Results 1 to 5 of 5

Thread: Motor h-h

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

Default Motor h-h

Este adevarat ca motoarele H-H sunt foarte comode si sunt foarte usor de instalat. Eu personal am trei motoare H-H, un Strong (din 2006- refuza sa se defecteze), un Jaeger si un Amiko 3800 (foarte prost, nu recomand). Totusi acum nu mai recomand aceste dispozitive adresate in special celor cu antene mici din urmatoarele motive: - pierderi de circa 8-14% din semnal. Timp mare de raspuns. Practic, acum nu se stie la ce ar mai folosi motoare astea ?Datorita bratului subtire combinat cu montura antenei se mareste considerabil instabilitatea la vant. Cu acelasi randament o antena toroidala T90 este mult mai eficienta pe approx. 8 pozitii- pentru experti si meseriasi chiar 10-12-16 pozitii. Pentru amatori o antena T90 este suficienta. Pasionatii au nevoie de o antena prime focus minim 1.4m si montura polara cu actuator si positioner, fara pierderi de semnal. Din pacate pe piatza nu sunt oferte foarte multe, doar antene no name unele bune dar cele mai multe sunt ieftine si proaste. Aceeasi marfa este peste tot!!!!Unde si cand vom gasi antene de calitate la pret rezonabil in ROMANIA ????????

Standard RSP member
    Mentioned
    2 Post(s)

Bun si ieftin....gasesti la SC NEVER_EVER SRL.
    Afara exista bun si ieftin?
    Si eu am o bomba de motor care cred ca atunci cand eu vreau sa ma uit pe un satelit el vrea sa se uite pe altul sau undeva la stele intre 2 sateliti...asta e....Go to 0 si marsh pe satelitul X si am rezolvat
    Vrei bun..exista Andrew si RFS..cu preturile corespunzatoare

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Fiecare situatie are -/+ si in functie de doleantele fiecaruia isi alege ceea ce doreste
    Cat legat de pierderile de care ai scris ( 8 - 14% ) - Ce are soula cu prefectura ?
    Mai mult ca sigur ca nu ai reglat-o ca lumea , montura h-h nu este lnb ca sa amplifice sau sa aibă pierderi asa de mari cum ai specificat
    Montura h-h este partea mecanica dintr-un sistem de receptie satelitara si lnb-ul este cel care receptioneaza/amplifica/converteste semnalul receptionat
    Intr-adevar daca montura nu este reglata ca lumea pot aparea pierderi mari de semnal , insa in astfel de situatii nu montura h-h este de vina , ci cel care a reglat-o
    In plus la cat sa ridicat ca pret toata ''toroidala'' ta cu 8/16 lnb-uri + switch-uri diseqC + reglajele de rigoare ?
    Cred ca cu ''costul'' unei ''toroidale cu 16 lnb-uri + restul , cumperi 2 x monturi h-h + offseturi , dar asa cum am scris mai sus fiecare cu doleantele/preferintele/buzunarul lui

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

@mario08
    sunt de acord cu unele din observatiile tale, orice pozitie are avantaje si dezvantaje. este foarte corect ca pretul instalatiei toroidale este mult mai ridicat , chiar daca nu ai pus la socoteala si switch-urile necesare dar calitatea costa. cat priveste ca antena nu este corect reglata nu este adevarat si nu este relevant.
    am presupus un lnb dublu in focar, pe iesirea din motor semnalul era evident mult mai scazut decat pe iesirea directa aflata direct in focar. evident ca motorul se afla in pozitie fixa, nefiind miscat intre cele 2 masuratori.

@puidezmeu : "" Vrei bun..exista Andrew si RFS..cu preturile corespunzatoare"" ai perfecta dreptate, ce e bun nu e ieftin

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

@dingo
    nu prea e normal sa ai pierderi dupa trecerea prin montura HH,poate o fi de vina conectica . Daca nu e reglata bine ,nu iti urmareste curba polara si te lamuresti imediat. Totusi monturile sint de actualitate si timpul mare de asteptare nu e neaparat din cauza monturii,pentru ca montura se duce pe pozitie in 3-4 secunde si dupa ce e pe pozitie mare parte din receptoare -chiar si cele cu enigma se mai gindesc inca 3-4 secunde pina sa afiseze imagine. Nu te pacali ca o toroidala e solutie pentru ca toroidala are limitarile ei si schemele de montaj si calculatoarele de pozitionare sint departe de instalarea corecta;altfel iti da un semnal relativ slab in cazul multor sateliti ,chiar foarte slab in cazul celor care se receptioneaza la extremitati. Daca vrei sa iti faci o idee cauta pe net sa vezi cam cum arata antenele cu dublu reflector si fa comparatie cu toroidala . Poate o fi eficienta in partea de nord si de vest a tarii dar aici in sud nu faci treaba cu ea si instalarea nu e chiar asa de simpla daca vrei sa o faci corect . La noi magazinele s-au orientat dupa cererea pietii ,adica ieftin calitate nefiind un criteriu de alegerea in cazul multora dintre instalatori.
    Antenele de calitate nu sint ieftine asa ca un exemplu kathrein are o antena offset de 120cm (dimensiunile reale fiind 150/120cm) care costa vreo 450euro si la care fabricantul a facut si suport pentru mai multe lnburi ,suport pe care iti recomanda sa pui 4 lnburi si iti ofera o deschidere de maxim 12grade.
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm