Am 2 antene satelit motorizate si 2 pozitionere. Un pozitioner este superjack cu 99 pozitii si functioneaza fara probleme dar are si el bubele lui : imi dubleaza nr de impulsuri. Daca as avea nevoie sa folosesc 0-1999 impulsuri cu pozitionerul asta nu pot. Cel stricat este marca Moteck cu 60 pozitii iar asta are pe bune 2000 impulsuri. Nu zic ca o fi mare minune dar functiona OK inainte de problema asta. Ambele au un brum , un zgomot in timpul functionarii ca de transformator cu tole nestranse. Din pacate sunt stranse tolele si nu poate fi eliminat acel zgomot decat eventual sa pun in loc de transformator sursa in comutatie. Am banuit ca a fost traznit de traznet Moteck-ul pentru ca in ziua aceea a fost o furtuna iar acesta n-a mai functionat in timp ce superjack s-a resetat si a pierdut toate pozitiile memorate. Desfacand moteck-ul asta observ ca are totusi niste varistoare pentru protectie la traznet. De ce n-au protejat ?

Am revenit cu masuratori la optocuplorul PC817.
- Pe directia care functioneaza am tensiune 4,7 volti si in gol dar si in timpul actionarii butonului poate cu o mica variatie in scadere. Aparatul meu are eroare de 10% in minus la afisare deci tensiunea ar fi cam 5-5,1 volti.
- Pe directia care NU functioneaza am tensiune 4,7 volti in gol ( evident...inca nu e cuplat nimic ) dar imediat cum apas pe buton tensiune scade sub 4 volti si intra in standby . Daca tin apasat butonul se stinge display-ul.

---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:30 ----------

Pe iesirea optocuplorului n-am efectuat masuratori pentru ca as fi stricat pozitia actuala a antenei si ar fi trebuit sa leg motorul si senzorul. Nu cred ca obtineam rezultate care sa influenteze gasirea problemei. Ma astept ca pe directia functionala sa am tensiune 35-40 volti iar pe cea care nu functioneaza sa dea un impuls scurt care nici nu e inregistrat de aparatul meu de masura.
Intrarea in optocuplor pare sa vina o ramura de la LM7805 printr-un condensator mare C4 iar cealalta ramura vine din circuitul integrat HT48R50A pinul 15.