Thanks Thanks:  134
Likes Likes:  540
Dislikes Dislikes:  9
Results 1 to 15 of 440

Thread: Teste receptie spoturi slabe Nilesat, Amos Mena , Thor nordic s.a.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

@clau
    ceva aici nu prea se potriveste , daca pe vertical are semnal la 12db si pe orizontal nu vede nimic adica semnalul e sub 5db asta ar fi de la faptul ca lnbul nu este corect reglat , nu s-a rotit lnbul in asa fel sa receptioneze corect ambele polarizari . Asta in cazul ca antena nu este strimba si ca lnbul functioneaza corect pe ambele polarizari.
    De obicei operatorul satelitului are grija ca transmisia pe ambele polaritati ale unui spot sa fie echilibrata pentru ca transmisia mai puternica pe o polaritate creeaza probleme transmisiei pe cealalta polaritate . Pentru receptia in afara zonei de acoperire a spotului pot apare anomalii si spotul nordic e cu mari surprize .
    O antena simétrica sau circulara cum vrei sa-i spui , va avea in focarul principal semnal mai puternic tradus printr-un raport semnal zgomot mai mare ca valoare decit o antena offset . Asta e si motivatia pentru care in cazul unor transmisii slabe sint preferate antenele simetrice . Pentru zonele de acoperire antenele offset merg bine si nu au diferente de randament pe polarizari , la semnale slabe e altceva si nu poti sa tragi o concluzie in urma receptiei unor semnale in afara zonei de acoperire a satelitului .
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

In cazul meu nu este vorba de diferenta atat de mare in puterea semnalului intre polarizarea orizontala si verticala. Caz concret la mine este ca pe satelitul 1w dintre frecventele de pe spotul nordic care intra greu cele mai multe probleme le am pe polarizarea orizontala. Pe verticala nu inseamna ca nu am probleme dar am cateva procente in plus. Din testele mele anterioare eram convins ca polarizarea verticala este avantajata dar puneam asta pe seama lnb-ului inverto black ultra despre care am citit ca favorizeaza frecventele cu polarizare verticala.

Cazul meu : modulatie 8psk, limita receptie fara intrerupere 50% ( eventual cu un ber mic ) pe 1W, spot nordic.
    - polarizarea verticala am 54-55%
    - polarizarea orizontala abia am 50-51%.
    Totdeauna polarizarea orizontala dispare prima. Rotirea lnb-ului o fac mereu astfel incat sa am semnal maxim pe frecventele slabe. In cazul meu e pe pozitia 0 pentru ca am antena motorizata dar am testat si rotirea lnb-ului odata ajuns pe o pozitie fara sa obtin imbunatatire.

Acelasi lucru se repeta si pe satelitul 7w unde problemele mele sunt mai mari pe polarizarea orizontala care intra foarte greu. Am procente bune in plus ( 5-6% ) mai mult pe polarizarea verticala. Am comparat cu imaginile si testele facute de marsel90 care observ ca are procente foarte asemanatoare intre polarizarea orizontala si verticala ceea ce nu se intampla la mine pe offset.

@claudiu
    Imi poti face te rog un grafic cu limita de receptie in functie de modulatie , standarde de transmisie, fec ?
    1) dvb-s fec 3/4 rupe la ....db
    2) dvb-s fec 5/6 rupe la.....db
    3) dvb-s2 fec 3/4 rupe la ...
    4) dvb-s2 fec 5/6 rupe la ...
    5) dvb-s2 fec 7/8 rupe la ...
    si apoi pt 8psk. Am impresia ce cei 12 db de la userul pe care l-am mentionat erau pentru un canal 8psk s2 fec 7/8. Nu cred ca erau foarte multi decibeli peste limita de receptie.

As mai avea o nelamurire legata de antenele offset. Antena mea are 1,85m pe verticala si 1,70m pe orizontala. O echivalez cu o antena simetrica de 1,70 metri sau cei 15 cm de pe varticala ajuta si ei intr-o anumita masura ? Am avut impresia si inca am ca satelitul "vede" antena mea ca pe una rotunda. Nu inteleg de unde apare semnalul mai bun pe antena rotunda daca am fi vorbit de exact aceeasi suprafata. In cazul meu am suprafata mai mica decat o antena simetrica de 1,8m si ar fi normal sa am semnal ceva mai slab.

Astept cu nerabdare testele pentru Bucuresti deoarece testele facute de marsel90 indica ca el nu are probleme deloc pe satelitul 1w pe frecventele mentionate de mine si ma duce cu gandul ca e in zona de receptie mai buna.