-
Standard RSP member
DM500S-Imagine prea alba si culori sterse pe RGB
Pe DM500S (are instalata imaginea Gemini, ultima varianta) apare problema urmatoare:
Cand comut in modul RGB (TV-ul si Dreamboxul fiind selectate pe PAL),
imaginea e foarte alba pe TV si culorile foarte sterse.
Am inteles ca acest fenomen ar fi o problema des intalnita.
Am citit si pe forumul german al Dreamboxului, cat si pe alte forumuri ca apare aceasta problema destul de des.
(Eu prefer modul de conexiune RGB, fiindca pe CVBS ies culorile spre stanfa cam 1 sfert de centimetru, si imaginea devine astfel neclara, mai ales la meniuri.)
Cand este receptorul setat pe RGB si se vede foarte prost, cand dau test se vad barile de test (mira) foarte bine si colarate.
Ma intereseaza cum poate fi reparata aceasta problema.
- Este problema hardware?
(Pe unele forumuri spuneau ca trebuie pusa o rezistenta pe iesirea pinului nr.16 de la scart, din cauza ca Dreamul scoate pe acel pin 4,3 V, si in mod normal ar trebui sa scoata intre 1 si 3 V cand e activat modul RGB; altii ca trebuie lipite nu stiu ce condensatoare.
- Este de la cablul scart?
(Pe unele forumuri spuneau ca trebuie un cablu scart special pentru Dreambox, altii ca trebuie inversate 3 fire de la Scart, dar nu cred)
Am incercat 4 cabluri scart, cu toate firele legate, si nici o diferenta.
Aceleasi cabluri au mers super la conexiunea pe RGB cu acelasi televizor a unui Echosmart si unui Strong, precum si a 3 divx playere.
- Este problema software?
Am reinstalat Gemini si tot asa.
Mentionez ca acest Dreambox asa l-am cumparat (nou si de foarte curand), cu imaginea Gemini instalata in el el.
Trebuie sa pun alta imagine de Dreambox?