc64 prog_cid /dev/mmcblk0 5d53424c32424d31013917ca53010400

    Writing new CID: 5d53424c32424d31013917ca53010400
    Success! Remove and reinsert SD card to check new CID.


    Pentru a citi CID-ul din SD modificat:
    demontati SD-ul din linux si il scoateti din cititorul SD PC, apoi il inserati in PC
    cat /sys/block/mmcblk0/device/cid
    va trebui sa afiseze noul CID 5d53424c32424d31013917ca53010400

    9 - Pentru a bloca SD-ul Comanda in Terminal:

    - Pentru linux 32
    sudo ./mmc32 lock_sd /dev/mmcblk0 C99A20843ED7D90B6801E49F2BC80277

    - pentru linux 64
    sudo ./mmc64 lock_sd /dev/mmcblk0 C99A20843ED7D90B6801E49F2BC80277

    Scoateti cardul și îl puneți în mașină "
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  3. #3
    StreetMan mondo's Avatar
    Join Date
    31 Jan 2007
    Location
    România
    Posts
    2,115
    Mentioned
    9 Post(s)
    Rep Power
    65

    Default

    Am incercat si varianta asta. Totul decurge normal pina la final cind primesc eroarea: "Failed to enter vendor mode. Genuine Samsung Evo Plus?" si nu se schimba CID-ul.

  4. #4
    RSP Enigma Team & GM
    Join Date
    04 Feb 2007
    Posts
    385
    Mentioned
    1 Post(s)
    Rep Power
    50

    Default

    Versiunile noi de carduri evo+ au CID- ul blocat. La aparitia lor am reusit sa cumpar si sa modific un card care si functioneaza pe navigatia din masina.

  5. #5
    StreetMan mondo's Avatar
    Join Date
    31 Jan 2007
    Location
    România
    Posts
    2,115
    Mentioned
    9 Post(s)
    Rep Power
    65

    Default

    Am mai cumpărat un card de la alt magazin și aceeași poveste. Geuine bla bla... E clar ca nu merge. O alta varianta sa pun hărți pe rns 315 mai există?

  6. #6
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,994
    Mentioned
    16 Post(s)
    Rep Power
    87

    Default

    Încearcă și asta :https://webspecial.volkswagen.de/vwi...aps-download#/

    Este un update al hărților. Am citit că poți cu un card de 32 sau chiar stick USB.
    Nu am citit atent ce trebuie, dar ei erau bucuroși că merge gratis

    PS:
    Cineva spunea mai jos: "merge cu orice stick doar daca are Discovery Pro...

    la Media, merge doar cu stick ul VW din torpedou

    "
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  7. #7
    maniac lao's Avatar
    Join Date
    02 Sep 2009
    Posts
    2,835
    Mentioned
    11 Post(s)
    Rep Power
    63

    Default

    Cica se pacaleste din firmware, pe un forum se discuta:

    pelican_777 Mesaje: 4




    #1009
    Lun Iul 15, 2019 8:00 am
    Si ma puteti ajuta cu ce tip de card ( SD, micro SD cu adaptor )
    Harti EU + RO + instructiuni ?

    Daca navigatia mea este 310 se potrivesc si hartile de la 315 ?
    ( Intreb ca dk nu se potrivesc trebuie sa caut alt topic pe acest forum )




    Sus




    basile27ro Mesaje: 165Has thanked: 568 oriBeen thanked: 286 ori



    #1010
    Lun Iul 15, 2019 3:31 pm
    sunt alte harti ... userul @chelnov (si nu numai) te poate ajuta cu un firmware pached care va sti sa ocoleasca verificare Cid card ceea ce inseamna ca vei putea folosi orice card fara a fi nevoie de carduri speciale.




    Sus




    chelnov Mesaje: 234Has thanked: 52 oriBeen thanked: 108 ori



    #1011
    Lun Iul 15, 2019 4:39 pm
    multumesc....trebe mentionat ca acum rns310 este mai bun ca si 315.......are romania full........de aceea ma kinui sa gasesc solutia pt limba si voce romana......momentat este aproape gata rns510..........mai am vocea romana si apoi trec la 310.......315....ramine doar la parole
    Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul si apoi iti spune care era lectia. - Vernon Law

  8. #8
    StreetMan mondo's Avatar
    Join Date
    31 Jan 2007
    Location
    România
    Posts
    2,115
    Mentioned
    9 Post(s)
    Rep Power
    65

    Default

    RNS 310 merge pacalit cu fw dar 315 nu. Am mai gasit o varianta, in functie de CID-ul cardului se genereaza o parola cu care se blocheaza cardul sa poata fi citit de navi. Am o promisiune, daca nu uita de mine, m-am scos! N-am dat banii degeaba pe card!

  9. #9
    maniac lao's Avatar
    Join Date
    02 Sep 2009
    Posts
    2,835
    Mentioned
    11 Post(s)
    Rep Power
    63

    Default

    Cred ca RNS 310 am si eu
    Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul si apoi iti spune care era lectia. - Vernon Law

  10. #10
    StreetMan mondo's Avatar
    Join Date
    31 Jan 2007
    Location
    România
    Posts
    2,115
    Mentioned
    9 Post(s)
    Rep Power
    65

    Default

    Quote Originally Posted by lao View Post
    Cica se pacaleste din firmware, pe un forum se discuta:
    Am citit si pe acolo citeva zile si nopti. De ajutor nu prea te lipesti. Doar daca intelegi ceva din ce scrie pe acolo. Mai repede primesti ajutor pe forumurile de afara.
    Last edited by mondo; 26-09-19 at 17:23.

  11. #11
    StreetMan mondo's Avatar
    Join Date
    31 Jan 2007
    Location
    România
    Posts
    2,115
    Mentioned
    9 Post(s)
    Rep Power
    65

    Default

    Quote Originally Posted by horatyu View Post
    Încearcă și asta :https://webspecial.volkswagen.de/vwi...aps-download#/

    Este un update al hărților. Am citit că poți cu un card de 32 sau chiar stick USB.
    Nu am citit atent ce trebuie, dar ei erau bucuroși că merge gratis

    PS:
    Cineva spunea mai jos: "merge cu orice stick doar daca are Discovery Pro...

    la Media, merge doar cu stick ul VW din torpedou

    "

    Mersi @horatyu, acolo este vorba despre o alta navigatie, Discovery Media Pro!

  12. #12
    StreetMan mondo's Avatar
    Join Date
    31 Jan 2007
    Location
    România
    Posts
    2,115
    Mentioned
    9 Post(s)
    Rep Power
    65

    Default

    Quote Originally Posted by lao View Post
    Cred ca RNS 310 am si eu
    Te-ai scos!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •