Thanks Thanks:  134
Likes Likes:  540
Dislikes Dislikes:  9
Page 19 of 30 FirstFirst ... 915161718192021222329 ... LastLast
Results 271 to 285 of 440

Thread: Teste receptie spoturi slabe Nilesat, Amos Mena , Thor nordic s.a.

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

Tunerul koqit u2 se comporta foarte bine pe receptii limita , dezavantajul e ca nu iti dai seama cat semnal mai iti trebuie sa l blochezi. La gt media pe receptii limita se blocheaza tunerul uneori cand incearca sa redea imagini , e cu putin sub koqit u2 , dar avantajul e ca iti arata orice farama de semnal de care poti trage s o imbunatatesti . Tie iti trebuie 10% minim sa prinzi ceva , iti arata incepand de la 1%.

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

Pe 62 est o frecventa greu de accesat , e posibil o crestere de semnal pe aceasta in mod voit de la cei care sunt la butoanele satelitului. Merge o verificare .

Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

Verificare am facut. Nu miroase nimic. Am observat ca antena nu e prea bine reglata si as mai putea castiga 0,5 db dar nu m-ar ajuta sa intre frecventa asta. Nu am gasit nicio frecventa pe 62E. Nu am gasit satelitul sa stiu unde sa-l memorez pe pozitioner. Am memorate pozitiile 57E si 68E. Intre ele nu pare sa intre nimic altceva.
    Edision OS Mio+ 4k . Antena offset 1.85m: 34.5w-85E

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

Incearca 11555 , e o frecventa mai putin pretentioasa si de acolo poti face ajustari.

Member Beginner
    Mentioned
    6 Post(s)

62 E si 27,5 W intra doar daca antena e reglata foarte bine pe curba

Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

O las pe alta data reglajul mai fin. Va necesita mai multa atentie acordata antenei.
    Dupa ora 19.00 vad ca imi intra stabil On time sport pe 7w Nilesat. Presupun ca sunt ajutat de locatie, Argesul fiind mai avantajat fata de Transilvania.

---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:27 ----------

Satelitul 27.5W imi intra. Semnalul nu e grozav dar cred ca ar merge fluent daca as putea deschide vreun canal.

Edision OS Mio+ 4k . Antena offset 1.85m: 34.5w-85E

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

BBC urile la 6.7 db merg fluent , deci apuca te de deschis canalele

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default programe tv la 34.5W

Intelsat 35e_34.5° W

Nu cred ca semnalul pe Intelsat 35e este slab pe zona noastra (51.9dBW);mai degraba obstacolele fizice sau elevatia(?) pot crea probleme celor ce incearca sa receptioneze acest sateiit. Iar daca cineva vrea sa ajunga cu antena la aceasta pozitie,care pina acum avea transmisii numai de date, acum are motive indreptatite sa incerce,deoarece programele tv africane (SMTD si Cherifla TV),transmise pina recent la 31.5W,au fost mutate la 34.5W.
    Am testat semnalul pe cei doi transponderi activati la 11524 V si 11543 V cu antena mea de 1.10m. Pe o vreme senina si calma n-am avut probleme de receptie si vizionare pe cele doua frecvente:
    11524 V,12332,3/4,8PSK-pachetul SMTD,
    11541 //v,1500,2/3-Cherifla TV.

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

De pe spotul nilesat 301 , pe 7 west o frecventa ce n am receptionat o pana acum.

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

O scurta incursiune de la vest la est :
    27,5 w

7 west

26e

30.5e

52,5e

57e

60e

75e

90e

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Felicitari @mitru,pentru receptiile reusite pe diferiti sateliti,mai ales spoturile MENA.
    Pacat ca nu ai dispozitiv/placa dvb sa poti obtine spectre cu semnalul de la pozitiile vizitate.
    Merita sa ai daca tot esti pasionat de receptii extreme,cu atit mai mult daca postezi rezultatele obtinute pe forum.
    Cu o placa buna si o aplicatie dvb ai putea sa faci multe lucruri. Printre altele poti regla cu precizie antena,dar si sa citeasca semnalul in timp real(in dB). Si multe alte avantaje...

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

Am avut vreo 3 placi acum vreo 10 ani , skystar2 hd probabil ca ar mai funcționa dar nu am slot in calculatorul casei. East pe 52e eu zic ca trebuie sa ti intre pt.ca semnalul e destul de mare in zona noastra, cu 1,5 a ta si uneltele superioare pe care le ai trebuie sa l receptionezi. Dupa ora 17 creste semnalul semnificativ , reusind uneori si recepționarea intregului spot. Dupa cum am mai zis la gtmedia android am avantajul de a vedea fiecare farama de semnal chiar daca nu e util , ceea ce ar echivala oarecum cu spectrul de pe placa.Doua exemple :

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Daca nu gresesc,as zice ca tu cauti in cele din urma sa inchizi semnal slab si mai putin sa vezi programe tv. Probabil ca te vezi la granita intre un pasionat de receptii extreme si amator de programe tv,accentul cazind pe primul termen.
    Dar indiferent cum te vezi, ceea ce vrei sa obti ca pasionat presupune un echipament adecvat,nu numai antena mare,pe care o ai. Dar daca n-ai tractor este bun si plugul. De aceea receptorul sau placa SkyStar2 HD sint primele unelte pe care le-am folosit in prima perioada a receptiilor satelitare,dar acum nu te mai poate ajuta pentru a explora un spatiu atit de vast si complex cum este sa navighezi la atitea pozitii si sateliti,fiecare cu caracteristicile proprii.
    Si cred ca te inteleg perfect de bine,pentru ca mi-a aduce aminte de anii in care ma foloseam de Strong4500,cu un tuner foarte sensibil,pentru a gasi si inchide semnale slabe,cum era Astra 2D la 28.2E sau Intelsat-ul 907 la 27.5W. Dar mi-am dat seama ca aceste dispozitive nu mai sint valabile la ceea ce imi doresc cind vizitez pozitiile de pe arc. Sa nu mai spun ca placa SkyStar2 HD nu-mi era de folos in aceste cautari. Este doar o scula pentru a viziona/asculta canalele tv pe calculator.Mai mult nu puteai pretinde de la ea,fiindca asa a si fost gindita.
    Ma opresc aici,cine stie,poate gresesc cind iti fac profilul tau de pasionat. Iar daca nu se potriveste comentariu meu cu acest profil,atunci te rog sa-l treci cu vederea. Dar in caz ca ceva din spusele mele ar fi valabil,atunci ramin la parerea ca va trebui sa-ti upgradezi dispozitivele de receptie,in special placa dvb. In caz ca n-ai slot pentru ea in calculator,atunci cel putin un tuner usb.
    Si cred ca nu-i intimplator ca postezi rapoarte de receptie pe acest topic,dedicat spoturilor slabe. In virtutea acestor rapoarte mi-am permis sa scriu despre pasiunea ta,de fapt si a mea.
    satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    22 Post(s)

O analiza fina și profundă , din multitudinea de canale neurmarind ceva anume. Doar , la momentul receptiei vreunui canal cu iz de dx zabovesc mai mult timp pe el doar pt.a sesiza felul cum oscilează semnalul. Cred ca o sa raman in sfera pseudo dx -iristilor , multumit de faptul ca prin "plugul" antic mai scot si cate o recolta "bio. Multumirea proprie consta in a mi demonstra ca prin unelte accesibile , in general , oricui , poti obtine ceva rezultate. O placa dvb , probabil , ar duce "obsesia" la alt nivel ceea ce ar implica timp suplimentar satisfacerii acesteia. De aceea , o sa raman in sfera " pamantenilor " cu ochii atintiti dupa vreun satelit mai buclucas , un fel de Icar al timpurilor prezente. Similitudinea dintre noi e prezenta , si eu incepand in 2003 cu Strong , nestiind nimic despre receptii satelitare , fiind uluit cand descopeream ca pe antena motorizata sunt si alti sateliti decat cei introdusi de baietii de la Intersat Cluj. O sa mai postez in acest topic cat timp pasiunea ramane si sper sa fie un imbold si pt altii ca mine , la fel cum ,ai fost pt.mine un fel de pionier in satelistica.

Page 19 of 30 FirstFirst ... 915161718192021222329 ... LastLast