Results 1 to 15 of 71

Thread: Spre ce satelit e orientata antena mea?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Alta postare gen" sa ne aflam in treaba"..cred ca am fost f clar,cand am spus ca nu am acces la antena proprietarului,deci cum as putea sa platesc un instalator,sa "suceasca"antena proprietarului cum vreau eu?..
    Ti am inteles ironia cu "platitul"..ideea era ca daca mi permit sa platesc un abonament rds,as putea plati si un instalator.
    Din pacate,inca nu mi am propus sa mi cumpar un apartament in Polonia,pentru a chema un instalator sa regleze antena cum vreau eu,si a putea gauri ce ferestre/pereti am eu chef.
    Sunt oarecum legat de maini,in cazul de fata,si am fost curios daca altcineva pus in situatia mea,are vreo idee mai buna.
    A precizat cienva,ce posturi pot prinde cu antena reglata pe pozitia asta,deci acel raspuns il consider folositor...al tau cu "plateste un instalator",pt mine e folositor,cat e un shortcut la recycle bin,in recycle bin

Standard RSP member vic5's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by morrientes View Post
    ...cred ca am fost f clar,cand am spus ca nu am acces la antena proprietarului,deci cum as putea sa platesc un instalator,sa "suceasca"antena proprietarului cum vreau eu?..
    Ti am inteles ironia cu "platitul"..ideea era ca daca mi permit sa platesc un abonament rds,as putea plati si un instalator.
    Ironia nu era cu platitul instalatorului, ci cu platitul abonamentului rcs, in Polonia; si daca te-ai duce la cel mai apropiat centru rcs, fara sa-ti fi procurat in prealabil un receptor de-l lor nu ti se va face abonament, caci le lipsesc receptoarele; ce e rau daca iti pui o antena in fereastra ta (cum mi-am pus eu, fara sa dau nici o gaura), si daca chemi pe cineva priceput s-o faca (altfel iti mai trebuie un sat-finder). Cand pleci iti iei instalatia cu tine. Dar, nu va fi chiar gratis.
    GM Spark Triplex, Amiko Alien 8900, DM 500s, Echosmart HD 7109 LAN; HH Strong.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Ok guys,mersi pt sfaturi...initial am crezut ca o sa fiu luat la misto,datorita nestiintei mele in acest domeniu,insa,se pare ca sunt si oameni care chiar vor sa ajute..tin sa le multumesc,ca au folosit cateva minute din timpul lor liber,pt a ajuta..eu nu am avut timp,nici macar pt a raspunde..de obicei imi place sa ma documentez,inainte sa pun intrebari,insa chiar nu am avut timp perioada asta,de aceea am ales varianta de a apela la acest forum..m am hotarat,sa mi cumpar un smart tv cu CI+,sa cumpar o antena,si un digi smart cam..banuiesc ca nu mai ar fi nevoie de nimic altceva,nu?( ma refer la echipamentul digi,nu la lnb-uri,cabluri..etc)
    Last edited by morrientes; 18-11-13 at 22:49.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

'' digi smart cam ''

este pentru TV CABLU

nu se foloseste la tv satelit .
    Don't dream your life - live your DREAMbox ! DON'T FORGET TO SAY '' THANKS '' Note: Viewing Pay TV without a valid subscription is illegal All the files available here are kept for experimental and educational purpose only!

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

ok ms..n am nimerit o,nici de data asta)deci sa inteleg ca trebuie neaparat receiver de la ei...credeam ca e indeajuns sa fie televizorul comptivil CI+

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

Nu te grabi, mai citeste si asteapta sfaturile celor de pe forum!
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu ma grabesc ..astept Black Friday-ul)

Pana atunci ceva frumos din Polonia..offtopic ) http://www.youtube.com/watch?v=rr1DSgjhRqE

Member Visitor sat_team's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by morrientes View Post
    Ok guys,mersi pt sfaturi...initial am crezut ca o sa fiu luat la misto,datorita nestiintei mele in acest domeniu,insa,se pare ca sunt si oameni care chiar vor sa ajute..tin sa le multumesc,ca au folosit cateva minute din timpul lor liber,pt a ajuta..eu nu am avut timp,nici macar pt a raspunde..de obicei imi place sa ma documentez,inainte sa pun intrebari,insa chiar nu am avut timp perioada asta,de aceea am ales varianta de a apela la acest forum..m am hotarat,sa mi cumpar un smart tv cu CI+,sa cumpar o antena,si un digi smart cam..banuiesc ca nu mai ar fi nevoie de nimic altceva,nu?( ma refer la echipamentul digi,nu la lnb-uri,cabluri..etc)
    ok ...

1)daca vrei sa prinzi posturile romanesti libere de pe 16 est .. iti iei un tv smart .. care ori are incorporat tuner dvb-s2 ori pui un receptor de satelit pt canale libere si le prinzi pe cele cateva de pe satelitul asta ! pentru asta bine inteles iti trebuie o antena satelit orientata spre acest satelit

2)daca vrei sa prinzi posturile romanesti de pe 1w codate ai varianta sa iti cumpreri acel smart tv cu ci+ dar in acel ci ... trebuie sa bagi un cam de conax + cartela de focussat din romania cu abonament lunar ,sau un receptor pe linux si vb cu baietii care se distreaza cu liniile de pe aici ( eu folosesc alte sisteme de decodare)

PENTRU TOATE SITUATIILE DE MAI SUS AI NEVOIE DE O ANTENA ORIENTATA PE SATELITUL UNDE SUNT POSTURI ROMANESTI 1) EUTELSAT 16 EST 2) THOR 1W

SUCCES

daca

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Thumbs up Cum stiu spre ce satelit este orientata antena?

Va salut,

Vad ca subiectul a deviat mult iar titlul este aproape irelevant.

Nu am stat sa citesc toate comentariile si raspunsurile la acest subiect, totusi, am sa va dezvalui metoda pe care o abordez ca sa stiu spre ce satelit este orientata antena vecinului, fara a ma cabla la lnb-ul acestuia :).

Pur si simplu folosesc DishPointer Pro. Aplicatia este pentru android. Daca nu ai un astfel de telefon, ori iti cumperi ori rogi un prieten sa vina pe la tine cu telefonul, il cinstesti cu o cafea pe acoperis, si-l rogi sa-ti imprumute telefonul pentru 5 minute :).

Deci va salut si la mai mare.

---------- Post added at 19:45 ---------- Previous post was at 19:24 ----------

Din Polonia ai acces ok la intelsat/thor la 0.8w.

Nu vad dece te complici atat si nu rogi pe cineva din familie sa faca un abonament la focus spre exemplu.
    Daca nu doresti sa te aventurezi la montarea antenei, pentru care iti trebuie instrumentele necesare montarii unui suport, de antena sau unul deja montat, verificata stabilitatea si sa fie perfect perpendicular cu pamantul, chei pentru montarea si reglarea antenei, etc. Te sfatuiesc sa platesti un instalator.

Fara lista de mai jos nu te apuci de treaba:

-Antena parabolica de 80-120 cm
    - LNB universal, cu o iesire (sau cu mai multe iesiri)
    -Un suport in forma de L sau orice alt suport care sa va permita sa montati antena pe perete, si sa aveti si posibilitatea sa o rotiti stanga-dreapta pentru ajustarea orientarii catre satelit.
    - Un SAT finder (https://www.google.co.il/search?q=sa...w=1920&bih=935) dupa limita posibilitatilor.
    - Luarea la cunostinta a pozitiei satelitului dorit de la locatia unde va fi montata antena, eu folosesc http://www.dishpointer.com/. Selectezi pe harta pozitia, satelitul si vezi in ce directie montezi antena, cum rasucesti lnb-ul, elevatia nu ajuta prea mult, dar numai ca ideie, este bine de stiut. Cel mai bine este sa tragi la imprimanta pagina si sa scrii aparte cateva tp-uri prin care sunt transmise canalele romanesti in satelitul respectiv. Ideal este ca sa ai canalele deja adaugate in receptor, in felul acesta reglarea se face pana prinzi canalele.
    - F Connectori. astia sunt niste conectori mici care conecteaza cablul coaxial la o iesire F (adica e infiletare).
    - Cablu coaxial.
    - Nivela cu bula (stabila, level) sau magnetic.
    - Receptorul de satelit
    - Televizorul
    - Buna vointa, timp si rabdare.

Daca dispui de toate mai sus enumerate, trebuie stiut sau luat aminte faptul ca reglarea antenei se face prin miscari precise, lent, est-vest, sus jos, lent, nu rotesti antena in alte pozitii.
    Last edited by jackuzzy; 27-11-13 at 19:47. Reason: mica corectare

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by sat_team View Post
    ok ...

1)daca vrei sa prinzi posturile romanesti libere de pe 16 est .. iti iei un tv smart .. care ori are incorporat tuner dvb-s2 ori pui un receptor de satelit pt canale libere si le prinzi pe cele cateva de pe satelitul asta ! pentru asta bine inteles iti trebuie o antena satelit orientata spre acest satelit

2)daca vrei sa prinzi posturile romanesti de pe 1w codate ai varianta sa iti cumpreri acel smart tv cu ci+ dar in acel ci ... trebuie sa bagi un cam de conax + cartela de focussat din romania cu abonament lunar ,sau un receptor pe linux si vb cu baietii care se distreaza cu liniile de pe aici ( eu folosesc alte sisteme de decodare)

PENTRU TOATE SITUATIILE DE MAI SUS AI NEVOIE DE O ANTENA ORIENTATA PE SATELITUL UNDE SUNT POSTURI ROMANESTI 1) EUTELSAT 16 EST 2) THOR 1W

SUCCES

daca

Salut.
    Am cam rezolvat problema,luni urmeaza sa vina un instalator sa monteze o a doua antena pe acoperis.
    M am decis sa optez pt eutelsat 16 e,si thor 0.8 w. In decembrie urmeaza sa vin in Romania,pt sarbatori,si astfel o sa am ocazia sa mi fac si un abonament la un provider din RO..Ce imi recomandati?DIGI?..M am uitat la ei pe site,da parca fara Antene,suna urat de tot..Dolce??e naspa ca i fara Digi)...altele nu mai stiu...Ma intereseaza filme si fotbal ..deci probabil digi pack + antenele care s FTA pe eutelsat...A doua chestie..vreau sa mi cumpar si un smart..cu ci+..acum am o cartela care decodeaza conax,de la cyfra +in polonia..exista vreun mod prin care sa evit,sa cumpar acel receiver din RO..si sa folosesc doar tuner ul smart tv ului?..

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

Daca tot montezi antena, studiaza posibilitatea cu un offset de 90cm si H-H.
    H-H se comanda si se alimenteaza prin cablul de antena si ai posibilitatea sa receptionezi cateva mii de canale.
    Si monteaza un LNB dual daca estimezi ca vei dori in viitor sa mai adaugi un receptor in apartament.
    Bafta !
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...