Page 26 of 30 FirstFirst ... 16222324252627282930 LastLast
Results 376 to 390 of 442

Thread: Teste receptie spoturi slabe Nilesat, Amos Mena , Thor nordic s.a.

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Al Yah 1 @ 52.5° E

Încercare de-a recepționa transponderii de pe spotul Est la 52.5E, greu de captat in ultimii ani cu antene mici. Am reușit totuși sa-i închid la limita, dar fara sa am imagine.
    Poate in sud-estul tarii sa nu fie o problema de a-i inchide,dar cu siguranta pentru pasionatii din nord-vestul tarii este un test major,mai ales cei cu antene mici, cum este cea pe care am folosit-o acum,de 1.50m.
    Se prea poate ca in perioda urmatoare,cind va fi mai rece/frig, semnalul sa fie putin mai tare.
    Spotul MENA este inca receptionabil cu antena mea;se poate vedea pe spectrumul de mai jos.

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

Quote Originally Posted by satelescu View Post
    Încercare de-a recepționa transponderii de pe spotul Est la 52.5E, greu de captat in ultimii ani cu antene mici. Am reușit totuși sa-i închid la limita, dar fara sa am imagine.
    Poate in sud-estul tarii sa nu fie o problema de a-i inchide,dar cu siguranta pentru pasionatii din nord-vestul tarii este un test major,mai ales cei cu antene mici, cum este cea pe care am folosit-o acum,de 1.50m.
    Se prea poate ca in perioda urmatoare,cind va fi mai rece/frig, semnalul sa fie putin mai tare.
    Spotul MENA este inca receptionabil cu antena mea;se poate vedea pe spectrumul de mai jos.

satelescu
    Pentru mine e de neînțeles , faptul ca nu reusesti sa stabilizezi ceva pe acest satelit , pe care cu 1,86 x1,64 am semnal util permanent pe multe frecvente. Pe alti sateliti ai rezultate similare cu ale mele , de aceea cred ca iti este la indemana sa receptionezi acest spot.Vreau sa zic ca ceea ce receptionezi uneori la limita cu placa , eu receptionez la limita cu receiverul , dar pe spotul estic sunt mult peste limita , cu receptie solida permanent

---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 18:45 ----------

Quote Originally Posted by mitru View Post
    Pentru mine e de neînțeles , faptul ca nu reusesti sa stabilizezi ceva pe acest satelit , pe care cu 1,86 x1,64 am semnal util permanent pe multe frecvente. Pe alti sateliti ai rezultate similare cu ale mele , de aceea cred ca iti este la indemana sa receptionezi acest spot.Vreau sa zic ca ceea ce receptionezi uneori la limita cu placa , eu receptionez la limita cu receiverul , dar pe spotul estic sunt mult peste limita , cu receptie solida permanent

Bine , am pus poze cu majoritatea frecventelor problematice , 11938, 12149, sunt frecvente ce intra seara , dar 11881 sau 12073 sunt frecvente permanente cu semnal in timpul zilei la 41-42 % , iar seara urca la 45 -46% si semnal stabil la 39%

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

Pe 57e , inca o frecventa la limita cu 2 canale din pacate codate.
    Pe 57e , iarasi semnal bunicel pt.receptie

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

EXPRESS 56 est
    Trikolor Sibir
    12226 v 27500

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

...

---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 18:45 ----------

Bine , am pus poze cu majoritatea frecventelor problematice , 11938, 12149, sunt frecvente ce intra seara , dar 11881 sau 12073 sunt frecvente permanente cu semnal in timpul zilei la 41-42 % , iar seara urca la 45 -46% si semnal stabil la 39%
    Marimea antenei pe care o folosim da masura a ceea obtinem la receptie, fie si cu 1(un) mm in plus sau minus. Nici mai mult,nici mai putin.
    Ma bucur ca ai un tuner sensibil la receptorul folosit, dar am impresia c-ai putea sa obtii mai mult semnal cu placa dvb cu care fac teste.
    Important este sa nu abandonezi hobby acesta, cind vedem ca sint tot mai putini pasionati de receptii satelitare, nu numai la noi,dar si-n alte parti ale Europei/lumii.
    O pasiune se alimenteaza continuu atita vreme cit inca crezi ca-ti ofera ceva, fie si simbolic. Daca crezi in aceasta rasplata, esti un om fericit. Nu trebuie sa cauti in alta parte ceea ce gasesti in tine...

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

Express am 7 ( 40 e)
    Dupa migrarea de pe 60e pe acest satelit , canlele Nika tv si Telekanal 78 sunt mai greu receptionabile. Ramane insa satisfactia de a receptiona de pe spotul 1 (Rusia ) a canalului NNTV.

---------- Post added at 20:33 ---------- Previous post was at 19:44 ----------

Nilesat 7w
    Nu sunt convins daca receptia Nilesat e mai favorabila in acest sezon datorita desfrunzirii anumitor copaci din imediata apropiere , dar se pastreaza aceleasi caracteristici in ceea ce priveste receptia. Spre seara dupa ora 18 incepe semnalul sa creasca , in jur de 19 scade , si de la 20 pana pe la vreo 23 e semnal vizibil pe majoritatea frecventelor.

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Nss-12 @ 57° e

Azi a fost(este) un semnal mai puternic,in jur de 6dB, pe 11164 H,45000,5/6-EthioSat, pe spotul East Africa, incit se poate inchide mai usor.

,

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default KazSat 3 @ 58.5° E

11060 V,1000,1/2,S2 care avea permanent mira HITTV a fost mutat la 11069 V,1000,1/2,S2. Acum nu mai are mira, ci doar datele de transmisie, probabil un stream de Data.
    Cei interesati de receptii extreme pot sa incerce sa vada ce si cum.Parametrii sint favorabili pentru cei cu antene de 1.50m,cit am eu,poate si mai mici,asta depinzind si de zona de receptie.
    Alti transponderi detectati de placa tbs6983, si pe care nu i-am putut inchide, pot fi vazuti pe spectrumul din poza de mai jos.

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Express am 7 ( 40 e)
    Dupa migrarea de pe 60e pe acest satelit , canlele Nika tv si Telekanal 78 sunt mai greu receptionabile. Ramane insa satisfactia de a receptiona de pe spotul 1 (Rusia ) a canalului NNTV.
    ...

Testul pe care l-am facut cu Tunerul USB5927 la 40.0E imi arata ca se poate gasi si inchide Telekanal 78, cu un SNR de 5.0dB.
    Sper ca dupa ce voi face reglaje mai bune la antena sa pot receptiona si Nika tv.
    Cu Crazyscan si 5927 am putut sa detectez mai multe frecvente la 40.0E; iata-le:

Mitru

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

Sper ca dupa ce voi face reglaje mai bune la antena sa pot receptiona si Nika tv.
    Nu ar trebui sa fie probleme nici cu mizeria de NIKA TV. Cine dreaq ar vrea sa receptioneze asta? Poate Mache Teodosie

---------- Post added at 16:48 ---------- Previous post was at 16:12 ----------

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

De pe Amos 4w , spotul orientul mijlociu o frecventa ce speram sa intre si o urmaream de ceva timp.

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

De pe Amos 4w , spotul orientul mijlociu o frecventa ce speram sa intre si o urmaream de ceva timp.

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

nilesat 7w

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

satelescu
    pentru comparatie atasez graficul de scanare cu ofssetul 1.86x1.68 pe satelitul Al Yah 1 (52.5 E)

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

am rescanat nilesat si eutelsat 7 ,in doua pozitii diferite

Page 26 of 30 FirstFirst ... 16222324252627282930 LastLast