Buna seara si bine v-am regasit!
Schimbandu-mi locatia ca si domiciliu as dori sa va cer parerea pentru achizitionarea unei antene si a unui operator tv satelit din noua mea resedinta.(Malmo-Suedia)
Am cam ramas in urma cu informatiile din domeniu si o sa incep incet-incet sa recuperez.
Despre ce este vorba?
Vreau sa-mi fac abonamet pentru canale tv si nu prea stiu ce sa aleg,deoarece as vrea ceva ce sa se merite din toate punctele de vedere.As dori ceva bun,pentruca ieftin si bun nu este.
Ca si optiunii pe satelit sunt Canal Digital si Viasat.Pentru cablu sunt ComHem( se pare ca e cel mai popular ),Boxer,Tele2( de curand achizitionata televiziunea,internetul si telefonia fixa de Bredbandsbolaget(daca nu ma insel apartine de Telenor).
Problema e aici cu pozitionarea antenei,deoarece pe fatada nu se poate monta,pe balcon in cazul meu avand balconul spre NORD,pica optiunea,desi poate ca ar fi o posibilitate,mica ce-i drept sa am un procent mic de receptionare a semnalului tv pe satelit,insa nu e sigur.Nu am incercat ca nu am cu ce.
Singura posibilitate 100%,e ca sa fie montata pe acoperis.Datorita faptului ca stau la ultimul etaj iar distanta nu e prea mare nu e problema de pierderea semnaului pe distanta respeciva(aproximativ 15-20 ml dela antena pana la tv).
Acum mai apare problema ce antena sa cumpar?
Cei dela Canal Digital au un offset de 65 si mai nou au si antena plata modelul HD 21 D(aici nu cunosc echivalentul carei dimensiuni de antena este?)
Daca se merita si pot receptiona cu ea si restul satelitilor pe Europa(aici ma refer la cei importnati)
Daca in eventualitatea achizitiei acestei antene se poate sa fie montata pe sistem de rotire si care ar fi cel recomandat?
Daca diferenta dintre antena de HD 30 D este semnificativa mult imbunatatita in receptionarea semnalului fata de cea de HD 21 D?
Are cineva astfel de antena si cum se comporta in conditii meteo,ploaie si zapada?
Ce sistem de rotire ar fi recomandat(fiind pe acoperis nu prea pot avea acces la ea si am nevoie de un sistem fiabil si sa nu trebuieasca sa ma tot plimb la el sa-l resetez sau sa fac alte setari)?
Care varianta de abonament e mai buna,pe cablu sau pe sateilt?
Ar fi mai indicat sa cumpar o antena offset cu sistem de rotire fiabill si de calitate sau un sistem bazat pe antena toroidala sau Visiosatcu tot tacamul?
Acum sa trecem la partea de receiver.
Televizoul e un Smart LG 47LB650V-ZN si are toate optiunile pt tuner,DVB-T,Satelit,si Cablu.
Merita achizitionat receiver dela operatorul TV sau nu mi se mai merita acest lucru?
Pe partea de receiver,ce se merita acum achizitionat?Aici ma refer la cele din gama LINUX.(DreamBox,GigaBlue,...etc)
Deoacamdata cam atata.Astept parerile voastre si va multumesc anticipat.
Va doresc o seara frumoasa!
P.S.-se poate face "ceva"cu Canal Digital?![]()

Reply With Quote