-
Masuratori la iesirea din transformator. Transformatorul are 2 infasurari in secundar. Avem 2 iesiri :
- iesirea tensiune mica : 13 volti curent alternativ. Am verificat puntea redresoare si dupa punte ies 21,7 volti . Tensiunea de aici alimenteaza LM7812.
- iesire tensiunea mare : 31 volti curent alternativ. Dupa puntea redresoare am aproximativ 51 volti. Iesirea duce la cele 2 relee care actioneaza motorul.
---------- Post added at 09:42 ---------- Previous post was at 09:07 ----------
Am mai observat ca desi mutarea spre EST nu merge si asta e cu probleme de imi stinge mie display-ul si nu comuta , totusi se aude un mic "clant" daca apas spre est urmata de stingerea display-ului si apoi intra in standby. Am apasat de mai multe ori spre est si observ ca defapt se muta 1 pas dar spre vest , adica in directia gresita ! Comanda o ia gresit. Tinand apasat pe butonul spre est ( cel cu probleme ) n-are efect pentru ca intra in standby sau in vreo protectie. Nu pot observa daca se incalzeste vreo piesa.
---------- Post added at 09:46 ---------- Previous post was at 09:42 ----------
Mai trebuie specificat ca apasand sa mute spre EST ( cea cu probleme ) nu schimba de fiecare data cifrele pe display si nu face clant la fiecare apasare. As zice ca merg cam un sfert din comenzi. Sa fie vreun condensator care nu se incarca suficient ?
---------- Post added at 10:14 ---------- Previous post was at 09:46 ----------
Am verificat atent iesirea spre motor. Spre vest am aceeasi polaritate a tensiunii cu cea dinspre est ( cea cu probleme ). Imi e greu sa observ polaritatea pentru ca da doar un scurt impuls spre pozitia cu probleme iar aparatul de masura de multe ori nu sesizeaza macar prezenta tensiunii la acel impuls scurt. Deci problema e ca NU e inversata tensiunea pentre ca motorul sa se roteasca in sens invers.
---------- Post added at 10:53 ---------- Previous post was at 10:14 ----------
Zilele trecute am inversat releele intre ele si problema s-a mentinut identic. Am concluzionat ca n-ar avea probleme releele. Totusi ma gandesc ca daca unu din relee nu comuta pentru inversarea tensiunii de acolo poate proveni scurtcircuitul. Ce ziceti ?