Results 1 to 12 of 12

Thread: calitatea antenelor de 1,4m

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

Default calitatea antenelor de 1,4m

in noiembrie 2012 in urma unei furtuni cu vint puternic , o antena de 1,4m circulara fabricatie bulgaria ,modelul care se gaseste pe la toate magazinele , antena montata pe terasa unui bloc ,s-a rupt si norocul a fost ca a ramas intre suportii pentru antene. In urma cu 2 saptamini pe acelasi bloc ,acelasi model de antena a cedat dar de data aceasta a cazut de pe bloc in curtea unei locuinte de linga acest bloc. Nu a facut pagube dar vecinul a considerat ca e bine sa faca o reclamatie la politie cerind sa fie amendat administratorul blocului ca nu a asigurat antenele.
    In 2012 in urma discutiei cu cei de la peruvision am aflat ca au mai fost antene care s-au rupt la furtuna ,chiar le-am dat poze cu antena rupta sa vada fabricantul despre ce e vorba; din ce mi-au spus cei de la peruvision despre raspunsul fabricantului " ca antenele sint garantate la viteze ale vintului pina in 80km/h" m-a facut sa am rezerve despre siguranta acestor antene, mai ales in cazul montarii pe bloc unde viteza vintului se simte cu 15 sau 20 km/h mai puternic decit la 2m inaltime fata de sol,asa cum se masoara la statiile meteorologice. Iar in ultimii ani furtunile au avut viteze ale vintului 80 si peste 80km/h .
    Asa ca cei care au lucrat cu acest model de antena ,sa aiba grija sa verifice din cind in cind starea antenelor montate.

pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

E bine de stiut, imaginile sunt sugestive. Mai ales ca acele antene sunt foarte raspandite, acelasi model il folosesc si eu, dar locul este partial protejat la vant. Totusi din poze pare ca s-a rupt suportul de prindere pe catarg, iar nu antena propriu-zisa o fost smulsa din montura, poate montura din imagine sa fie mai subreda?

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

in ambele cazuri s-a rupt surubul de la elevatie si a cedat materialul de la axul dupa care face rotirea montura . In zona sudurii. Si o poza ca sa fie mai clar.

Standard RSP member
    Mentioned
    2 Post(s)

Made in China,Asamblat in EU.....
    Asta spune tot
    E bine ca nu a cazut pe nimeni...

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

sint fabricate in bulgaria .

Standard RSP member
    Mentioned
    2 Post(s)

fabricate in Bulgaria dar piesele sunt din CHINA...oricum nu conteaza asta...jalnica calitate

Standard RSP member cristianio's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

De ce oare va chinuiti cu acest tip de antene cand un terfin offset de un metru si saizeci de centimetri e facut din tabla de doi milimetri in diametru.Si rezista la o suta de km la ora, fiindca am venit de multe ori cu acest tip de antena pe masina si nu au fost probleme.Acum am patru antene acasa.
    antena triax td110 pe
    16 E +19 E

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Am o antena de la Terfin (1.8 prim focar, luata din 2011), foarte bine construita, tabla groasa, montura stabila, nu joaca, sunt facuta in atelier la firma, am fost special pana la firma sa o vad inainte, foarte multumit. O am montata la 3m inaltime, toamna sufla vantul mai puternic, dar nu am avut nici o problema. Conteaza mult si stalpul.

Mentioned
    0 Post(s)

Cred ca rolul acestui forum este de a furniza informatii reale, catre alte persoane care intentioneaza sa folosesca sisteme de receptie prin satelit.
    Prin urmare am recomandat acest producator din Romania (unic din informatiile mele) care inca rezista pe piata, in conditiile in care multi furnizori de echipamente prin satelit de cand a aparut criza au dat faliment.
    Revenind la topic, antena offset de 1,6 m de la terfin are un diametru activ de circa 1,45 m.
    antena triax td110 pe
    16 E +19 E

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

@cristianio
    rolul acestui topic era sa avertizeze pe cei care au sau vor sa-si cumpere modelul respectiv de antena sa aiba grija ca are puncte slabe din fabricatie si sa tina cont de slabiciuni la montaj ,nu am deschis topicul despre ce grosime are tabla care se indoie la odorheiul secuiesc sau ce antene fac .Iar la ce randament are offsetul tau -90% -inseamna ca antena de 1,6m terfin se pisa pe offsetul 120/150cm de la kathrein care are un modest randament de 78%.
    Daca ai vreo obligatie fata de firma respectiva si simti nevoie sa le faci reclama sau ai tu antene facute de ei si vrei sa-ti faci reclama,ok ,fa-o intr-un topic nou.

Mentioned
    0 Post(s)

Din pozele postate se vede ca intre antena si montura sunt bucati de cauciuc ca distantiere.Eu stiu ca la antene nu se introduce cauciuc sau alt material din acesta categorie fiindca apare fenomenul de vibratie.Acest fenomen de vibratie are un efect deunator in timp asupra antenei, fiindca slabeste structura de rezistenta.Mi-a duc aminte ca in facultate la rezistenta materialelor se facea un calcul special de dimensionare.
    Personal am testat fenomenul cu bucse de cauciuc si structura vibra la orice adiere de vant si am renuntat la ele.Asta era acum paisprezece ani.
    Referitor la terfin am comandat o singura data acolo acum trei luni si cu greu am primit factura zile trecute.Restul de antene le am de la o pensiune care a dat faliment.
    antena triax td110 pe
    16 E +19 E

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

nu e cauciuc e un fel de burete care permite comprimarea . Din cauza ca urechile de la prindere nu adera perfect la parabola si daca la stringerea suruburilor de prindere nu vrei sa indoi tabla in zona gaurilor sau si mai rau sa largesti gaurile ,atunci e nevoie sa pui ceva material intermediar pentru a pastra parabola neindoita in zona gaurilor.
    Vibratiile dispar si nu se propaga in toata structura cu ajutorul unor garnituri ,de cauciuc,burete ,teflon sau plastic fiecare dupa cum considera; la antena prodelin de 2,4m garniturile pareau din cauciuc , din ce se vinde la noi antena de 2,3m paraclipse de la micromedia are garnituri din plastic ,destul de elastic. Orice antena vibreaza ,daca e mica nu e mare pericol decit poate sa slabeasca suportul in perete dar la antenele mai mari se cam schimba datele problemei. Si am si exemplu foto de la o antena de 1,8m cam la ce pot duce vibratiile .