Dislikes: 9
@mitru
Nu înțeleg cum se poate recepționa spotul MENA 7W în zona ta și asta cu o antena de numai 1.8m
Deși teoretic sunt situat întro zona aparent mai favorabilă nu reușesc aceasta iar nici în alte zone nu am cunoștințe ca s-ar receptiona cu antene sub 2 m.
Poate este vreun coridor de propagare favorabilă in zona ta, așa cum întîlneam pe vremurile televiziunii analogice cand in Constanta se receptiona uneori televiziunea daneza iar in sudul Mării Egee, dar mereu aceeasi zonă, se recepționa chiar TVR spre finalul transmisiunii de noapte, ce-i drept pentru perioade scurte.
Iar asemenea fenomene am întâlnit și in FM, cu programul radio Romania 3 receptionabil la est de Sicilia.
Dacă mai sunt useri care pot confirma recepția MENA si echipamentul din dotare ar fi interesant de stabilit o hartă.
Se poate sa ai ceva dreptate , dacă ținem cont de faptul că prin anii 80 -90 cu o antenă din 5 elemenți prindeam pe analog Rai urile , Norge tv ,denmark tv , Sverige tv , Ostankino Tv și canale arăbești. Ultima realizare țin minte era prin 92 un canal leton. Pe de altă parte , e intrigant faptul că cu o alta antenă din 14 elemenți situata la 3 m distanta de a mea , vecinul nu reușea performantele mele. Probabil , funcționez că un amplificator de semnal.????
Am urmarit in aceasta perioada situatia semnalului pe Mena , semnal maxim e undeva intre 5 -8 ,10833 intra stabil cu pauza de semnal intre 16 - 1, 10726 intrastabil intre 5-10, 10852 il receptionez instabil intre 5-9.
---------- Post added at 08:43 ---------- Previous post was at 08:24 ----------
Ar mai fi 2 frecvente care nu sunt de pe Mena cu receptie stabila dar care par problematice pt.alte zone geografice.
![]()
Am scanat si 10814 insa doar macroblocuri sunt vizibile
Desi se zice ca pe 27,5 vest semnalul pt BBC-uri e bun,nu reusesc sa-l recepționez.Am un offset de 1,8 m reglat bine ,prind de la azeri-46 est până la hispasat 30 vest. Totusi nu am semnal pe BBC, are cineva vreo idee? Am un Yumatu si un tbs 5520.
@gullit
BBC-urile nu se recepționează decat in partea de NW cu antene normale.
In restul teritoriului este nevoie de antene peste 2 metri, semnalul este tot mai slab spre SE.
Unde ai locația?
verifica aceste doua frecvente cu un receptor amiko hd indiferent de model si vezi daca receptionezi ceva semnal chiar si pentru o clipa
eventual umbla un pic la pozitia lnb ---SKEW--- stanga-dreapta
executa o singura rotire de ordinul micronilor spre o anumita directie
de exemplu spre stanga si supravegheaza receptia mai mult timp poate se va lumina bara/indicatorul de semnal
10962 V DVB-S2/16APSK ACM 14269 2/3 Data 81%-87%
11608 V DVB-S2/16APSK HEVC ACM 5723 3/4 76%-87%
in cazul in care ai semnal pe una sau ambele frecvente chiar si pentru o clipa inseamna ca esti pe pozitia satelitului respectiv