Results 1 to 13 of 13

Thread: Adaptor scart/vga

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Default Re: Adaptor scart/vga

Salut incearca pe Maica Domnului pe la magazinele de specialitate, stiu sigur ca exista un adaptor scart-vga de 10-15cm lungime numai ca trebuie sa faci schema respectiva de pe site-ul dat fiindca pe scart nu ai iesiri de sincro H si sincro V separat ci doar videocomplex (semn. video + cele 2 sincro) si de aceea iti trebuie montajul electronic.
    La monitoare ai intrari de sincro separat si nu video complex, adaptorul respectiv este numai cablu si cele 2 mufe si asa cum este el nu ai nici o sansa (poate sa strici unul din cele 2 device-uri) de a vedea ceva la monitor, pana nu intercalezi si montajul electronic (numerotarea pinilor la circ. integrat este exact ca in desen, ic-ul cu pini in jos si 1 pin din stanga sus deobicei vazi ca au un fel de marcaj pe pinul 1 si vad ca ai condesatori nepolarizati, deci un minim de cunostinte de fizica din liceu despre componentele electronice iti poti face singur montajul succes).

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Exact la firma respectiva am vazut LM1881 , pret : 13 roni. LM 1881 cam asta ar face , extrage din semnalul video complex si-l separa in sincro H si sincro V . Maine am sa comand integratul si in functie de reusita am sa revin cu amanunte .
    Toate cele bune !

Golden Member prodigy's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

AM facut montaju, totul OK, cuplat pe scart monitoru (21inch trinitron)zice asa:
    1. Out of scan rang
    2. Sa reduc timing
    imagine apare din cind in cind, deci la mine nu functioneaza...sa vedem care mai face o sa fie la fel.
    Am studiat legaturile de mii de ori, asta este.
    Bafta

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Salut bun acum vede-ti cum pute-ti seta manual daca monitorul nu stie sa-si faca singur setarile ceva de genul : 720 x 576 x 50hz care este rezolutia standardului PAL, vedeti ca pe anumite programe rezolutia poate fii si mai mica :544x576 s.a in functie de program (anumite skin-uri afiseaza si rezolutia programului).

Golden Member prodigy's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by mario08 View Post
    Salut bun acum vede-ti cum pute-ti seta manual daca monitorul nu stie sa-si faca singur setarile ceva de genul : 720 x 576 x 50hz care este rezolutia standardului PAL, vedeti ca pe anumite programe rezolutia poate fii si mai mica :544x576 s.a in functie de program (anumite skin-uri afiseaza si rezolutia programului).
    Intdadevar, monitoru la OSD arata ca e pe 50HZ semnalu,dar manual nu prea pot seta rezolutia la monitoru asta, teoretic nici un monitor nu stie 50Hz, toate sunt, dupa cit stiu eu, de la 60Hz in sus.