Results 1 to 7 of 7

Thread: Rețelistica VPS-VPN

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    none
    Mentioned
    42 Post(s)

horatyu: nu inteleg exact ce vrei sa spui, dar daca te referi la netmasku din "tun0" e normal sa fie 255 ...având în configuratia serverului de vpn: 10.8.0.0/24 (deci 255 de adrese, sau mai bine zis, 254, ca ultimul e brodcastul )
    pe de alta parte...eu nu ma aflu in acea retea decît cu tunelul de vpn!...ca sa zic asa, e usa mea de intrare/iesire!
    ideea a fost sa gasesc o metode SIMPLA sa intru si sa ies prin tunel prin ce porturi vreau, astfel încît sa-mi vad retzeaua interna de acasa prin acest tunel.
    VPN-ul nu a fost problema niciodata, si nici alocatia ip-urilor individuale la clienti din acest vpn-server...e totul din configuratie.
    ^^^^
    bafta

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

@mirel clasa /24 detine 255 - 2 adrese IP si anume:
    Din 10.8.0.0/24 omitem 10.8.0.1 - Gateway si 10.8.0.255 - Broadcast

Comanda : iptables -t nat -A PREROUTING -i ens18 -p tcp --dport 80 -j DNAT --to-destination 10.8.0.6:80 iti permite accesul din extern catre adresa ip 10.8.0.6 si port 80 (http), mai pe scurt este vorba de port forwarding.
    Dac este de ajutor pot sa fac si un tutorial mult mai explicit.
    Last edited by mirel; 13-02-19 at 20:01. Reason: Regula 12 !!!!
    Птицы ночи, где вы не ожидаете, я там.

none
    Mentioned
    42 Post(s)

...dac'o lom asa: 256 minus doua ip (gateway plus broadcast) egal 254 ...parca asa zice CDIR-ul...
    De la început am vrut sa fac port forwarding, şi nu altceva... Nu a ştiut nimeni sa-mi spună ce şi cum.... după ce am citit mai mult de juma' de man de iptables, am înţeles..
    ^^^^
    bafta