Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 35

Thread: De ce contează votul tău din primul tur?

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    116 Post(s)

Default De ce contează votul tău din primul tur?

De pe blogul lui Graţian Mihăilescu

Citeste mai mult: adev.ro/nebaq1

Acest articol e un mic ghid de informaţii pentru cei indecişi, pentru cei care nu vor să se prezinte la vot, pentru tinerii sătui de clasa politică, pentru cei care nu cred in puterea votului. Sunt două chestiuni ce trebuie explicate pentru cei care nu vor să meargă la vot sau consideră că votul lor nu contează.
    S-o luăm pe prima. De ce să mergi la vot? Tu, de fapt, nu vrei să mergi la vot pentru că te-ai săturat de aceleaşi feţe, de politicienii produşi de sistemul corupt, de minciuni. Tu vrei să protestezi impotriva acestui sistem şi atunci nu te prezinţi la vot sau intri in cabină şi iţi anulezi votul sau le tragi cateva injurături candidaţilor pe pagina de vot. Vezi, doamne, că aşa eşti cool, anti-sistem şi că le-ai arătat-o tu lor. Ehh, află că nu rezolvi nimic cu atitudinea asta şi că nu ai nicio şansă să-I senzibilizezi pe politicieni cu astfel de acţiuni. Tu nu vrei să-l schimbi pe unul cu altul şi atunci iţi bagi picioarele in toţi. Hai să iţi spun ceva: la vot mergi ca să schimbi un om cu altul şi durează 10 minute o dată la 5 ani. Vrei să lupţi impotriva sistemului şi a clasei corupte din politică? Poţi să o faci in cei 5 ani prin toate mijloacele posibile: fii nervos pe bloguri, participă la mitinguri şi proteste, pune presiune pe ei prin toate mijloacele pe care le ai la dispoziţie. Dar du-te la vot!
    A doua chestie: de ce să merg la vot cand mie imi place un candidat care nu are nicio şansă in turul 2. Total greşit, să iţi explic cum stă treaba: bătălia finală se va da in turul 2, intre Johannis şi Ponta. Asta nu inseamnă că trebuie să nu votezi in primul tur. Ei bine, votul tău este la fel de important. Pentru turul doi se vor face jocurile adevărate şi cei doi candidaţi rămaşi in cursă vor face alianţe cu cei ieşiţi din cursă pentru a primi sprijinul lor. Eu de exemplu o sa dau votul unui candidat care ştiu că nu are şanse să intre in turul 2. Insă pot să-l ajut pe acel candidat să aibă un vot in plus pentru a-şi negocia poziţia in turul 2. E clar că viitorul Preşedinte va fi decis de alianţele care se vor face in turul 2.
    Ponta vs Johannis
    E greu să spui cine va caştiga dintre cei doi. Fiecare are minusuri care pot exploda in turul 2. Din punctul meu de vedere contează dezbaterea finală televizată intre cei doi şi „cum vor da pe sticlă”. Spun asta gandindu-mă la cum a caştigat Kennedy in 1960 impotriva lui Nixon: deşi Kennedy era bolnav, a apărut pe sticlă ca un om energic, tanăr cu carismă – ceea ce nu se putea spune despre imaginea pe care Nixon o avea. Continuand comparaţiile, una dintre cauzele pentru care Băsescu l-a bătut pe Geoană in 2009, a fost că in dezbaterea publică de la TVR, Geoană a recunoscut că l-a vizitat pe Sorin Ovidiu Vantu cu o seară inainte. Sunt chestii minore, care contează mult atunci cand procentele sunt echilibrate.
    Eu merg la vot cu gandul la ce o să se intample in turul II:
    Pe ce se bazează Ponta? Deţine 40% din electorat, iar resursele financiare bugetare sunt sub controlul său direct. A dat mulţi bani in ultimele luni pe asistenţă socială, plus primarii care au trecut de la PNL sau PDL in PSD. Doar in Buzău şi Caraş-Severin sunt 41 de primari de comune sau municipii care au trecut la PSD. Probabil aceştia vor aduce voturi necondiţionat pentru Ponta, mai ales că au primit şi bani de la centru “pentru investiţii şi dezvoltare”. Lipsa de carismă a lui Johannis coroborată cu discursul agresivo-miştocăresc a lui Ponta tinde să aibe lipici la mulţime.
    Pe ce se bazează Johannis?
    E candidatul care are un discurs moderat, o abordare ce nu a mai fost in astfel de campanii. El se bazează pe „Romania lucrului bine făcut”, pe un proiect prezidenţial de 10 ani de zile. Prinde oare acest gen de campanie, mai ales că majoritatea romanilor sunt dezamăgiţi de astfel de propuneri? Johannis crede că in turul 2 va reuşi să atragă de partea sa ungurii, voturi de la Tăriceanu şi probabil de la Macovei. Oricum a declarat public că dacă va ieşi el nu va dori să guverneze alături de Ponta şi va incerca să pună un prim-ministru de dreapta.

Cam aşa stă treaba, alegătorule indecis, in caz că nu ai avut timp să te informezi, sau in cazul in care te-ai gandit sa protestezi şi să nu te prezinţi la vot. In cazul in care nu ai urmărit ce s-a intamplat şi nu ai argumente pentru un candidat sau altul, fă testul celor de la Open Politics şi vezi cu care dintre candidaţi eşti mai compatibil. Testul poţi să il faci aici http://www.openpolitics.ro/testvot. Ne vedem Duminică la Vot!

Citeste mai mult: adev.ro/nebaq1
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Deci iohannis vrea sa puna un prim ministru ca asa vrea muschiu lui. Da-o incolo de democratie si lege. Tipic basist.
    Presedintele ppe tocmai i-a indemnat pe cei din pmp sa-l sustina pe iohannis. Mai e nevoie de vreo dovada ca acesta e omul basului ?

Moderator Super konstantine's Avatar
    Mentioned
    85 Post(s)

A trecut si primul tur ,Monta poa' s-o ia la ...fuga.
    Citat din Cătălin Ștefan:
    "M-am săturat să-mping apa la deal"
    http://technomitclima.ro/

Super Moderator tutri's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Ar muri Ponta daca nu ai scrie corect numele, si aici ma refer la majuscule.
    muta sobolanu` de aici

Moderator Super konstantine's Avatar
    Mentioned
    85 Post(s)

Dupa ce-am vazut in teritoriu,dupa reportajul de pe digi24,dupa indarjirea cu care vor pSd ul puterea,
    sunt sigur ca stiu cu cine merg in turul doi.Sper ca dupa un sfert de secol sa se intample ceva bun cu
    adevarat si in Romania.
    Citat din Cătălin Ștefan:
    "M-am săturat să-mping apa la deal"
    http://technomitclima.ro/

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

PSD nu vrea toata puterea. De aia il pune pe Tariceanu prim ministru.

Old Member mondo's Avatar
    Mentioned
    43 Post(s)

...si Tariceanu cine e?

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

ponta va pierde alegeriile si asta datorita..diasporei

unii desi se cred smecheri,inteligenti,superiori in toate cele inca nu au invatat un lucru simplu si elementar dar cu efecte dezastruoase......EFECTU BUMERANG
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

Standard RSP member giku fredolin's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Buna ziua prieteni, sa te auda Dumnezeu @laleauaneagra, si mai exista destule motive pentru care ponta mitomanul s-ar putea sa piarda alegerile (sper din tot sufletu ),unul din aceste motive ar fi ca la negocierile PSD pentru ciolan s-au adunat toate SCURSURILE politicii romanesti...Vadim ,Dan diaconesu, etc !!!

PS: CINE SE ASEAMANA SE ADUNA !!!

Mentioned
    3 Post(s)

Quote Originally Posted by laleauaneagra View Post
    ponta va pierde alegeriile si asta datorita..diasporei

unii desi se cred smecheri,inteligenti,superiori in toate cele inca nu au invatat un lucru simplu si elementar dar cu efecte dezastruoase......EFECTU BUMERANG
    Sper ca si de data asta sa le tragem teapa celor de la PSD.
    Multi din diaspora, care au indurat frigul si batjocura din turul unu vor merge cu Iohannis, chiar daca in primul tur au/ar fi mers cu Ponta.
    muta sobolanu` de aici

Mentioned
    0 Post(s)

din ce stiu ponta ar fi avut 15 la suta in diaspora.....acum nu stiu exact rezultatele

insa eu cred ca va fi executat ptr ce sa intamplat.....desi de psd mi a fost frica mereu de ce a ce stie sa faca si de ce e in stare

3 ore daca nu ma insel sa prelungit votarea ptr a da jos un PRESEDINTE.......acum sa inchis votarea cu jumate sau chiar o ora mai devreme ptr a vota un PRESEDINTE

de drepturi,de incalcarea lor,de imprejurarile si interesele de atunci si acum nu are rost insa sa vb

eu am impresia ca ceva nu e in regula cu romanii de acasa....tind sa cred in SF cu spalarea creierelor la o natie intreaga...ptr ca nu vreau sa i numesc altcumva sa mi fac o mie de parpaneata si pe tema de politica....insa e grav si de speriat

mai in gluma mai in serios chiar am momente cand raman cu gandirea in gol si ma intreb CUM?cum e inca posibil dupa atat vreme s anu invete ro nimica,cum e inca posibil sa alegi psd la cat rau a facut acestei tari...chiar dobitocu de mine poate scrie o carte cu acest aspect,NU se poate compara niciodata stanga cu dreapta in RO,NICIODATA

EU atat va spun,copii,adulti si chiar nebunii astia batrani ce pot fi cumparati cu o faina si un ulei.....acest PSD va omorat copii,parintii,rude,prieteni din 89 incoace,v au mintit,v au umilit si ati tacut din gura mereu,,,,,DREAPTA,v au mintit si astia DAR,REPET,DAR,nu v au omorat inca semenii

si stau si ma intreb inca CUM E POSIBIL?

Mentioned
    3 Post(s)

Rezultatele din diaspora. I-am ciuruit
    Mai pe intelesul tuturor: Iohannis 46.2% vs Monta 15.9%

Italia:

Total voturi exprimate: 35285
    Klaus Iohannis: 16054 de voturi
    Victor Ponta: 6107 de voturi
    Elena Udrea: 3998 de voturi

Spania:
    Total voturi exprimate: 32760
    Klaus Iohannis: 16390 de voturi
    Victor Ponta: 4768 de voturi
    Elena Udrea: 3640 de voturi

Republica Moldova:

Total voturi exprimate: 21 928
    Victor Ponta: 8202 de voturi
    Klaus Iohannis: 6986 de voturi
    Elena Udrea: 3665 de voturi

Marea Britanie:
    Total voturi exprimate: 9860
    Klaus Iohannis: 4742 de voturi
    Monica Macovei: 2614 de voturi
    Victor Ponta: 735 de voturi

Germania
    Total voturi exprimate: 8149
    Klaus Iohannis: 5048 de voturi
    Monica Macovei: 1594 de voturi
    Victor Ponta: 506 de voturi

Franta
    Total voturi exprimate: 7677
    Klaus Iohannis: 3993 de voturi
    Monica Macovei: 1641 de voturi
    Victor Ponta: 629

Belgia
    Total voturi exprimate: 6419
    Klaus Iohannis: 3015
    Monica Macovei: 1583
    Victor Ponta: 577

SUA
    Total voturi exprimate: 6217
    Klaus Iohannis: 3473 de voturi
    Monica Macovei: 1461 de voturi
    Victor Ponta: 559

Austria
    Total voturi exprimate: 3550
    Klaus Iohannis: 2179
    Monica Macovei: 564
    Victor Ponta: 302

Olanda:
    Total voturi exprimate: 1663
    Klaus Iohannis: 707
    Monica Macovei: 643
    Calin Popescu Tariceanu: 101
    muta sobolanu` de aici

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

Da, in diaspora au fost ciuruiti, dar din pacate grosul electoratului PSD este aici, in Romania, sunt asistatii sociali ai lui Mazare, electoratul semi-analfabet din ce in ce mai numeros in toata Romania, ghertzoii aia burtosi si negriciosi din masinile lor cu folie fumurie pe parbrize din care tzipa manelele, taranii naivi din satele muntene si moldave aflate sub influenta nefasta a primarilor PSD.

Vorba lui Costache Negruzii in Alexandru Lapusneanu : " prosti, dar multi ...", pe acestia se bazeaza politica nefasta a fripturistilor tineri si ai kgb-istilor dinozauri din psd.
    Remarca: acelasi tip de personaje se cam gasesc in toate partidele, diferenta este facuta de superioritatea numerica din psd.

Daca stam si ne gandim bine, cred ca cei mai multi sunt din in psd doar pentru simplul fapt ca ei au fost la guvernare pentru o perioada mai indelungata, avand cutzitul si painea la discretie in mainile lor.

Daca in loc de psd era alt partid, sa zicem qwerty, atunci corupti si securitsi s-ar fi regasit la qwerty.

Din pacate, coruptia esti cvasi-permanenta , relevanta este lupta feroce pentru ciolan: fara scrupule, fara bun-simt, fara onoare.

De ce ? Medeea - Seneca : cui prodest scelus is fecit?

Chiar trebuie sa treceti peste cadavre, nu mai aveti decenta? opriti-va, bah dementilor !
    Last edited by dingo31; 06-11-14 at 19:41.

Mentioned
    0 Post(s)

Domne,trebuie sa recunosc ca aseara puslamaua aia ironica pe nume sova a avut dreptate......ziua votului e ziua in care vorbeste cetateanu fie el si turmentat in rest vb numa politiceanu

insa din pacate cetateanu fie el si turmentat nu stie sa profite

baaa daca nu mai aveti curaj ca in 89 sau nu va mai unesc necazurile de atunci.....aveti maa ziua asta a votului in care puteti trage de urechi,pueti schimba RO wow ce tare!!insa da e adevarat o puteti schimba

MAREA SCHIMBARE!!!!!!da aceasta schimbare e sa l treceti pe ponta de la ministru la presedinte.....CE MAI SCHIMBARE.....pune ti mana si invata ti imnul ROMANIEI care incepe cam asa DESTEAPTA TE ROMANE

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Ce fricos e iohanis.

Page 1 of 3 123 LastLast