Results 1 to 15 of 113

Thread: Retea &setare DM500-S

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Nu îţi trebuie internet dar ai nevoie de router sau chiar un switch cum spunea şi @mirel , care să transfere datele prin cablu de reţea intre Ip-ul server-ului şi ip ul receptorului 2.

Da, prin ip-uri se recunosc intre ele receptoarele,
    setari se fac şi in fişierul config de la cccam pentru card şi portul pe care se transmit datele de la card .

Prin cablu coaxial se poate da in loop (adică lnb out ) ( e mufa de sub mufa unde e semnalul de intrare de la satelit " lnb In" ) semnalul de la satelit de la un receptor la altu se face aşa: la primul receptor se pune semnal de la antenă in "lnb în", din mufa de loop se pune un cablu coaxial care merge in lnb în la receptorul doi.
    Acum prin această metodă este şi un alt inconvenient că doar primul receptor comută tensiunea către lnb pentru schimbarea polarităţii verticale sau orizontale a recepţionării transponderilor(frecventelor), aşa că pe receptorul doi poţi vedea doar canale cu aceiaşi polaritate de pe primul receptor .
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Salut, parerea mea este ca nu ai nevoie de switch, un cablu lan crossover este suficient. Cccam parca nu face update cardului de focus, sbox sau oscam; unul din receptoare poti sa-l lasi cu emu Cccam, acela va fi client. Poate cineva din zona te ajuta daca nu te descurci, in mod sigur ai nevoie de cleste de sertizat pentru mufele lan sau cumpara-ti doua prize lan de aplicat pe perete, cablu utp si doua cabluri lan cu mufe deja aplicate. Schita de legare a cablului crossover o gasesti pe net; succes!

PS: penultima propozitie din primul post nu era necesara.
    Last edited by val; 17-06-19 at 10:25.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Banned
    Mentioned
    2 Post(s)

Mulţumesc mult celor care incearca să mă ajute . Poate penultima propoziţie nu era necesară , dar din proprie experienţă , de pe alte forumuri , am vazut ca sunt mulţi avansaţi ( nu şi la capitolul neuronal)care in loc sa ajute , fac pe deştepţii şi dau răspunsuri cel putin băşcăloase , dacă nu jignitoare .
    Varianta cu cablul crossover are ceva avantaje faţă de cea cu switchul ? Sincer , varianta cu switchul mi se pare mai uşoară , dar daca cealaltă are ceva avantaje de ex. la capitolul stabilitate semnal sau calitate semnal transmis spre al doilea receiver , sunt dispus sa o abordez pe aceea .
    Oricum , pe viitor am în plan sa inlocuiesc antena asta cu circumferinta mica de la focus cu una mai mare . Apropo , daca inlocuiesc pe viitor şi LNB-ul cu unul cu iesire dublă , cum se fac conexiunile de la a doua iesire a lnb-ului ? Adica unde o conecctez ?
    Mulţumesc .

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Hai să le luăm pe rând.Tehnic semnalul video îl iei de pe satelit , de la lnb, iar decodarea unui canal o face de la cartela din primul receptor , emulatorul cccam prin reţea pentru receptorul doi, dacă e conectat la switch şi primul şi al doilea receptor.
    Trebuie să fie conectat receptorul la antenă şi la reţea ( sau net )
    Nu am înţeles exact dacă tu ai făcut conectările respective.
    Din cate am înţeles ai o cartelă focus şi vrei să vezi şi pe al doilea receptor.
    Dacă nu setezi DHCP nu se schimbă adresele de IP, asta a vrut să spună zildan.
    Dacă nu găseşte nimic la scanare şi receptorul este legat la lnb( antenă) cred că nu e setat satelitul bun, cu transponderi( frecvente) actualizaţi.
    Cel mai bine ar fi să descarci din de pe net, la adonuri o listă gata scanată, Cu pachetele făcute.
    Poţi lua receptorul în oraş unde ai net pentru asta, nu trebuie semnal de satelit, iar apoi mergi în locaţia dorită.

PS: poate poţi pune nişte imagini cum ai făcut setările ca să ne edificăm că e in regulă conectica şi apoi să mergem mai departe.
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"