Results 1 to 8 of 8

Thread: antena offset

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Default antena offset

Servus la toata lumea,

Trecand cu masina azi pe langa o demolare am vazut chestia din pozele atasate ... imi spune si mie cineva daca pot sa o folosesc la ceva ?!

Din pacate tija de la LNB nu a fost de gasit ... antena in schimb e impecabila pe suprafata activa : nu zgarieturi, deformari, etc...

Daca are cineva idee raman dator ...

Fibra de sticla ... am uitat sa spun ... ~15-20 de kg

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

nu ai precizat diametrul antenei ca sa stim unde e focarul si pozitia fata de centru al gaurilor de fixare a tijelor(diametrul cercului pe care sunt amplasate cele trei gauri=din poza parca sunt pe muchia laterala, dar nu sunt sigur). oricum, in functie de aceste date poti si tu sa calculezi pozitia focarului si afli lungimea tijelor de fixare lnb. vei mai avea probleme cu inelul de prindere al lnb-ulu si al bratelor, poti face o adaptare folosind benzile metalice gaurite pentru ambalaj pachete.

ai aici si calculatorul necesar
    http://www.satellite-calculations.co.../reflector.htm
    Last edited by dingo31; 19-09-14 at 22:01.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Multumesc frumos pt raspuns .

are 2.05 m pe diametrul lung , nu am masurat-o pe diametrul mic ... nu e proiectata pentru mai multe tije ... are un singur brat care se monteaza in lacasul acela decupat ... intrebam , insa, daca a mai vazut cineva acest tip de antena ... pe emblema , stearsa , se poate citi ceva de genul digicom ...

S_H

Moderator Super konstantine's Avatar
    Mentioned
    85 Post(s)

@s_hobby: Gresit.Cele 4 "gauri" de pe suprafata activa a antenei,sunt pt.lnb.In concluzie: nu e offset,e o antena prime focus(am una asemanatoare)
    doar ca nu e "captusita" pe spate.Iti trimit dimensiunile tijelor de sustinere pt.lnb daca vrei.Cu putina indemanare reusesti s-o resuscitezi.
    Partea mai "grea" e montura de fixare si sustinere.Dar sa nu te astepti sa faca "minuni",e de fibra...
    Citat din Cătălin Ștefan:
    "M-am săturat să-mping apa la deal"
    http://technomitclima.ro/

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

@konstantin Ar fii interesant daca poti sa-mi trimiti dimensiunile tijelor ... Insa eu tot cred ca cele patru gauri de pe spate sunt pentru systemul de prindere al refelctorului ( poate ma insel ) ... pentru ca altfel nu vad cum , la dimensiunea asta poate fii prinsa pe un system fix sau mobil ... nu are alte gauri ...

Inafara de asta : diametrele diferite N-S, E-V m-au condus la ideea ca este offset . N-am avut niciodata prime focus deci imi cer scuze daca spunt tampenii aici... Mai mult "decupatura"de la baza m-a condus la ideea ca este pentru bratul LNB-ului ... aceasta decupatura nu exista si pe partea opusa a diametrului.

Inca odata multumesc frumos pentru raspunsuri si astept cu nerabdare dimensiunea tijelor.

Intrebare: spuneai ca fiind din fibra "nu face minuni "... Nu am avut niciodata o antena din fibra deci nu stiu cum se comporta. ai idee care ar fii castigul la o astfel de antena ?! Eu am un offset de 1.9 m care m-a impresionat ca si castig . insa este din aluminiu dur .

Multumesc frumos inca odata,

S_H

PS Incerc sa fac mai ulte poze luni ( am depozitat-o la servici deocamdata ca n-am avut transport adecvat s-o duc acasa )
    Last edited by s_hobby; 20-09-14 at 10:13.

Golden Member
    Mentioned
    16 Post(s)

[/QUOTE]
    acest tip de antena este folosit in deosebi de catre sucursala banci nationale din localitatile resedinta de judet
    Quote Originally Posted by konstantin View Post
    @s_hobby: Gresit.Cele 4 "gauri" de pe suprafata activa a antenei,sunt pt.lnb.In concluzie: nu e offset,e o antena prime focus(am una asemanatoare)
    doar ca nu e "captusita" pe spate.Iti trimit dimensiunile tijelor de sustinere pt.lnb daca vrei.Cu putina indemanare reusesti s-o resuscitezi.
    Partea mai "grea" e montura de fixare si sustinere.Dar sa nu te astepti sa faca "minuni",e de fibra...
    cele patru gauri de pe suprafata activa a antenei,sunt pt fixarea monturei fixe , pentru fixarea antenei pe stalp
    cu siguranta ca montura fixa fiid din metal ,dar si suportul de sustinere a lnb-ului o vei putea (rascumpara 2lei/kg)gasi la unul din centrele de colectare a fier vechi din localitatea ta

Golden Member
    Mentioned
    16 Post(s)

Thumbs up

o antena identica cu cea prezentata de catre @s_hobby se afla si in baia-mare pe cladirea sucursalei banci nationale .
    ea a fost montata in anul 1994 fiind printre primele antene mai profesionale ca sa zic asa
    toate fotografiile au fost realizate cu zoom apropriat pentru a se putea vedea cat mai bine unele detalii
    desi in fotografie antena este mica ,in realitate ea este mare
    pot sa afirm ca materialul din care este realizat este din fibra iar suprafata este lucioasa astfel incat apa,zapada sa alunece jos de pe suprafata ei
    in partea de jos din spatele antenei aceea portiune protejata cu o tabla de aluminiu de afla instalatia de degivrare al antenei
    din punct de vedere a unui pasionat in satelistica antena merita o noua sansa/viata

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

@bonou Merci Maestre ... Prompt si la obiect ... sincer sa fiu cred ca maine dau o fuga dinou la baietii aia sa vad daca au pastrat macar bratul( tija ) centrala ... mi-ar face viata mai usoara cu testele ...

Banuiesc ca systemul de prindere al reflectorului ( "oalei " ) este , vorba ta, tocat pe la fier vechi.

Multumesc inca odata foarte frumos pentru pozele atasate...

S_H