Quote Originally Posted by clau View Post
Sa nu uit sa mentionez ce m-a determinat sa mai testez antena inainte sa cumpar alta mai mare. Am in zona pe cineva cu o parabola de 2,1 metri. Prinde mai multe canale decat mine, are procente mai multe de semnal dar parca nu suficient. Eu am 1,8 offset el are 2,1 parabola si nu mi se pare ca ma impresioneaza. Foloseste inverto black ultra de offset cu inele scalare. Antena lui e sudata pe jumatate nu stiu cum sa explic. Pe spatele antenei se vede ca e unita din 2 bucati. Vreau sa ma conving ce diferenta ar face o antena mare performanta. O antena 1,8 offset e cat o antena 1,8 parabola ?
Teoretic, semnalul reflectat EIRP ar trebui sa fie foarte usor mai mare la antena primefocus, dar cred ca diferentele sunt neglijabile. Antena offset este un sector decupat dintr-o parabola, dar pe langa avantajele clasice bine cunoscute pentru offset (verticalitate, nu se acopera cu zapada, etc) eu cred ca trebie luat in considerare focarul si directivitatea antenelor. O antena mica offset are directivitate mai redusa in cazul unui semnal puternic. (Efect folosit de LNB-urile multibloc, ex 13E+16E+19E, etc) Pentru semnale slabe, dx-uri, o antena circulara bine aliniata este superioara, cu atat mai mult cu cat dimensiunile sunt mai mari, comparativ cu offsetul. Daca gresesc, rog sa fiu contrazis