Thanks Thanks:  3
Likes Likes:  2
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34

Thread: Retea &setare DM500-S

  1. #1
    Member Beginner
    Join Date
    15 Jun 2019
    Location
    Baia Mare
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    1

    Default Retea &setare DM500-S

    Bună . Am o căsuță de vacanță . Am un echipament Focus Sat cu un receptor Kaon 100 (cred). Periodic activez cartela pentru a vedea programele din pachetul Familia . Am mai cumparat si doua Dm500-S , care mi s-a spus ca erau intr-o retea la o pensiune tot cu card Focus . Receptoarele au montată o imagine Gemini si cccam . Am incercat sa fac o retea pentru a vedea programele pe doua tv-uri , dar nu reusesc . Poate cineva sa imi spuna exact ca unui necunoscator ( fara termeni alambicati ) cum se face ? Sincer am cautat pe forum dar dupa ce am citit o gramada de posturi , nu am inteles mai nimic . Am reusit doar să fac unu dintre receptoare sa functioneze cu cardul focus ( doar ca nu avea toate posturile tv pe care reuseam sa le am cu Kaonul ) si am legat cu un cablu coaxial al doilea receptor de la iesirea OUT si au mers cateva posturi dar de pe un alt satelit din listă . De te Thor nu am receptionat nimic .
    1. Nu am internet . Cum leg cele doua receptoare Dm ? Cu cablu coaxial sau alt fel de cablu ? Trebuie si ceva switch sau nu ?
    2.Trebuie sa intru in ceva meniu secret sa activez de acolo care e master si care e slave ? Daca da , cum se face ?
    Va rog insistent , cine poate sa imi dea raspunsuri sa mi le dea , cine are chef de bașcă sa se abțină . Mulțumesc .

  2. #2
    none
    Join Date
    01 Jan 1999
    Location
    acasa
    Posts
    627
    Mentioned
    11 Post(s)
    Rep Power
    100

    Default

    ar fii simplu daca ai cunoaste cîtusi de putin cu ce se maninca sharingul....
    daca ai pune cardul intr-un dm cu cccam pe el, ca si server, pe celalalt l-ai face client, si le poti lega printr-un switch , fara a avea nevoie de internet. Pui amindoua dm-uri in aceeasi subnet, le dai ip diferite, unul server unul client...
    in legatura cu receptia, trebuie sa faci o cautare noua pe thor, avînd fisierle la zii, sateltes.xml...
    ^^^^
    bafta

  3. #3
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,920
    Mentioned
    15 Post(s)
    Rep Power
    84

    Default

    Să o luăm metodic, pe rand:
    Nu ai amintit nimic de internet. Sau cel puțin de o rețea de internet locală, adică să pui cablurile de rețea legate la un router și de acolo în mufa receptorului , că să poată merge protocolul cccam de la unul la altul și a putea împărții cartela focus la cele două receptoare.
    Dacă tu nu ai schimbat nimic la receptoare , probabil că toate setările sunt la locul lor, dar poate diferă clasa de IP. De tipul 192.168.1.1 sau 192.168.0.1, ăsta ar fi server și slave 192.168.1.2 sau 192.168.0.2
    Vezi , fă probe la fiecare receptor , schimbi cardul in fiecare receptor.
    Dacă nu ai canalele , dai o rescanare , dacă pe receptorul lor intră toate canalele.
    Poate e satelitul 0.8W intelsat și nu Thor , dar cred că dacă dai scanare și pui la scanare tip de scanare rețea o să găsească canalele de pe focus pe satelitul Thor.
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  4. #4
    Member Beginner
    Join Date
    15 Jun 2019
    Location
    Baia Mare
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    1

    Default

    Deci am nevoie de un switch ? Conectarea switchului se face cu cablu ethernet banuiesc . Sa integ că conectarea cu cablu coaxial nu e ok ?
    Intr-adevăr nu am mentionat internetul din cauză ca am uitat . Dar am uitat deoarece nu am conexiune la net și probabil ca nici nu voi avea ...
    Simpla schimbare a ip-urilor rezolva problema identificării dreamboxurilor ca server si slave ?
    Mulțumesc..

  5. #5
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,920
    Mentioned
    15 Post(s)
    Rep Power
    84

    Default

    Nu îți trebuie internet dar ai nevoie de router sau chiar un switch cum spunea și @mirel , care să transfere datele prin cablu de rețea intre Ip-ul server-ului și ip ul receptorului 2.

    Da, prin ip-uri se recunosc intre ele receptoarele,
    setari se fac și in fișierul config de la cccam pentru card și portul pe care se transmit datele de la card .

    Prin cablu coaxial se poate da in loop (adică lnb out ) ( e mufa de sub mufa unde e semnalul de intrare de la satelit " lnb In" ) semnalul de la satelit de la un receptor la altu se face așa: la primul receptor se pune semnal de la antenă in "lnb în", din mufa de loop se pune un cablu coaxial care merge in lnb în la receptorul doi.
    Acum prin această metodă este și un alt inconvenient că doar primul receptor comută tensiunea către lnb pentru schimbarea polarității verticale sau orizontale a recepționării transponderilor(frecventelor), așa că pe receptorul doi poți vedea doar canale cu aceiași polaritate de pe primul receptor .
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  6. #6
    dishwasher
    Join Date
    14 Jul 2007
    Posts
    1,486
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    58

    Default

    Salut, parerea mea este ca nu ai nevoie de switch, un cablu lan crossover este suficient. Cccam parca nu face update cardului de focus, sbox sau oscam; unul din receptoare poti sa-l lasi cu emu Cccam, acela va fi client. Poate cineva din zona te ajuta daca nu te descurci, in mod sigur ai nevoie de cleste de sertizat pentru mufele lan sau cumpara-ti doua prize lan de aplicat pe perete, cablu utp si doua cabluri lan cu mufe deja aplicate. Schita de legare a cablului crossover o gasesti pe net; succes!

    PS: penultima propozitie din primul post nu era necesara.
    Last edited by val; 17-06-19 at 09:25.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

  7. #7
    Member Beginner
    Join Date
    15 Jun 2019
    Location
    Baia Mare
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    1

    Default

    Mulțumesc mult celor care incearca să mă ajute . Poate penultima propoziție nu era necesară , dar din proprie experiență , de pe alte forumuri , am vazut ca sunt mulți avansați ( nu și la capitolul neuronal)care in loc sa ajute , fac pe deștepții și dau răspunsuri cel putin bășcăloase , dacă nu jignitoare .
    Varianta cu cablul crossover are ceva avantaje față de cea cu switchul ? Sincer , varianta cu switchul mi se pare mai ușoară , dar daca cealaltă are ceva avantaje de ex. la capitolul stabilitate semnal sau calitate semnal transmis spre al doilea receiver , sunt dispus sa o abordez pe aceea .
    Oricum , pe viitor am în plan sa inlocuiesc antena asta cu circumferinta mica de la focus cu una mai mare . Apropo , daca inlocuiesc pe viitor și LNB-ul cu unul cu iesire dublă , cum se fac conexiunile de la a doua iesire a lnb-ului ? Adica unde o conecctez ?
    Mulțumesc .

  8. #8
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,920
    Mentioned
    15 Post(s)
    Rep Power
    84

    Default

    Cross-over este bun pentru transmiterea datelor de la un receptor la altu in mod direct, switchul și router ul alocă ip diferit în rețea pentru a nu apărea conflicte( când în rețea sunt doua sau mai multe aparate cu placi de rețea și au același ip, dar trebuie să pui setarea DHCP, adică alocarea ip la fiecare conectare la rețea, la cross-over se transmit datele în mod direct de la unul la altul.

    Dacă ai lnb cu doua ieșiri , ele sunt independente și receptoarele se leagă în mod normal la " lnb în", că și când ai avea două Lnb-uri
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  9. #9
    dishwasher
    Join Date
    14 Jul 2007
    Posts
    1,486
    Mentioned
    7 Post(s)
    Rep Power
    58

    Default

    Varianta cu cross-over nu are niciun avantaj față de switch, zic sa te apuci de treabă și pe măsură ce te lovești de probleme postează și sigur vei primi ajutor. Antena nu e nevoie sa o schimbi, LNB-ul in mod sigur, ai nevoie de unul twin.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

  10. #10
    Member Beginner
    Join Date
    15 Jun 2019
    Location
    Baia Mare
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    1

    Default

    Dacă vă rog , aveți vreo recomandare ? Vreo firmă de calitate pentru asa ceva ? .

  11. #11
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,920
    Mentioned
    15 Post(s)
    Rep Power
    84

    Default

    Să tragă cabluri?
    Cumpără tu cablu de rețea și mufe de insertizat și poți să pui și tu mufele cu un clește de insertizat mufe de internet.
    Pe net găsești ordinea culorilor.
    Dacă spui din ce zonă ești poate e un coleg de forum din zonă să te ajute.
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  12. #12
    Member Beginner
    Join Date
    15 Jun 2019
    Location
    Baia Mare
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    1

    Default

    Căsuța e la Săpânța . Am comandat un switch Tp Link 10/100/1000 , si două cabluri Utp , unu de 2m și unu de 15m . Sper sa fie ok și sa își facă treaba . După ce le primesc , o sa incerc sa fac conexiunile și dacă mă poticnesc , vă dau amanunte . Am citit mai sus ca va trebui să fac ceva setări la un moment dat . Cel mai probabil ca acolo voi cere ajutor . Deocamdată mulțumesc mult .

  13. #13
    Member Beginner
    Join Date
    15 Jun 2019
    Location
    Baia Mare
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    1

    Default

    Bună . Revin cu intrebarea despre Lnb twin . Ma poate cineva sfatui in legătură cu vreo marca sau un produs pe care sa ma pot baza ? Mulțumesc .

  14. #14
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,920
    Mentioned
    15 Post(s)
    Rep Power
    84

    Default

    Eu cred că diferențele nu sunt semnificative, așa că poți lua orice marcă, dar cred că la cablu coaxial sunt diferențe
    De luat in seamă: ecranarea cat mai bună pentru a nu avea pierderi și interferențe.cele mai bune sunt cele tri-shield și cu firul cald din cupru , nu cu oțel cuprat.
    Nici mufele nu sunt de neluat in seamă. Să fie cât mai solide să facă contact bun în timp
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  15. #15
    Member Beginner
    Join Date
    15 Jun 2019
    Location
    Baia Mare
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    1

    Default

    Bună . Revin cu date ,,proaspete " ' Am reușit sa achizitionez un switch si doua cabluri pentru transfer de date . Am facut conexiunile asa cum scrie in unul din posturile de mai sus , am schimbat ip-urile dm-urilor in master si slave , iar celelalte date de la netmask , nameserver , gateway si port sunt identice . Dar cand am bifat DHCP și Enable Network , ip-urile s-au schimbat automat in ceva de genul 10.0.0.97 pe ambele dm-uri . SIi cel de al doilea receiver nu are semnal , nu gaseste transponder , nu gaseste posturi ... Poate cineva sa ma anute sa fac setarile corecte ? Daca va rog , stau cam prost cu semnalul de net in zonă , daca imi puteți da informații , datimi-le complete ca pentru un ,,rookie" ce sunt ...Multumesc.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •