Ma gandeam sa pun o antena fixa care sa acopere 1W, 13E, 19,2E si eventual 23E.
Eu m-am gandit la o antena Triax Multifocus TD Unique sau un Wavefrontier T90.
O antena clasica are o deschidere multifocar de 20 de grade (10 stanga+10 dreapta).Dupa aceea deschidere semnalul scade cu 2,5-3 dB .
In cazul antenelor multifocar pierderea este mult mai mica, adica la antena care o am eu antena multifocar (T85), acum semnalul scade cu 0,5 dB.
La toroidala problema este similara (fata de centru catre extremitati) se pierde semnal similar cu antena multifocar.
Un alt avantaj al antenor multifocus este ca prin montaj si reglaj aceste pot urmari curba satelitilor, in cazul antenelor clasice acest aspect se face din suportul LNB-urilor.Iar daca la o antena ai si ceva pasari prin zona incepe distractia.
Deci in concluzie eu iti recomand asa:
-toroidala daca folosesti mai mult de 4 lnb-uri, dar este o investitie considerabila,
-T85 pentru maxim 4 lnb-uri in spectru de 20-30 de grade deschidere,
-Triax dar preferabil cu montaj pe montura polara ca sa urmaresti curbura satelitilor si un reglaj rapid.
La un calcul sumar o antena multifocus mai are pierderi la sumator, dar se pot compensa cu un LNB performant.Dar conditia esentiala la toate aceste antene este relajul sa fie profesionist.

Reply With Quote