@all,

Nu stiu daca trebuie sa criticam cu "minie ...profesionala" instalarea antenei pe un copac.Antena din poza ,desigur,merita aratata ca material didactic a ceea ce nu trebuie facut in conditiile din poza respectiva.Insa nu sint sigur ca in toate situatiile este blamabil o astfel de solutie daca antena e montata cum trebuie si,mai ales,daca e protejata de intemperii in asa fel incit sa asigure semnal constant si siguranta la receptie.Am sa va uimesc,dar eu as fi plasat,daca nu exista nicio posibilitate{fizica}de receptie,cu acordul partilor,beneficiar si ofertant,pe un copac cu trunchiul destul de gros incit sa nu poate fi miscat de vinturi puternice.Stiu de o antena mobila care este montata pe un copac care de ani de zile sta bine-merci pe copac si nu s-a clintit cu o iota incit poate prinde sateliti de la 28E la 4W fara probleme!!!Acul de plumb a ramas tot pe centrul indiferent de vreme si "vremuri".Este recunosc o performanta sui-generis chit ca nu este de crezut.Va asigur ca e adevarat.Stiu ca e de ras,dar sa nu credeti ca sint de acord cu aceasta solutie.TOTUL DEPINDE DE INSTALATOR.DACA EL STIE CE FACE SI ASIGURA CE VREA CLIENTUL,NU-I NICIO PROBLEMA!!!Multe antene de pe bloc nu-s atit de prinse si sigure ca cea de care vorbesc.
costel1