am achizitionat un laptop asus S56 si am avut neplacuta ocazie sa observ ca in loc de 2 porturi "in" separate pentru audio si microfon , nu era prevazut decat cu un singur port 3.5mm! o smecherie sau inselatorie, nu stiu cum s-o numesc! dupa ce am mai cercetat am aflat ca acel port era intituat somptuos "port combo".... vasazica., adica audio + mik 2 in 1????!

O inselatorie caci nu poti folosi ambele suporturi simultun, nu stiu de ce fabricanti cu reputatie se preteaza la aceste mici gainarii ca sa mai salveze 2-3 dolari din pretul de fabricatie, avand in vedere ca foarte putini cumparatori au totusi nevoie certa de cele 2 porturi simultan. eu am nevoie de portul mik pentru aplicatia sdr, altfel nu ma deranja problema ! totusi e deranjant ca se incearca prostirea clientelei . am mai intalnit multe exemple din acest segment, cu aspecte minore la prima vedere dar totusi ascunse la prezentarea produsului. Imi amintesc ca in urma cu mult timp toate calculatoarele avea drive FDD! Daca cumparai un laptop nou pe vremea aceia te uitati la procesor, la ram, la hdd, nici nu te gandeai sa verifici daca are fdd, pentru ca toate aveau asa ceva. ajungeai acasa si ai avut neplacuta surpriza sa vezi ca laptopul tau nu mai avea fdd dar cu inca 100usd achizitionai unul pe usb, pe care dupa circa un 1 an il aruncai la gunoi pentru neutilizare. totusi informatiile de la vremea respective nu te preveneau de acest lucru, erai doar surprins de ce nu au fdd? tot inselatorie-gainarie se numeste.
pacat ca se recurg la asemenea artificii pentru 2-3 dolari profit astazi!