Thanks Thanks:  1
Likes Likes:  4
Dislikes Dislikes:  0
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25

Thread: Lnb QUAD + DVB-C + 12 out

  1. #16
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,560
    Mentioned
    8 Post(s)
    Rep Power
    62

    Default

    Mercator , sincer ti-as da dreptate daca as stii sigur ca un anume model ( sau mai multe ) modele de multiswitch functioneaza asa cum am descris eu
    Stai linistit ca am facut destul pionerat si inca mai fac , pe semne nu ai citit pe acest forum cum am facut ''lumina'' pe DM 920 cu cam-ul portocalei
    Nu stiu cat de nou sau vechi esti pe acest forum , dar aria de la Kathrein UFS910 si DM 920 eu le-am deschis/facut pionerat , asa ca........nu ai nimerit persoana vis-a-vis de mentalitatea despre care ai scris
    Insa nici eu NU sunt ''doctor'' in acest domeniu chiar daca il profesez de peste 10 ani , omul cat traieste invata si/sau intreaba
    Eu am deschis acest subiect fiindca stiu ca exista practic destui colegi de pe acest forum care folosesc multiswitch-uri si de acea am intrebat daca acestea pot functiona si cu lnb-uri quad , nu numai cu lnb-uri quatro , fiindca totusi exista diferente intre ele
    Si ca sa ma apuc sa dau 4xx - 5xx lei ( sau mai mult ) pe un multiswitch ca sa ma conving personal ca nu functioneaza cu lnb-uri quad..... , te asigur ca si tu ai intreba intai si apoi ai cumpara , altfel......

  2. #17
    Standard RSP member
    Join Date
    17 Jan 2019
    Location
    Bucuresti
    Posts
    216
    Mentioned
    21 Post(s)
    Rep Power
    3

    Default

    mario08,
    Poti sa stai linistit, nu sunt competitor cu tine, nu lucrez in domeniu si nici nu vrea sa fur secrete...
    Pur si simplu am dorit sa am o parere, buna sau rea, dupa cum am reusit.
    Am crezut ca ajut, vazand ca altcineva nu se inghesuie...
    Pur si simplu o cautare pe Google de 5 minute si am invatat cum sta treaba...
    Stiu, sunt altii cu zeci de ani de activitate... dar la ce le foloseste cand ei se feresc sa scrie pe forumuri detalii...

    Eu am primit aici pe forum un raspuns la o problema a mea cu softul si anume "cumpara-ti cablu de alimentare"...

  3. #18
    none
    Join Date
    01 Jan 1999
    Location
    acasa
    Posts
    624
    Mentioned
    11 Post(s)
    Rep Power
    100

    Default

    Quote Originally Posted by mario08 View Post
    Va multumesc pt sugestile de pana acum , insa va rog frumos sa studiati/va uitati cu atentie inainte de a imi mai recomanda.....
    Mie imi trebuie un multiswitch care sa NU aibe INTRARI DEDICATE gen :

    1 - V Low
    2 - V High
    3 - H Low
    4 - H High

    Acest gen de intrari sunt dedicate lnb-urilor QUATRO care NU au IESIRI INDEPENDENTE ca la un lnb QUAD ( cum am eu ) , ci sunt IMPARTITE in Low/High pentru V si H
    Asa am gasit si eu multe astfel de multiswitch-uri , insa neavand garantia sau ca macar cineva dintre voi foloseste un astfel de multiswitch pe care scrie ca cele de mai sus , insa foloseste un lnb Quad sunt .........
    Daca cumpar un astfel de multiswitch si nu il pot folosi , atunci ......
    logic ar fii sa poti folosii un QUAD în loc de QUATRO, nu? quadul are fiecare iesire independenta, deci poti folosii ce vrei tu pe iesirea aia VL-VH-HL-HH... eu parca îmi aduc aminte ca aveam un astvel de switch (nu identic, dar pentru quatro), si am folosit un QUAD fara probleme.... dar am îmbătrânit, minte incepe sa-mi joace feste...
    ^^^^
    bafta

  4. #19
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,560
    Mentioned
    8 Post(s)
    Rep Power
    62

    Default

    Mirel si eu astept niste de la sfaturi/raspuns de la cei ca tine care folosesc sau au folosit multiswitch-uri si stiu CLAR ca se pot conecta si lnb-uri quad , nu numai lnb-uri quatro
    Insa pana acum doar tu mi-ai raspuns cat de cat afirmativ sau ce am intrebat eu
    Asa si eu am gasit poza acea de la Centauri cu modelul in cauza care arata/scrie ca se poate folosi atat lnb-uri quad cat si quatro , insa cand am intrebat la Dipolnet ( pe idea ca este un magazin de specialitate ) raspunsul la intrebarea mea a fost negativ si atunci pe cine ar trebui sa cred......
    Oricum ca si cheltuiala ambele pct de la topicul 8 tot pe acolo m-ar ajunge , fiindca la pct :
    1 - prin folosirea unui multiswitch scap de vreo 80m de cablu , dar pretul multiswitch- iului ridica cheltuia per totala
    2 - lnb octo + amplif tv cu 8 iesiri sunt mai ieftine decat un multiswitch , dar per total ma ridica cele 3 - 4 cabluri in plus , fiecare avand 20/25m


    Mercator , NU e vorba de ''furat'' secrete si iti multumesc de sfat , insa inca NU sunt ferm convins ca ce mi-ai recomamdat atat tu cat si altii ar functiona in situatia mea

  5. #20
    none
    Join Date
    01 Jan 1999
    Location
    acasa
    Posts
    624
    Mentioned
    11 Post(s)
    Rep Power
    100

    Default

    deci la ce vrei tu, nu prea exista...cu intrate DVB-C...decît ceva de genul asta:





    vad ca la semnalul de sat nu prea are pierderi...si daca ai pierderi pe cablurile mai lungi, bagi un amplificator "inline"

    eu am dintr-un octo lnb cabluri cu lungime de peste 40m, si nu mia trebuit amplificator....
    ^^^^
    bafta

  6. #21
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,560
    Mentioned
    8 Post(s)
    Rep Power
    62

    Default

    Cred ca pana la urma dupa atatea indrumari si sfaturi ( va multumesc la toti care m-ati sfatuit/dat exemple ) voi ramane la varianta 2 , adica - lnb octo + amplif tv cu 8 iesiri si asta e
    Nu am gasit vreun model de multiswitch la care sa scrie concret 4 x IN SAT ( adica sa nu fie impartit pe subdomenii ) si in acest caz NU o sa fac pionerat sa vad practic daca functioneaza sau NU un multiswitch cu un lnb quad
    Asta e , voi avea un ''manunchi'' de cabluri , dar macar stiu ca imi va functiona asa cum trebuie

  7. #22
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,903
    Mentioned
    15 Post(s)
    Rep Power
    84

    Default

    Dacă ai cabluri mai de calitate cum sunt cele tri-shield, adică ecranate de 3 ori nu se pierde prea mult din semnal nici la distante de 40-50 metri.
    Personal am pus o antenă la cineva pe partea opusă a blocului și am ocolit blocul și a trebuit 45 metri de cablu , dar semnalul a rămas ok.
    De prima dată m-am gândit că un lnb octo ar fi ok , dar tu ai pus și condiția de dvb-c însumat cu dvb-s/s2 care dădea peste cap tot că trebuia însumat cu fiecare fir /cablu n parte,iar atunci m-am abținut de la a da un sfat.
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

  8. #23
    Standard RSP member
    Join Date
    04 Jan 2008
    Posts
    2,560
    Mentioned
    8 Post(s)
    Rep Power
    62

    Default

    Te rog frumos da-mi niste exemple de ''cabluri mai de calitate'' , daca nu se poate aici ca sa nu fie interpretata ca reclama , un PM mi-ar fi de ajutor
    Eu ma uit dupa ''clasicul'' cablu ecranat cu tresa si fir central de cupru , fara alte ecrane ....

  9. #24
    Standard RSP member
    Join Date
    17 Jan 2019
    Location
    Bucuresti
    Posts
    216
    Mentioned
    21 Post(s)
    Rep Power
    3

    Default

    simplu, pe Google scrii : cablu coaxial trishield.
    Vei gasi cateva zeci de pagini printre care, asta, asta si asta.


  10. #25
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,903
    Mentioned
    15 Post(s)
    Rep Power
    84

    Default

    Sunt mai scumpe aceste cabluri cu ecranare suplimentara, dar cum a spus și colegul e plin google ul de exemple ce rost are sa îți dau eu.
    Dar merită, nu se pierde din semnal pe distanțe mari sau pentru cei care sunt pasionați pentru semnale la transpondere mai slabe-receptii dx
    LA TOTI N'I GREU
    "SGU Stargate Universe"

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •