Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  2
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Focus Kaon KSF-ES 270 lipsa canale polarizare V

  1. #1
    Member Visitor
    Join Date
    18 Jan 2009
    Posts
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default Focus Kaon KSF-ES 270 lipsa canale polarizare V

    Buna,
    am un aparat SD Focus Kaon KSF-ES 270 si functioneaza doar canalele cu polarizarea H nu si cele cu polarizarea V.

    Ce ar putea fi defect la el, ce ar trebui sa verific?

    Multumesc

  2. #2
    Standard RSP member
    Join Date
    05 Sep 2007
    Posts
    73
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    44

    Default

    Lnb ul

  3. #3
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,903
    Mentioned
    15 Post(s)
    Rep Power
    84

    Default

    Dacă ai să pui alt lnb ( în vârf ul antenei) , îți poți da seama daca defectul e la lnb sau receptorul nu îi dă tensiunea lnb-ului bună pentru polarizarea verticală

    Sau invers dacă ai alt receptor , nu neapărat de la focus și vezi dacă acela are semnal pe verticală
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  4. #4
    Standard RSP member
    Join Date
    17 Jan 2019
    Location
    Bucuresti
    Posts
    216
    Mentioned
    21 Post(s)
    Rep Power
    3

    Default

    Mult mai usor ar fi sa masoare cu un voltmetru tensiunea de iesire spre lnb.
    Pune pe un program cu comutare H si masoara tensiunea.
    Apoi muta pe un program cu comutare V si masoara.
    Daca nu are 18 V pentru Horizontal si 13 V pentru Vertical, e dus regulatorul din receiver, care se poate schimba foarte usor.

  5. #5
    Member Visitor
    Join Date
    18 Jan 2009
    Posts
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default

    sunt si 18V si 13V , dar canalele cu polaritatea V nu merg....

  6. #6
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,903
    Mentioned
    15 Post(s)
    Rep Power
    84

    Default

    Schimbă LNB-ul
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  7. #7
    Member Visitor
    Join Date
    18 Jan 2009
    Posts
    6
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default

    LNB-ul este bun, alte recivere functioneaza.

  8. #8

    Join Date
    18 Apr 2008
    Location
    Sudul României
    Posts
    2,007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    100

    Default

    O fi de la sursa...Pune o poza cu interiorul receptorului(sursa in special).Daca e sursa de vina, iti donez una.
    Ai mai multe receptoare conectate pe diseq sau ai lnb cu mai multe iesiri?
    Citat din Cătălin Ștefan:
    "M-am săturat să-mping apa la deal"
    http://technomitclima.ro/

  9. #9
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,903
    Mentioned
    15 Post(s)
    Rep Power
    84

    Default

    Unele Lnb-uri cer(au nevoie de) mai mult curent de la receptor, iar la receptorul tau probabil cum a spus și Konstantin sursa este mai slabă, de asta spuneam să schimbi Lnb-ul.

    Nu e o problemă de soft a receptorului ci una hard, de componente.
    Dacă vrei să îți rezolvi problema singur , încerci ce te sfătuim noi, dacă nu îi chemi pe cei de la focus să îți schimbe ori receptorul, ori lnb-ul.
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •