-
Standard RSP member
Cum stiu spre ce satelit este orientata antena?
Va salut,
Vad ca subiectul a deviat mult iar titlul este aproape irelevant.
Nu am stat sa citesc toate comentariile si raspunsurile la acest subiect, totusi, am sa va dezvalui metoda pe care o abordez ca sa stiu spre ce satelit este orientata antena vecinului, fara a ma cabla la lnb-ul acestuia :).
Pur si simplu folosesc DishPointer Pro. Aplicatia este pentru android. Daca nu ai un astfel de telefon, ori iti cumperi ori rogi un prieten sa vina pe la tine cu telefonul, il cinstesti cu o cafea pe acoperis, si-l rogi sa-ti imprumute telefonul pentru 5 minute :).
Deci va salut si la mai mare.
---------- Post added at 19:45 ---------- Previous post was at 19:24 ----------
Din Polonia ai acces ok la intelsat/thor la 0.8w.
Nu vad dece te complici atat si nu rogi pe cineva din familie sa faca un abonament la focus spre exemplu.
Daca nu doresti sa te aventurezi la montarea antenei, pentru care iti trebuie instrumentele necesare montarii unui suport, de antena sau unul deja montat, verificata stabilitatea si sa fie perfect perpendicular cu pamantul, chei pentru montarea si reglarea antenei, etc. Te sfatuiesc sa platesti un instalator.
Fara lista de mai jos nu te apuci de treaba:
-Antena parabolica de 80-120 cm
- LNB universal, cu o iesire (sau cu mai multe iesiri)
-Un suport in forma de L sau orice alt suport care sa va permita sa montati antena pe perete, si sa aveti si posibilitatea sa o rotiti stanga-dreapta pentru ajustarea orientarii catre satelit.
- Un SAT finder (https://www.google.co.il/search?q=sa...w=1920&bih=935) dupa limita posibilitatilor.
- Luarea la cunostinta a pozitiei satelitului dorit de la locatia unde va fi montata antena, eu folosesc http://www.dishpointer.com/. Selectezi pe harta pozitia, satelitul si vezi in ce directie montezi antena, cum rasucesti lnb-ul, elevatia nu ajuta prea mult, dar numai ca ideie, este bine de stiut. Cel mai bine este sa tragi la imprimanta pagina si sa scrii aparte cateva tp-uri prin care sunt transmise canalele romanesti in satelitul respectiv. Ideal este ca sa ai canalele deja adaugate in receptor, in felul acesta reglarea se face pana prinzi canalele.
- F Connectori. astia sunt niste conectori mici care conecteaza cablul coaxial la o iesire F (adica e infiletare).
- Cablu coaxial.
- Nivela cu bula (stabila, level) sau magnetic.
- Receptorul de satelit
- Televizorul
- Buna vointa, timp si rabdare.
Daca dispui de toate mai sus enumerate, trebuie stiut sau luat aminte faptul ca reglarea antenei se face prin miscari precise, lent, est-vest, sus jos, lent, nu rotesti antena in alte pozitii.
Last edited by jackuzzy; 27-11-13 at 19:47.
Reason: mica corectare