-
Member
Visitor
Toroidala in Sibiu - receptie SKY UK 28.2 Est
Buna, sunt un relativ novice in materie, sau cum imi place sa cred despre mine, proaspat pasionat. 
Incerc sa inteleg daca in Sibiu pot utiliza un T90 pentru receptia inclusiv a satelitului de 28.2.
De ce as prefera un T90 in locul unei antene mobile? Pentru ca voi lega cel putin doua receivere, iar unul din acestea sigur va fi intotdeauna pe Hotbird-ul de 13 Est. In consecinta, cu o antena mobila ar rezulta „conflicte” de interes...
Stiu ca o „farfurie” mai mare e de preferat, insa in incercarea mea de a impaca si capra si varza vreau sa gasesc o solutie de compromis. Nu inteleg inca de ce, dar toroidala mai mare de 90 nu se produce, deci optiunile mele sunt limitate.
Deci intrebarea: pentru zona Sibiului, este OK o antena toroidala pentru a receptiona inclusiv satelitul de 28.2 Est? Mentionez ca nu sunt foarte interesat de Thor-ul de 0.8 W (din cate stiu Digi TV), deci as putea renunta la el daca e nevoie.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
-
Standard RSP member
Sunt din Hunedoara, am o antena 1.8m petale pusa pe 28E, prim focar, si un Amiko A3. Pe timp de iarna, vechiul Astra 2D, mergea cam intre 13:00 - 14:00, si atunci cu cateva intreruperi. De cand s-a schimbat la 2E, semnal deloc (pentru mine). O sa mai incerc in primavara, cu un reglaj fin, dar semnal stabil pentru a putea viziona SIGUR nu va fi. Daca vrei DX poti incerca si experimenta. Daca vrei sa vezi canalele 28.2E, sa te uiti, sa vizionezi, indreapta-te spre IPTV/Streams/Plugins, singura solutie deocamdata. Restul spot-urilor de pe 28.5 ar trebui sa mearga, nu am incercat cu o antena asa de mica, pentru asa satelit. Poate cele de pe Northern Bean ar fi cu problema, dar in rest ar trebui sa mearga.
Salut
-
eu sunt din sibiu si iti pot spune ca prinzi satelitul de la 28 grade est , dar nu toate transponderele
adica nu o sa ai acces la mai multe canale,
oricum si cu o antena de 2m sunt canale care e posibil sa nu le prinzi
daca pui antena in focar principal pe 28 est si focar secundar hotbird o sa fie ok , hotbird-ul are semnal puternic
pune lnb-uri cu doua iesiri( pentru a trage independent la fiecare receptor) si diseq-cu 4 intrari pentru ca poti pune si pe astra 19 est si pe 39 est daca vrei canale bulgaresti
Last edited by horatyu; 09-02-15 at 14:00.
-
Member
Visitor
Multumesc mult pentru raspunsuri. Asa am sa fac.
Tags for this Thread