-
Offset 1.3m Terfin review
Multumesc. Dupa masuratori ar trebui sa se receptioneze si YAMAL pe 90E, o pozitie relativ usor de receptionat pe cateva transpodere cum ar fi 11265 H 30000 sau 11385 H 30000, lipsesc doar cativa 2 cm distanta care cred ca pot fi acoperiti de actuator. Testez maine si revin cu rezultate.
-
Cam asta este pe Yamal la 90 E, dupa ce am mutat putin actuatorul in bratul de prindere.
Nimic interesant, posturi rusesti si TRT turk, anadolu, cocuk.

In schimb am polizat zdravan din suport si montura pentru Hispasat la cealalta extremitate, dar nu este suficient.
-
Antena din petale a fost montata pe calapod ?
Sunt curios daca ai miscat usor de antena si ai simtit vreun joc in motor. M-am uitat la prinderea motorului pe montura si vad ca este destul de aproape de centru. Cand aveam prinderea motorului in felul asta aveam un joc mare in motor lucru care necesita un reglaj din pozitioner. Iesea mai repede de pe satelit.
-
Offset 1.3m Terfin review
Da, antena a venit gata montata pe calapod. I-am spus producatorului sa o trimita demontata pentru ca e mai usor transportul dar m-a convins ca nu am sanse sa o montez acasa. A facut un palet pentru a fi transportata in pozitie verticala, asa cum am postat la #23. Despre joc in motor, nu am pentru ca am fixat-o foarte rigid pe un motor de 18. A trebuit sa maresc gaurile de fixare care erau doar de 8 mm si am introdus bolturile de fixare fortat si apoi stranse la maxim ca sa nu joace.
-
Mai poti pune 2-3 poze cu antena din petale de 1,8m ? Ma intereseaza sistemul de rotire est-vest si daca sunt jocuri in ea. Foloseste bucsi/ rulmenti ? Dintr-o poza de mai sus observ o prindere ciudata a motorului de antena. Poate doar mi se pare mie din unghiul in care e facuta poza. Eu n-as fi montat motorul pe partea stanga a tevii ci in partea dreapta. La tine pare ca e motorul pus in stanga tevii dar punctul de prindere pe antena e in partea dreapta. Posibil la tine nu permite sa stea motorul in partea dreapta a tevii (antena vazuta din spate ) si prinderea sa fie tot in dreapta antenei ?
Sunt curios cat a costat transportul pentru o antena de 1,8m trimisa pe palet si eventual cu ce tip de masina a sosit 3.5 tone /7.5 tone. Multumesc.
-
@Clau Daca te uiti atent la postarile anterioare, vei gasi si alte poze. Ca tu vrei sa pui actuatorul pe stanga sau pe dreapta este treaba ta,poti sa-l pui cum vrei, nu ma intereseaza parerea ta.
Referitor transport, a fost 80 ron prin fan curier, a ajuns OK la sediul firmei de curierat din CT dar m-au sunat si m-au anuntat ca am un obiect supradimensionat pe care ei nu-l pot livra la domiciliu. Adica sa vin la ei si sa-l ridic de acolo...! Nu am avut alta solutie decat sa ma descurc personal, am sunat la o firma de tractare auto pe care o cunosteam si a venit baiatul cu remorca. Evident, l-am plati cu 150 ron pentru ca ne cunosteam. Altfel plateam mai mult pentru cei 5 km de la Fan Curier pana la mine acasa. Asta e Fan Curier, nu stiu cum e la altii .