antena nu mai are montura de fabrica ,e o montura facuta si din cit am putut sa vad in poze nu e chiar cea mai reusita improvizatie. La asa ceva e greu de spus cam de unde sa incepi cu reglajul . Daca stilpul e vertical si pe nord-sud si pe est-vest singurul reglaj permis de montura este pe elevatie ,nu vad sa mai aiba in partea de jos sau sus alte suruburi pentru reglaj fin.

Reply With Quote

. Am incercat azi toata ziua sa o reglez dar nu am reusit. Am urmarit intocmai pasii de reglaj: am prins satelitul de la 28.2 est (unde conform locatiei mele ar fi la sudul geografic). Am miscat antena astfel incat sa fie la 90% unghiul, asa cum mi-a sugerat @marcghi, pe 28.2est, cu semnal la maxim. Odata gasit acest satelit, am prins motorul, si am incercat sa misc antena catre est sau vest, cate putin. Vreau sa precizez ca bratul motorului (dimensiunea motorulu) permite sa misc antena intre 42est si aprox 1 vest. Ideea e ca odata ajuns la extremitati semnalul este slab, atta la est cat si la vest (chiar daca pe 28 est e full). Am incercat sa umblu la elevatia, ca doar acest reglaj il pot face, insa daca la extremitati umblu la elevatia...semnalul creste simtitor..insa pierd semnalul pe 28 est si la satelitii de langa.