Bravo lor!
Dislikes: 0
Germania: lupta impotriva societatii de consum. Magazinele cu marfa gratuita au tot mai multi clienti
'' In Germania tot mai populare au devenit magazinele, in care marfa este gratuita.
Principiul de functionare al acestui tip de magazine este ca fiecare client sa aduca produse pe care nu le mai foloseste si poate sa ia in schimb ceea ce are nevoie. Aceste magazine s-au infiintat cu scopul de a ajuta categoriile defavorizate ale populatiei, reprezentand o forma de lupta impotriva societatii de consum.
Magazinele nu au vanzatori, nu exista preturi sau case de marcat si nici paznici. Filosofia acestui comert este, de fapt, un atac la adresa mentalitatii de consum.
Referindu-se la tipul de comert "Cumpara, si vei fi fericit!", o angajata a magazinului contesta aceasta afirmatie, declarand urmatoarele: "Mica noastra comunitate se apara, in acest fel, de teroarea cheltuielilor", titreaza "Deutsche Welle" citat de Rador.
Oamenii vin aici pentru imbracaminte, carti sau jucarii, dar si pentru obiecte de uz casnic. In ultimul timp, magazinul este vizitat de tot mai multi oameni.
"Se observa ca numarul oamenilor saraci a crescut. Tot mai multi sunt cei care au nevoie de ajutor social. Ei sunt fericiti cand primesc ceva, pentru care nu trebuie sa plateasca", sustine angajata magazinului din Koln. ''
http://economie.hotnews.ro/stiri-con...ti-clienti.htm
Don't dream your life - live your DREAMbox ! DON'T FORGET TO SAY '' THANKS '' Note: Viewing Pay TV without a valid subscription is illegal All the files available here are kept for experimental and educational purpose only!
Bravo lor!
Internetul e distractie, nu pierde controlul!
Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
inainte de 89 nu se facea si la noi asa, nu centralizat dar totusi,
tata aducea unui vecin oua, lua de la el carne de porc, jumate ajungea la noi jumate se ducea pe zahar si alte bunatati gen banane![]()
Eu si in ziua de azi cand ma bag serios prin dulapuri (de obicei inainte de sarbatori) culeg cate 1-2 pungi de haine diverse care sunt in stare buna dar imi sunt mici sau nu le mai port si le dau la "saraci"... ori le duc la biserica sa le dea ei...
Pe la noi prin zona s-a creat un fel de obicei din asta... insa nu stiu in ce masura si ajuta...
La biserica Ortodoxa?
LE: Sunt oltean ortodox si eram curios care biserica se implica in ajutorarea semenilor.
Eu stiu doar cazuri in care au cerut bani de la enoriasi.
Last edited by zildan; 30-12-09 at 03:04.
Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...
In 20 de ani , la Cluj , s-au construit vreo 30 de biserici ... de toate culturile ... azile de batrani , crese , gradinite ... n-am prea auzit ... deh ... milostenia crestina se opreste la interesul material ! sau cum zicea un banc de pe vremea cui Ceasca ... locomotiva s-a impotmolit pentru ca bagam tot aburul in sirena !!!
Da,la chestia cu bisericile ai mare dreptate.De multe ori te sochezi de imensitatea unor biserici si de opulenta afisata.Parerea mea e ca puteau sa faca biserici mai mici si mai functionale decat zeci de mii de palate prin toata tara.Cu "partea materiala" ramasa puteau ajuta copii,batrani,familii sarace,etc asa cum propovaduiesc.Dar e vorba aia "fa ce zice popa,nu face ce face popa".Ei sunt doar cu vorba,prea putini mai si respecta canoanele bisericesti sau se scuza prin tot felul de gaselnite religioase sau de asazisa traditie.
:
Ceva asemanator am vazut aseara la stiri, din pacate nu retin tara (era oricum in Europa), numai ca in acest tip de magazin oamenii aduceau cadourile nedorite si incercau sa le schimbe intre ei. Decat sa le arunce printr-un dulap pe undeva mai bine se incearca un troc. Oricum interesant...