!???! Romania e intre 20,3 E si 29,7 E
Dislikes: 9
!???! Romania e intre 20,3 E si 29,7 E
Linia rosie inseamna 20.8 de pe teritoriul tarii ! Intrebare si raspuns ! Una e receptia daca esti jos langa granita cu Serbia, iar in Serbia sunt raportate receptii permanente, alta e receptia daca esti sus langa granita cu Hungaria ! Asta e, gata nu mai scriu !
![]()
Am o probleme cu satelitul Badr 8. Am antena de 1,8m AL circulara , LNB Inverto Duo (nu este black) , receptor Octagon SF8008 4K SE. Imi intra ceva canale, printre care pachetul din Mauritania, dar nu reusesc sub nici o forma sa prind frecventa 12073 H , spot EMENA BSS. Locatie Bucuresti.
Este de la mine ? La modul ca nu este antena reglata bine si LNB-ul nu este suficient de bun ?
As dori sa imi recomandati un LNB Twin mai bun sau CEL MAI BUN care o fi acesta.
Ai montat ghidul de unda al antenei pe un lnb cu flansa?
LNB inverto duo este pentru antene offset, nu circulare
Cei care au receptionat pachetul BBC la 27.5W,dar si cei care au incercat sa-l prinda si n-au reusit,au toate motivele sa fie tristi,deoarece el a fost activat la 15.0W,pe 11043 V,44100,9/10,pe spotul North Sea. Fascicolul(vezi harta) acopera doar partea extrem vestica a Europei,incit cei care il pot inchide pe continetului nostru vor fi putini. Va fi cu adevarat o receptie de dx.
Probabil ca pachetul BBC la 27.5W va fi activ doar pina in februarie(nu sint sigur de asta),si va merge in paralel cu cel la 15.0W.
Se pare ca si cheile biss,care au fost multi ani valabile,au fost schimbate.
Testul cu antena de 1.50 la 15.0W mi-a spulberat orice speranta de a-l capta vreodata. Desigur ca nu din cauza semnalului puternic pe cei doi transponderi(Data),cu symbol mare-107140,pe spotul Orientul Mislociu.Testat ieri noapte.
satelescu
5.0W_Pe linga Codul PLS Gold(121212) pentru 12647 V,29500,8/9,am gasit si unul pentru Root:143816, valabil pentru toate MIS,iar pentriu 12731 V,29500,8/9,codul PLS Root pentru toate MIS: 175803.
A fost activat 12605 V,35300,2/3,8PS pentru MIS 4,5,6 ce pot fi deschise cu codul PLS:Root 16416 si Gold 131070
satelescu
Sa fiu scuzat,dar nu stiu pe care topic ar fi potrivit sa fie postat acest MIS la 5.0W.
Sa nu fie,interferenta aia poate fi scoasa cu un filtru de banda,interesant este cit semnal util ajunge la noi,poate pica ceva,pe spanioli au pus ochii si au avut grija sa fie bine,teoretic.
Harta aia este la capitolul dorinte,asta-i satelit din 2016 parca,cam la fel cu 27,5W si asta la teorie statea bine.
La practica mai putin.
Daca chinezul se desteapta rapid si trage un ibu cu atenuare pe date din fabrica face o gramada de bani.
I-o pus dracu' sa tot raporteze pe forum cit de bine acopera Spania.
@mouse,
Ar fi bine sa fie cum spui,dar dupa rapoartele/incercari ale unor pasionati din vestul continentului,Germania sau Franta,cu antene de peste 2m,toate esuate, nu exista nicio farima de speranta ca vreodata sa fie posibila receptia/inchidera unui semnal de pe spotul North Sea pe partea continentala a Europei,sa nu mai spun in Romania.
Probabil ca numai marii operatorii/furnizori de programe pe cablu,cu antene de peste 5 sau 6m,ar putea sa reuseasca receptia acestui pachet.
BBC nu intimplator a ales acest spot nordic,fiindca acopera chiar zona de nord a insulei,in special Irlanda si/sau Scotia,pentru care transmit acest backup. Cu aceasta ocazie cresc si sansele ca pachetul sa fie protejat de cei care vor sa-l decodeze.
Unii pasioanti de pe continent cred ca semnalul puternic pe cei doi transponderi cu symbol rate de peste 100000 K/ks(11012 V si 11137 v) de pe fascicolul Orientul Mislociu ar fi un obstacol pentru captarea semnalului de pe celalalt spot.
Eu nu cred acest lucru,chiar daca am avea un echipament performant,chinezesc sau de aiurea. Este de fapt un wishful thinking al multora dintre noi,amatori sau pasionati inraiti.
satelescu
Nu face nimeni receptie nici cu antena de 5m daca nu ingusteaza banda atenuind frecventele adiacente.
E obligatoriu,nimeni nu a mai urcat ceva asemanaror pe satelit astfel incit sa aiba experienta cu ele.
La fel este si pe terestru,sa scot sirbii la o margine de bucuresti trebuie sa ingustez banda la un singur canal tv iar placuta simetrizoare este inlocuita de un circuit de intrare simetrica in amplificator cu reglajul fin al impedantei.
Se vor scandaliza radistii batrini din vest ca au ramas fara programe si rezolva ei problema.
Atenuarea o faci ori cu un tronson de coax in gol ori cu condensator si bobina.Trebuie insa ca,condensatorul sa corespunda frecventei de lucru,adica 1,1GHz.
Am aflat si cum se elimina interferentele cauzate de gsm si induse pe cablu.
Nu am pierdut timpul aici in Bucuresti.
Ai pe cine sa intrebi,e super capitala asta.
M-o ridicat cit nu ma ridicam in provincie intr-o viata.
Poate testa cineva cu receptor multistream frecventa 12326 V 30000 T2MI 255 pe 33grade est ?
De unde ai scos frecventa asta, nu este nicaieri. Nici pe flysat, kos sau lyngsat.
Dar ai scanat ? Stiu ca nu e scris nimic despre ea niciunde, de aia am si rugat pe cineva care poate sa scaneze !
12326 V 30000 fec auto T2-MI ID 255