Buna, intentionez sa pun cardurile ce le detin intr-un sistem centralizat (doar LAN), ce recomandari imi puteti face?
Ma gandeam la varianta unui pc/server, pareri?
Ce cititoare bune de carduri sa folosesc? Ce distributie de linux?
Mersi!
Dislikes: 0
Buna, intentionez sa pun cardurile ce le detin intr-un sistem centralizat (doar LAN), ce recomandari imi puteti face?
Ma gandeam la varianta unui pc/server, pareri?
Ce cititoare bune de carduri sa folosesc? Ce distributie de linux?
Mersi!
linux, debian, oscam, cititoare phoenix... si asta e tot. daca ai doar LAN. fara internet un laptop p3 cu 512 ram e suficient.
Smargo sunt ok?
Vezi la shop pe forum ! Sunt readere USB facute de un roman ! AICI
Iti recomand ubuntu server (sa nu instalezi GUI adica) si pui cel mai nou LTS.
Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...
La mine a fost simplu: avand net RDS, routerul, e singurul echipament care sta 24/24h, 365/366 deschis si imediat a fost alegerea logica. Si asa am ajuns la un TPlink 1043, cu openwrt, conectat cu un Gelvis dublu. Nu consuma, nu "bazaie" suplimentar, merge brici.
HH/1m
Vreau sa pun un PC dedicat pentru asta. Poate pe viitor il transform si intr-un nas.
Eu folosesc un raspberry pi cu smargo. Curent nu mananca, functioenaza cu incarcator de telefon mobil pe microUSB, ventilatoare nu are sa faca zgomot, etc. Ma gandesc foarte serios sa oil mut pe un router cu openWRT, raspbeerypi vreau sa il dedic SDR-ului.
Referitor la NAS, eu folosesc un Buffalo de 4TB si un LG de 1TB+DVDRW. Imi place sa am hardware dedicat, nu imi plac strutzocamilele.