da... revin in acelasi topic sa nu mai fac altul
mi-am luat montura h-h DM 2800 si vrau sa ma invatati si pe mine sa o montez...
sa zicem ca antena de 0.9M este pe is10-02 cum o misc, ca sa ajung pe BADR cred... asa am auzit!!!
Spaniolulehelp :ms:
da... revin in acelasi topic sa nu mai fac altul
mi-am luat montura h-h DM 2800 si vrau sa ma invatati si pe mine sa o montez...
sa zicem ca antena de 0.9M este pe is10-02 cum o misc, ca sa ajung pe BADR cred... asa am auzit!!!
Spaniolulehelp :ms:
salut , e descris aici , pas cu pas : http://www.sateliti.org/showthread.php?t=123
succes .
ps: completare http://www.youtube.com/watch?v=-k_yhxmGlEA .
oameni, eu am pus antena pe arabsat la 26E da 1 la mana nu stiu sa il setez motoru in receptor in dsb791 si nu stiu daca am montat-o bine... pe arabsat prinde posturi... da mai mult de atat nu stiu sa fac...
am sa fac maine niste poze sa imi spune-ti parerea!!!
p.s. acum am observat ca arabsat e una si aceasi cu hotbird-ul adica numai posturile de pe hot le prind da ce oare???
p.s.2 care se baga sa ma ajute si pe mine pana la urma? care e disponibil??? sigur nu am sa ma descurc!!!
Last edited by P8M1C0; 28-05-08 at 23:37.
Bun,acum fi atent; in principiu Astra 19 e un satelit sudic acum depinde si de locatia ta unde stai ca poate fi; Astra 23E,Arabsat 26E,din pozele puse de tine se pare ca reglajul antenei pentru receptia satelitului lai facut din montura si nu din antena,daca stai in Buc,fixeaza latitudinea la motor la 44,5 apoi umbla la elevatia antenei [misti antena usor in sus -in jos] pana intra din nou astra 19,apoi din telecomanda receiverului muti montura usor spre E pana iti intra Eutelsat 16E,dai scanare il memorezi apoi mergi pe hotbird si repeti operatia si tot asa cu toti satelitii.
Pai,mai intai trebuie sa-i reglezi corect elevatia.Vezi aici http://sateliti.org/showthread.php?t=10 ca ai poze unde poti vedea foarte clar ce ai de facut.Pune latitudinea ta la motor (44 sau 45,depinde unde locuiesti) ca eu din ce vad e mult mai jos si apoi ca sa prinzi din nou satelitul ridica antena din suruburile de pe elevatia ei.Miscarea asta o faci tot pe satelitul Astra pe care esti acum.Apoi va trebui sa rotesti tot sistemul pe teava mai inspre est,Astra fiind la 19 grade si tu va trebui sa ajungi la 26 grade,deci mult nu va trebui sa mergi cu ea.Eventual va trebui sa o mai ridici pe elevatie (tot din suruburile de la antena,cele de la motor sa ramana asa la 44-45) dar foarte putin.Faci si semne pe teava ca sa poti reveni inapoi pe Astra (te ajuta sa te orientezi).Cauta pe frecventa asta 11843 H 27500 3/4 si trebuie sa-l prinzi.Daca vei prinde Badr atunci poti incepe sa misti din motor sa vezi daca iti intra si ceilalti sateliti.Din cate vad ai si LNC-ul inclinat,asa ca pune-l domnule drept ca nu esti pe Intelsat si cu el asa te poti chinui 5 zile si nu prinzi Badr care are semnal destul de slab.Deci LNC-ul cu mufa drept in jos,motorul pe zero,teava la poloboc si antena la randul ei prinsa de motor sa fie perfect verticala,nu intr-o parte sau alta.Din cate vad doar teava nu stiu daca e pusa bine in rest daca rezolvi cu elevatia motorului si cu LNC-ul ar trebui sa mearga fara probleme.
Spune si locatia ca sa stim despre ce vorbim.Bafta.
PS: Spany el are antena la 19E,posibil sa-i intre Hotbird si Eutelsat-urile de pe langa el,dar mai departe nu-i intra nimic cu antena pusa pe Astra 19 ca sud.Asta daca locuieste in Romania.
:
Banuiesc ca sta in Ro. de aceea iam dat cei 3 sateliti sudici;ASTRA 19.ASTRA 23,5E si Arabsat 26E,in functie de locatia lui isi va orienta antena,daca sta in Bucuresti sau imprejurimi va alege Arabsat 26E.
sunt din bucuresti... am sa incerc dupa ce vin de la munca, cum spuneti voi!!!
revin cu detalii!!!
gata, am cam rezolvat traba insa exista si probleme zic eu:
1 de ce se sta asa de mult sa fixez satelitii pe montura (nu se gaseste o lista cu asa ceva?)
2 cand dau search la hotbird nu sunt nici decum posturile lui...
3 pe badr la fel...
4 am o lista cu sat si transpondere care nu sunt toate bune...
ce sa mai spun??
ce ii mai fac?
sa pun si poze?
Last edited by P8M1C0; 31-05-08 at 14:18.
ultimile poze...
acelea pe ziua au fost facute cand lat. era la 44... si nu mergea...
pe noapte cand am rezolvat-o da am mai fixat eu stalpul dupa aceste poze si... a facut figura care am spus-o mai sus... deci am vre-o 19 sat... dar in total doar 1000 si ceva de posturi bine... alea nedecodate lea-am sters de am ramas cu atatea... dar hotbird-ul nus ce-i cu el!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
is10-02:
![]()
p.s. sper ca nu va suparati ca umplu' postul de poze!