-
Standard RSP member
Din primul post de al tau , eu am ajuns la concluzia ca tu acolo pe acoperis ai o antenna (defapt proprietarul are) pe care sunt asezate 4 LNb -uri unul langa altul si fiecare lnb intra intr-un diseq (cred ca se numeste mutifed) corectati dac e cazul! La receiwer ca tu o vezi acolo optiunea acea cu usals s-au diseq 1.2 etc. (ca sunt mai multe setari) nu inseamna nimica pt. tine in cazul de sus . De ce? Ex. Daca antenna nu este fixata pe un motor (vezi poza mai jos) atuci nu este cum sa te folosesti de aceasta optiune din receptor.
Pina la urma ai acces la cabluriile propietarului s-au nu? Ca eu nu am inteles nici acuma situatia ta.
Ce prinde s-au ce semnal are antenna respectiva ,asta cum si unde ai incercat cu ce receptor? Ca sa te ajuta careva trebuie sa dai detalli mai multe s-au mai simple da scurt la subiect. Eu iti recomand sa faci o poza de pe echipament si posteaza-l aici, ca sa putem da sfaturi.
Daca zic eu bine si tu acolo ai un multifed cu 4 Lnb-uri atunci numai o singura sansa ai ca sa te uiti la acei 4 sateliti care sunt fixate pt. el (cu echipamentul tau separat si sa nu deranjeze cu nimica pe propietrul tau ) : 1 trebuie sa vb. cu propietarul si cumva si sa explici ca tu cumperi pe banii tai 4 LNB-uri si lui o sa mearga in continuare cum o mers pana acuma. Aceste noi LNB-uri trebuiesc sa fiu de gen LNB TWIN adica cu 2 iesiri
sau asa
ca sa ai 2 iesiri.
Pe Lnb-urille vechi le iei jos cu mare grija ca sa nu modifici nimica la pozitia in care sunt asezate. Il inlocuiesti, cabluriile propietarului le instalezi tot in ordinea in care au fost, la prima iesire in fiecare lnb instalezi pa ale proprietarului, ca sa stii si sa fie clar. Dupa acea totul ar trebui sa fie ok la propietaru si fa un test (ca sa nu ai probleme cu el
) Dupa acea poti sa te apuci la instalatia ta. Trebuie cumparat si un diseq 4.1 pt. tine ,care are 4 intrari si 1 singura iesire. De la diseq trebuie tras cablu pina la tine langa receiwer. Ca sa nu faci gaura in tavan ,perete poti cumpara cablul special care am postat mai devreme si intri in camera pe langa geam (chiar dac e thermopan, In partea de sus al geamului sa intri cu cablul special) Daca ai facut toate astea , vii aici si intrebi iara, ce si cum sa faci la setari. Ar era bine sa faci si o poza din spatele antennei in cre sa se vada cum sunt asezate lnb-uriile si pe poza semneaza si pozitiile unde este Est si West ....... dupa ce ai instalat cele zise de catre mine.
In cazul in care propietarul are instalata un motors si pe motor se aflafarfuria atunci nu ai sansa sa te uiti la ce vrei tu, (cu antenna proprietarului). Ca el in momentul in care schimba pe un post care e pe alt satelit in momentul aia dispare semnalul la tine. Acest motor pozitioner prezentat mai jos dupa ce este instalat corect stie sa faca comutare de pe un satelit pe altul rotind antenna, fara sa facem setari sau sa activam curent in acel moment . Avem in receiwere sat list si cum mutam in receiwer de pe postul AcsaTv Focusat pe Pro7 Germania motorul sinur isi face treaba si muta antena in pozitia respectiva ( in cazul asta de pe Thor 0,8 w muta antena pe Astra 19E ) Bine inteles in receiwer sunt niste setari care trebuiesc facute si copletate correct cu coordinatele corecte ale locului respectiv. Si dupa ce a facut aceasta mutare pozitionerul, din momentul acela nu mai avem semnal deloc pe 1w. Deci varianta cu motor nu este recomandata numai in cazul in care cumperi o antenna separata, si o montezi in alte parte.
Daca are multifed cu 4 Lnb +diseq cum am scris mai sus atunci e mai bine pt. tine , dar numai daca explici cumva si il rogi ca sa te lese sa schimbi acele Lnb-uri cu altele mai noi si performante atat pt tine cat si pt el. Si in cazul asta o sa ai acces la 4 sateliti care sunt deja instalate pt propietaru. Daca vrei si alte sateliti de ex 16e s-au 23,5E atunci mai trebuie cumperi si alt Lnb care poate sa fie si simpla cu o singura iesire. Dar : 1 trebuie sa stii si cum sa o montezi
2 antenna ( farfuria) trebuie sa aiba dimensiunea cat mai mare, ca sa poti pune si alte lnb-uri pe langa celelalte.
Daca tu vrei 16 E si propietaru nu are instalat lnb acolo dar are pe 13 E Hootbird atunci mai poti cumpara un tip de Lnb monobloc twin s-au simpla care este dintro bucata si stie sa citeasca 2 sateliti care au diferenta intre ele min 3 max 4 grade cum ar era hootbird la 13 E si 16 E unde sunt canalele free momentan. Corectati daca gresesc
Dar si acest Lnb are dimensine destul de mare, nu e sigur ca o sa ai atata loc intre ele. Trebuie uitat prima data. Daca farfuria are 120 cm e super ca mai poti aseza si alte lnb-uri in plus pt tine cum ar fi 4W si acolo sunt 2 posturi free romanesti. B1 (filmele sunt codate, Tv Neptun.
,, ce e cu optiunea asta"motorized dish setup" asa arata scula pentru optiunea, intrebata de tine! Am explicat mai sus cum functioneaza,schimbi canalul si automat schiba poritia farfuriei catre satelitul dorit.
pot roti antena cum vreau eu din casa??? da daca detii o antenna + Motor ca asta mai sus care este pe poza. Si, numai tu ai cablu in receiwer.
,,, daca as roti o pana dau de eutelsat 16 grade..as rezolva problema'' Da ,ai rezolva ,da eu am inteles ca antena nu e a ta asta inseamna ca cablul o are propietarul in camera si in receptorul lui'personal . Daca nu atunci te rog corecteaza-ma.