Results 1 to 15 of 71

Thread: Spre ce satelit e orientata antena mea?

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member djczefre's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by morrientes View Post
    credeam ca doar eu pun intrebari tampite aici)..
    Da...! asa considerati ca au am pus intrebari tampite? Hmmm. Asa credeti? Eu m-am pus si am incercat sa va ajut, si sunt 100% ca eu am scris si calea pe care o doriti. Am postat-o mai inainte #10 aici , si daca stiam atunci care este situatia dv. spuneam doar versiaunea cea mai buna. Inca odata. Rog foarte mult sa nu jigniti pe toti cei care vor sa va ajuta .
    Deci pe acoperis unde aveti antenna, (probabil) aveti un singur LNB cu mai multe iesiri. Cuparati un multifeed pt 4 LNB cu 10 Euro, LNB 1,s-au doua s-au chiar si 3 6-8 Euro bucata, Cablu 10 euro, Cablul care am postat mai inainte pt. trecere pe langa geam 4 euro, 6 mufe rf 1 euro , diseq 9-12 euro ,si in rest e munca cu precizie mare. Pe poza de jos cercul rosu reprezinta LNB-ul dv care o aveti momentan (numai ca probabil o aveti momentan acea cu 4 iesiri, ati zis ca au si vecinii, si ca e comun) Cel cu verde si albastru o puteti pune una pt 4,5 E Sirius, si una pt. 16 E in asa fel ca Lnb-ul cel original si antenna sa nu fie mutata deloc.
    Daca cumparati multifeed si va puneti de treaba , o montati sina pentru LNB-uri pe acel LNB (Se poate) care momentan este montata . Lnb-ul acela o sa ramane la locul lui, deci la ceilati nu i se deregleaza nimic daca o faceti cu mare atentie si faceti niste semne inainte de a apuca de treaba. Dupa ce ati montat sina incepeti si montati lnb-uriile, sau numai unul singur pt 16E (unde sunt canalele free). O fixati in partea dreapta (privind din spatele antennei) pe langa LNB-ul cel care este si momentan. Cautati pe internet transponderul respectiv pentru TVR de pe 16E, si din receiver cautati acel satelit si acel transponder, si stati pe el. Nu fixati tare LNB-ul , faceti o cablare pana la receiwer prin geam care o sa fie numai pe perioada montarii , o puneti pe cineva in fata televizorului si cand intra semnal (in timp ce dv. mutati din stanga in dreapta LNB-ul) ii ziceti sa va anunta. Daca a intrat semnal sa o reglati cu snr. cat mai mare. Fixati bine de tot. Daca este gata cu semnalul, cablul care merge catre dv taiati in doua acolo undeva in spatele farfuriei unde o sa se afla diseq-ul . Pe teava o montati Diseq undeva in spatele antennei. Cablul cel original al lui dv care vine din LNB orig o introduceti in diseq in portul A (cu partea unde ati taiat iar din LNB-ul de la 16 E(care e nou montata) introduceti in portul B. Aceste 2 cabluri care vin din LNB aprox. 1-1,5 m lungime trebuie sa aiba. Pe unde ati taiat in doua, partea cealata care coboara catre dv. introduceti in diseq la mijloc s-au mai bine zis in Out. Restu de setari se face din box. Si asa aveti akces la Posturi free romanesti + Hotbird 13E . Creati in receptor lista favorit si intr-o secunda mutati posturiile de pe un satelit pe celalalt. Deci daca vreti si aveti chef sa faceti se poate face. Da parca vad , ca nu.... ca e mult de lucru cu el .....si bla bla bla..... da eu am scris exact cea ce vreti, nu cumparati antena propie, va uiatai la posturi free, nu dati gauri, va folositi de antena cea comuna, numai ca adaugati pe langa LNB-ul lor, cateva (s-au numai una) in plus, care o sa fie numai al lui dv.Si nu il deranjeaza pe nimeni. Si nu trebuie sa cereti nimic deosebit de la propietar. Daca va puneti de lucru noi va ajutam, mai detaliat si pas cu pas. Numai ca pe durata cat dureaza montarea ceilati nu o sa aiba semnal. Asta e important numai daca se folosesc momentan de acest antenna. In cazul meu acest inrerupere de semnal ar fii undeva 20 de minute.
    Last edited by djczefre; 14-11-13 at 21:37.