Results 1 to 8 of 8

Thread: Recomandare sistem satelit

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Visitor flavius90's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Recomandare sistem satelit

Buna seara. Vreau sa imi instalez un sistem satelit in viitorul apropiat si nu prea stiu la ce sa ma opresc. V-am postat locatia mea, sper sa va dati seama despre ce vorbesc din print screen-ul de mai jos. Am inteles ca singura varianta ar fi montarea antenei doar pe bloc. Eu stau la etajul 1, blocul are 4 etaje, deci ar fi vorba de vreo 40 de metri de cablu.

Acum, eu nu stiu. As vrea sa prind cat mai multi sateliti posibili. Pentru asta nu stiu ce mi-ati recomanda. Antena parabolica cu motor H-H si un singur LNB. Sau o antena off-set de cel putin 120 cm, cu suport de 4 lnb-uri. Chiar nu stiu. Astept parerile dumneavoastra si cum ati proceda in locul meu. Va multumesc mult!! O seara buna.

Flavius

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Ca sistem de receptie recomand o antena off-set de 1.2m cu H-H , conteaza foarte mult ce echipament ai in casa si ce te intereseaza sa receptionezi, canale codate , canale FTA, si asa mai departe.

Mentioned
    0 Post(s)

In casa deocamdata nu am niciun fel de echipament de receiving, dar am in vedere receptionarea canalelor HD de calitate, in special din UK, fie ele si codate (dreambox face minuni am inteles). Bun, vreau sa te rog daca poti detalia putin ce implica acest sistem cu off-set de 1,2m cu H-H. De ce aparatura am nevoie si daca imi poti recomanda niste piese de calitate in acest sens. Mersi mult!!

Standard RSP member
    Mentioned
    2 Post(s)

Daca nu ai vedere si pe partea cealalata a blocului (spre est) este imposibil sa prinzi satelitii de la 19.2e, 23e, 28.2e
    Nu-mi dau seama daca copacii optureaza vederea spre satelitii 13e, 9e, 1w, dar se pare ca da (cel putin vara).

Poti verifica singur aici: http://www.dishpointer.com/
    De asemenea, exista si aplicatii pe smartphone: DishPointer, Satellite Finder cu care poti verifica vizibilitatea spre satelitii de care ai nevoie.

Cel mai probabil va trebui sa montezi antena pe bloc.

Daca vrei sa vezi programele din satelit pe un singur receptor si TV, este suficienta o configuratie formata dintr-o anteana offset, motor HH si un receptor.
    Eu am de 6 ani o antena Triax 110 TDS pusa pe un motor HH Opticum 2800 si inca merge bine, rulmentii nu s-au uzat si nici nu s-a dereglat.
    In ceea ce priveste receptoarele, alternativa Dreambox cu mai mult suport software este: VU+

Mentioned
    0 Post(s)

Un magazin on-line serios poti sa imi recomanzi? Unde sa pot gasi produse diverse si de calitate. Pe PM daca este vreo problema aici. Mersi!

Si inca ceva: Daca pun antena pe bloc cu sistem H-H, cu un singur LNB, pana la cati sateliti as putea sa receptionez? Sa zicem cu o antena de 120 cm, si orientata spre directia cu satelitii cei mai comuni. Imi cer scuze daca pun intrebari stupide dar chiar nu stiu mare lucru in acest domeniu.

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

Da un ochi aici .
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Quote Originally Posted by flavius90 View Post
    Un magazin on-line serios poti sa imi recomanzi? Unde sa pot gasi produse diverse si de calitate. Pe PM daca este vreo problema aici. Mersi!

Si inca ceva: Daca pun antena pe bloc cu sistem H-H, cu un singur LNB, pana la cati sateliti as putea sa receptionez? Sa zicem cu o antena de 120 cm, si orientata spre directia cu satelitii cei mai comuni. Imi cer scuze daca pun intrebari stupide dar chiar nu stiu mare lucru in acest domeniu.
    Nu exista limite in receptia satelitilor la receptoarele care suporta linux, in functie de deschiderea pe care o ai spre SE-S-SV poti sa receptionezi la 90Est la 30 vest , lejer, dar grosul canalelor importante pentru noi sunt de la 39Est(Dolce, doar daca esti abonat), 28Est, 19Est, 16Est 13Est, 1W(Digi, Focus daca esti abonat), in rest nu prea prezinta interes doar daca esti pasionat.