sa o luam in ordine :
o antena prime focus concentreaza mai bine semnalul in focarul principal asta insemnind ca pe un aparat de masura ar trebui sa ai o valoare mai mare a semnalului ; ce indica calitate aparatul de masura care chiar daca nu ai pomenit marca stiu ca e un xfinder, acele valori diferite ale calitatii pot fi din conectica ,din crosspoll la lnb, poate chiar lnbul de la parabola sa fie mai vechi si sa nu mai fie in parametrii.
Daca ai suprafata calculata a celor 2 antene si valoarea semnalului pe fiecare antena ,nu valoarea procentuala ce-ti indica xfinderul ,poti sa faci un raport sa vezi cam ce suparafata de antena revine pentru 1db si daca la una revin 5cm patrati pentru 1db iar la alta 7cm patrati ,cea la care revin 5cm este mai eficienta.
Apropo de antena ,daca ai drum prin Hornbach poti vedea cum arata antena gibertini si cum se vinde ,fiecare antena in ambalajul ei ; ce ai cumparat de la elstar ma indoiesc ca e marfa originala . Lucru confirmat si de o cunostinta care vinde echipamente satelit in norvegia si care mi-a spus ca fiecare antena gibertini vine in ambalaj individual . Doar la cei care cumpara antene foarte multe-cazul dthurilor ,gibertini le pune cite 10 antene in cutie si cred ca mai sint pe acest forum fosti instalatori boom care au prins antenele gibertini,care veneau cite 10 reflectoare parabolice in cutie si monturile separate ,dar fiecare montura in punga ei cu toate suruburile.
Ar fi binevenit un post in care sa analizam ce vind magazinele de la noi ? Ca mai sint vreo 3 colegi de forum care s-au pacalit cu ce au cumparat de la magazinele din romania.

Reply With Quote