in ordine intrebarilor:
antena plata se poate folosi pentru receptia unui satelit foarte puternic; da, exista montura HH pentru acest model de antena ,daca nu ma insel selfsat e firma care ofera si antena si montura pentru antena dar nu sint singurii. Din punct de vedere al receptiei ai semnal slab de pe o astfel de antena iar la o ploaie mai abundenta nu mai ai semnal. Poate in cazul tau fiind mai la nord antena sa fie aproape verticala in pozitia reglata si sa fie mai putin afectata de ploaie . O astfel de antena pusa pe montura e ok intr-o zona cu clima calda dar eu am exemplul unui prieten care locuieste in Toulouse si toata iarna era cu montura blocata de gheata formata pe montura,intr-un final a renuntat.
Montura buna si mult mai rezistenta decit majoritatea monturilor HH ar fi montura Stab ,acum nu stiu ce inseamna iarna in zona Malmo . Oricum daca e vorba de caderi masive de zapada orice antena se va acoperi de zapada si vei fi fara semnal pina apare soarele. Dpdv al pretului o antena offset 80cm de marca si cu o montura Stab va depasi ca pret o antena BigBisat de la Cahors-fosta Visiosat avantajul e ca antena francezilor iti permite receptia mai multor sateliti fara sistem de rotire. Antena toroidala e mai grea si mai dificila la reglaj .
Pe partea de receptor recomandarea mea -Dreambox sau Vu la care sa poti pune si tuner de cablu daca tot ai catv in locuinta. Oricum un receptor are posibilitati mult peste ce iti ofera tunerele televizorului.

Reply With Quote