Results 1 to 15 of 29

Thread: reglare antena offset cu montura polara

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member marcghi's Avatar
    Mentioned
    11 Post(s)

Daca se pierde semnalul spre extremitati este probabil incorect unghiul de declinatie. Am zis ca nu se poae regla, dar acum imi dau seama ca s-ar putea, dar in poza nu se vede. Daca cele doua elemente nu sunt sudate intre ele, atunci poti regla declinatia din acel surub. Dar daca modifici declinatia trebuie sa compensezi din elevatie. Actuatorul nu are nicio legatura cu reglajul, decat atunci cand trebuie sa pozitionezi antena spre sud si la urma cand setezi limitele extreme.
    Last edited by marcghi; 04-10-15 at 00:58.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

"Daca pun o intrebare tampita te rog sa ma scuzi dar...cu ce influenteaza actuatorul reglarea unei antene? Nu e posibil sa reglez antena si fara motor..adica manual sa rotesc antena pana gasesc toti satelitii apoi sa pun din nou actuatorul.
    Influenteaza reglarea unei antene daca actatorul e in dreata sau in stanga suportului de sustinere?"

Da , are mare influenta. De ce ? Pentru ca reglajul difera de la est spre vest si invers. Dealungul anilor de "teste' am observat ca ceea ce reglezi de la est la vest ofera o stabilitate mai buna a semnalului fiecarui satelit( cat si pentru frecv. lor)
    Reglajul de la vest catre est e ceva mai pretentios din cauza inclinatiei pe care o parcurge cupa , atat cu acuator(sau cu H-H)cat si manual.

Stiu ca pare complicat dar manual rotirea si reglarea sunt doua lucruri diferite si ceea ce ti-am propus sunt pasii cei buni de care ai nevoie cu conditia sa-i faci si apoi sa-i discuti.
    Nu doresc sa par meschin ci doar sa ajut.Adevarul e ca cine a facut astfel de reglaje a-mi va da dreptate.

Nota: Acuatorul ca si H-H are avantajul de a mentine reglajele mai stabile dar ele pot fi modificate in timp de diferiti factori si pot fi corectate mai usor.
    Da, poti face reglajul si manual dar cere mai multe cunostinte si daca doresti le pot oferi cu conditia sa le efectuezi si apoi sa le "discuti".

Mult succes!

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

chestia cu reglajul e mai usor de la vest la est decit invers mi-a dat de gindit vis-a-vis de ce inseamna un reglaj iar partea cu reglajul plecind de la 15vest mi-a dat sperante ca cineva in Romania poate sa receptioneze satelitii americani aflati sub linia orizontului pe o reflexie venita pe deasupra polului nord.
    Asemenea reglaje profesioniste un singur om stiu ca facea in Romania ,cel cunoscut sub nickul spaniolul.
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm