Thanks Thanks:  3
Likes Likes:  4
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Legea cartelelor pre-pay

Moderator Super konstantine's Avatar
    Mentioned
    85 Post(s)

Default Legea cartelelor pre-pay

CCR: Legea cartelelor pre-pay este neconstituțională

Curtea Constituțională a respins legea cartelelor pre-pay luate doar cu buletinul, o lege adoptată de Parlament acum trei luni și care ii obligă pe utilizatorii de cartele preplătite să se legitimeze. In viziunea judecătorilor această lege este doar o completare a așa-numitei legi Big Brother, pe care, de asemenea, au declarat-o neconstituțională.

Curtea Constituţională a constatat că dispozițiile legii nu au un caracter precis și previzibil, iar modalitatea prin care sunt obținute și stocate datele necesare pentru identificarea utilizatorilor serviciilor de cartele preplătite, respectiv a utilizatorilor conectați la puncte de acces la internet, nu reglementează garanții suficiente care să permită asigurarea unei protecții eficiente a datelor cu caracter personal față de riscurile de abuz precum și față de orice accesare și utilizare ilicită a acestor date.
    sursa articolului
    Citat din Cătălin Ștefan:
    "M-am săturat să-mping apa la deal"
    http://technomitclima.ro/

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

Ordonanta Traseistilor nu l-a incurcat pe Ciorbea, da l-a deranjat intimitatea cartelelor.
    Daca scade pretu la abonamente (vezi DIGI).... raman cartelele doar pentru infractori !
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Moderator Super konstantine's Avatar
    Mentioned
    85 Post(s)

E un inceput...Poate vor rezolva si cu legea "prostituatelor politice" ca in nicio tara civilizata nu exista asa ceva.
    Citat din Cătălin Ștefan:
    "M-am săturat să-mping apa la deal"
    http://technomitclima.ro/

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

ce vrajeala , interesant ar fi de cautat in perioada in care s-a votat aceasta lege in parlament ,ce alte legi au trecut neobservate ,ca asta clar a fost praf aruncat in ochii presei.
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

Super Moderator tutri's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Trecand de la politica la realitate, in Germania (si cam in toata Europa de vest) exista aceasta lege.
    Un prieten de`al meu, venit sa isi cumpere o masina, a fost refuzat si la Mediamarkt si la Saturn - din cauza ca nu avea drept de sedere nemtesc.
    M-am luat si eu in gura cu cei din magazin, si i-am intrebat "ce se intampla daca sunt un turist Japonez, venit in vizita, si vreau sa imi iau o cartela?" Au ridicat din umeri, si mi-au zis "asta e legea". Clar, nemtii iar sar calul la faza asta, insa "SIM doar cu buletinul" mi se pare o chestie normala.
    muta sobolanu` de aici

Standard RSP member
    Mentioned
    3 Post(s)

Acum trei ani, in Muntenegru, pentru achizitia unei cartele pre-platite la operatorul GSM Telenor, a trebuit sa ne legitimam. Si sa platim, evident ... La un chiosc de ziare/tutungerie, nu in gsm-shop.
    160 pounds of star dust